Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Felicità του Μπρουνό Μερλ

Η εντεκάχρονη Τόμι βρίσκεται και πάλι στο δρόμο, ταξιδεύοντας με τους εκκεντρικούς γονείς του. Αυτή τη φορά, ο πατέρας της που έχει μόλις βγει από τη φυλακή, της έχει υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να χάσει την πρώτη μέρα του σχολείου της. Αλλά αυτό ήταν πριν κλέψει ένα σπορ αυτοκίνητο, πριν η μητέρα της εξαφανιστεί και πριν εμφανιστεί ένας αστροναύτης! Νέο γαλλόφωνο σινεμά που περιμένει να ανακαλυφθεί.

Η ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival


Luce του Τζούλιους Όνα

Υιοθετημένος από υποδειγματικούς λευκούς γονείς, ο Λους ζει το αμερικανικό όνειρο: διαπρέπει σε όλους τους τομείς της ζωής του και αποτελεί αγαπημένο μέλος της κοινότητάς του. Μια σοκαριστική αποκάλυψη, όμως, απειλεί τη λαμπρή φήμη του, σε μια ταινία που πέρασε απαρατήρητη, αλλά μας σύστησε ουσιαστικά τον Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ που αργότερα θα βλέπαμε στο «Waves» και τη «Δίκη των 7 του Σικάγου» και μαζί έναν δημιουργό, τον Αμερικάνο Νιγηριανής καταγωγής Τζούλιους Ονα που μετά από δύο ταινίες («The Girl Is in Trouble» του 2015 και «The Cloverfield Paradox» του 2018) εδραιώνει με το «Luce» του 2019 μια θέση στους σκηνοθέτες που περιμένουμε να δούμε τα επόμενα βήματά τους.

Η ταινία προβάλλεται στο COSMOTE 1HD στις 22.40


Agora II - Δεσμώτες του Γιώργου Αυγερόπουλου

Tο άτυπο σίκουελ του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου που εν έτει 2015 συνόψισε την οικονομική και σύντομα ανθρωπιστική κρίση των τεσσάρων πρώτων χρόνων της ελληνικής κρίσης, είναι από τη φύση του σημαντικό, αν όχι για οτιδήποτε άλλο, τότε και μόνο επειδή δεν φοβάται να ισορροπήσει με ρίσκο ανάμεσα σε όλες τις παράπλευρες απώλειες μιας ολοκληρωτικής κρίσης, χωρίς ποτέ να χάνει το πυρήνα του «προβλήματος». Οπως και στο «Agora», είναι θαυμαστός ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος Αυγερόπουλος βρίσκεται με την ίδια άνεση και περισσή γνώση, πραγματικά, παντού. Μέσα στα Eurogroup και στα υψηλά κλιμάκια των ευρωπαικών κλειστών δωματιών στις Βρυξέλλες και από εκεί στις ακτές της Λέσβου όπου φτάνουν οι πρόσφυγες με το απατηλό χαμόγελο της «σωτηρίας», στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου δικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και από εκεί στην πλατεία Αμερικής του Ζακ Κωστόπουλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Agora II - Δεσμώτες».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στην ΕΡΤ2


The Party της Σάλι Πότερ

H Τζάνετ είναι μια πολιτικός της αντιπολίτευσης που έχει μόλις πάρει μία σημαντική προαγωγή. Στη βραδιά που διοργανώνει με τον σύζυγο της, Μπιλ, στο κομψό, λονδρέζικο σπίτι τους, οι προσκεκλημένοι είναι λίγοι και εκλεκτοί, οι εξελίξεις όμως πολλές και μάλλον άκομψες. Μια αριστουργηματική, ασπρόμαυρη κωμωδία ηθών σε πραγματικό χρόνο, γυρισμένη εν μέσω δημοψηφίσματος για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με κοινωνικές, ιδεολογικές και πολιτικές αιχμές που μοιάζουν προφητικές για την κρίση ταυτότητας της βρετανικής κοινωνίας. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «The Party» της Σάλι Πότερ.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00


Ο Λευκός Τίγρης του Ραμίν Μπαχρανί

Ο φιλόδοξος σοφέρ μιας πλούσιας οικογένειας από την Ινδία χρησιμοποιεί τη σπιρτάδα του για να βγει από τη φτώχεια και να γίνει επιχειρηματίας. Αφήνοντας πίσω του την καταπίεση της γιαγιάς του που τον αναγκάζει να δουλεύει στο άθλιο τεϊοποτείο της και τα γκρεμισμένα του όνειρα να τελειώσει το σχολείο, ο Μπαρλάμ θα μεγαλώσει παρατηρώντας τους μηχανισμούς του κόσμου γύρω του και θα ανακαλύψει πως υπάρχει τρόπος να καλυτερέψει την ζωή του. Κι έτσι θα κατορθώσει να προσληφθεί ως δεύτερος σοφέρ στην πλούσια οικογένεια στην οποία ανήκει η γη στο χωριό του και σύντομα θα ανέβει στην ιεραρχία του υπηρετικού προσωπικού και θα γίνει ο αποκλειστικός σοφέρ του νεότερου μέλους της οικογένειας των αφεντικών του, του σπουδαγμένου στην Αμερικη Ασόκ και της μεγαλωμένης εκεί καινούριας του γυναίκας Πίκνι. Ομως σε μια κοινωνία όπου οι κάστες καθορίζουν την θέση σου και που η ανισότητα μοιάζει εντυπωμένη στο ίδιο της το DNA ακόμη και η σχέση του με τα ανοιχτόμυαλα αφεντικά του, μοιάζει να είναι μπερδεμένη και γεμάτη εμπόδια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Λευκό Τίγρη»

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Τα Καλά Παιδιά του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Χένρι Χιλ ήθελε από παιδί να γίνει γκάνγκστερ. Οχι μόνο επειδή οι μαφιόζοι ήταν οι πιο δημοφιλείς άντρες της γειτονιάς του, οι σούπερ σταρς, που μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν, αλλά κυρίως επειδή μέσα στη δική τους «οικογένεια» βρήκε την οικογένεια που έλειπε από το σπίτι του. Και τα κατάφερε, σε μια ιλιγγιώδη κούρσα στην κορυφή, με μια ταχύτατη, τσιτωμένη πτώση. Το 1990 ο Μάρτιν Σκορσέζε έστησε ένα ιδιοφυές φιλμ, σκληρό όσο και απολαυστικά διασκεδαστικό, που πήρε τη θέση του στην γκανγκστερική φιλμογραφία, αλλά και στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στο αφιέρωμα «25 Χρόνια Nova, 25 Χρόνια Μεγάλο Σινεμά» στο Νovacinema 2ΗD στις 19.30


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς