Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


argentina 1985

Argentina, 1985 του Σαντιάγο Μίτρε

Μπορεί η στρατιωτική δικτατορία που επέβαλε το πραξικόπημα του Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα το 1976 να έφτασε στο τέλος με τις ελεύθερες εκλογές του 1983, όμως η πρώτη αληθινή ανάσα που θα έπαιρνε η χώρα μετά από χρόνια ανεξέλεγκτης κρατικής τρομοκρατίας, βίας, αμέτρητων θανάτων και εξαφανισμένων θυμάτων της εξουσίας, θα ήταν με την δίκη των ενορχηστρωτών του πραξικοπήματος, από ένα πολιτικό δικαστήριο της χώρας. Οταν η στρατιωτική δικαιοσύνη αρνείται να δικάσει τα «δικά της παιδιά» για τις πράξεις τους, η νεόκοπη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας θα αναθέσει σε ένα πολιτικό δικαστήριο και στον επικεφαλής εισαγγελέα Χούλιο Στρασέρα, να φέρει τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος σε δίκη. Σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη όπου πολλοί εξακολουθούν να βλέπουν την δικτατορία με συμπάθεια, επιλέγοντας να αγνοούν την φρικτή της δράση, το έργο του βετεράνου εισαγγελέα θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολο. Με συνοδοιπόρο έναν νεαρό άπειρο συνάδελφό του τον Λουίς Μονέρο Οκάμπο και μια ομάδα από δικηγόρους που μετά βίας έχουν αποφοιτήσει από την νομική σχολή, θα δοκιμάσουν να βρουν τις αποδείξεις και να συντάξουν ένα κατηγορητήριο που θα δικαιώσει τα θύματα και φέρει τους θύτες μπροστά στις ευθύνες τους.

Ξετυλίγοντας την αληθινή ιστορία της δίκης των στρατηγών της αργεντίνικης δικτατορίας και των εισαγγελέων που την έφεραν εις πέρας, το φιλμ είναι κλασικό στη φόρμα του, συγκινητικό, αποτελεσματικό κι ελπιδοφόρο. Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

Birds of Passage

Αποδημητικά Πουλιά (Birds of Passage) των Σίρο Γκέρα και Κριστίνα Γκαλέγκο

H ιστορία, χωρισμένη σε πέντε τραγούδια, ανοίγει σε ομόκεντρους κύκλους όπου, μέσα τους, μια πολυμελής οικογένεια συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ιθαγενείς της φυλής Γουάγιου που κατοικούν στη χερσόνησο Λα Γκουαχίρα στην Κολομβία, έγιναν ηθελημένα και άθελά τους ταυτόχρονα, τα πιόνια ενός αδίστακτου εμπορίου ναρκωτικών, κατακερματίζοντας με τον πιο βίαιο τρόπο την ενότητα της παράδοσης και των ηθικών αρχών που υπήρξαν οι θεμέλιοι λίθοι της επιβίωσής τους.

Ο Κολομβιανός σκηνοθέτης του «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» επιστρέφει σε ένα τόπο όπου συγκρούονται η παράδοση με τη νέα εποχή, η ηθική με τη διαφθορά, με ένα σινεμά που νιώθεις ότι έχεις ξαναδεί αν και προσπαθεί να μην μοιάζει με τίποτα που έχεις ξαναδεί. Επίσημο άνοιγμα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Κολομβίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

It's only the end of the World 607

Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου (Juste la Fin du Monde) του Ξαβιέ Ντολάν

Μετά από 12 χρόνια απουσίας, ένας συγγραφέας γυρίζει στο πατρικό του με σκοπό να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην οικογένεια του. Το ήσυχο απόγευμα όμως, δίνει τη θέση του σε αντιπαραθέσεις, βεντέτες, συναισθήματα υποκινούμενα από μοναξιά κι αμφιβολία, κι όλες οι απόπειρες αποτυγχάνουν από την ανικανότητα των ανθρώπων να ακούσουν και ν’ αγαπήσουν.

Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, Σεζάρ Σκηνοθεσίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και μοντάζ για ένα φιλμ που θα μπορούσε, μα δεν είναι σπουδαίο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στην ΕΡΤ 2

8 mile 607

8 Mile του Κέρτις Χάνσον

O Τζίμι Σμιθ Τζ., γνωστός ως Funny Rabbit ειναι ενας νεαρος ράπερ που ζει στις παρυφες του 8 Mile, του δρομου που χωριζει το μαυρο γκέτο απο τις κατοικιες των λευκων κατοικων του Ντιτρόιτ . O Τζίμι ζει μαζι με τη μητερα Στέφανι και την πενταχρονη αδελφη του Λίλι σε ενα τροχοσπιτο ενω δουλευει ως βιομηχανικος εργατης, εχοντας ενα μονο ονειρο: Να φυγει μακρια... Οσκαρ τραγουδιού για τον Eminem, ο οποίος ξεχωρίζει στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον ANT1

Licorice pizza 2

Πίτσα Γλυκόριζα (Licorice Pizza) του Πολ Τόμας Αντερσον

Ο Γκάρι Βάλενταϊν είναι 15 χρόνων, μεγαλώνει με την οικογένειά του στο Σαν Φερνάντο Βάλεϊ, στην Καλιφόρνια του 1973. Στο σχολείο, την ημέρα της φωτογράφισης για το ετήσιο λεύκωμα, θα γνωρίσει την Αλάνα, 25, προσωρινά βοηθό φωτογράφου, το κορίτσι που θα ερωτευτεί λαίμαργα και κεραυνοβόλα και θ’ αποφασίσει ότι μια μέρα θα παντρευτεί. Ο Γκάρι είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση – ως τώρα παιδί-ηθοποιός-θαύμα που λίγο ξεπέρασε το ηλικιακό γκρουπ του και στρέφεται σε μια σειρά από επιχειρηματικές ιδέες. Η Αλάνα θα βγει μαζί του ραντεβού («αλλά δεν θα τα φτιάξουμε»), θα σταθεί δίπλα του σε κάθε άνοδο και μαλακή πτώση (σαν τιςπωλήσεις στρωμάτων νερού που θα… ξεφουσκώσει άγρια) κι οι δυο τους θα διανύσουν μια διαδρομή γεμάτη ζιγκ-ζαγκ προσέγγισης και απομάκρυνσης, στην Καλιφόρνια όπου όλοι ορκίζονται στο βωμό του θεάματος, στην Αμερική που αρχίζει να υποφέρει από την πετρελαϊκή κρίση, στον κόσμο που φεύγει από την εποχή της «αθωότητας» των παιδιών των λουλουδιών και οδεύει, αμήχανα, μέσα στη φούσκα της, προς τα golden boys της Γουολ Στριτ. Εγκλωβισμένοι στο ενδιάμεσο, ο Γκάρι κι η Αλάνα αρπάζονται με ενθουσιασμό από κάθε προοπτική που συναντούν, όχι αδιάφοροι για το μέλλον, αλλά σίγουροι ότι το έχουν ήδη κατακτήσει.

H νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, ένα καλοκαιρινό, εγκεφαλικό ρομάντζο, μια καλιφορνέζικη ιστορία ενηλικίωσης... της Αμερικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο Nova Cinema 1

Shoplifters 607

Κλέφτες Καταστημάτων (Shoplifters) του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Ενα παγερό χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο Σότα μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της μέρας - ήρεμα, αποφασιστικά, χορογραφημένα. Στο δρόμο για το σπίτι όμως (μία παράγκα σε φτωχική συνοικία του Τόκιο) περνούν από τις εργατικές κατοικίες, όπου στο μπαλκόνι συναντούν το ίδιο θέαμα όπως κάθε βράδυ: ένα τετράχρονο κοριτσάκι που οι γονείς του το αφήνουν μόνο του έξω στο κρύο. Ο χαμογελαστός Οσάμου παίρνει το παιδί μαζί του, προς έκπληξη της γυναίκας, της γιαγιάς και της νύφης του: αντέχουν να ταΐσουν άλλο ένα στόμα; Οταν όμως βλέπουν τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του κοριτσιού, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Η μικρή Ριν (της καίνε τα παλιά της ρούχα, την κουρεύουν, της δίνουν νέο όνομα και νέα ευκαιρία στη ζωή) γίνεται μέλος της οικογένειάς τους. Μίας οικογένειας τυχοδιωκτών, όπου κανείς δεν είναι αθώος. Ολοι εξαπατούν, κλέβουν, κερδίζουν πονηρά κι άνομα τα προς το ζην για να συμπληρώσουν το πενιχρό ημερομίσθιο του εργάτη πατέρα και της μαγείρισσας μάνας. Κανείς όμως δε θεωρεί ό,τι κάνουν «κλοπή». Ούτε στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού. Ολα είναι θέμα επιβίωσης.

Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσίαζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς