Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


high fidelity 607

«High Fidelity»

Η τηλεοπτική διασκευή του «High Fidelity», του μυθιστορήματος του Νικ Χόρνμπι που έγινε μνημειώδης ταινία το 2000, θέλει τη Ρομπ της Ζόι Κράβιτς (στη θέση του Ρομπ του Τζον Κιούζακ), να χρησιμοποιεί το δισκάδικό της και τις playlists της (στη θέση των mixtapes), για να ξεπεράσει τον χωρισμό της από τον Μακ και την κάθε ερωτική εγκατάλειψη του παρελθόντος. Το «High Fidelity» (10 επεισόδια), είναι σταδιακά αξιολάτρευτο, λιγότερο quirky από την ταινία του Στίβεν Φρίαρς, περισσότερο ένα απλουστευμένο αλλά χαριτωμένο «Sex and the City»: η Νέα Υόρκη πρωταγωνιστεί (και συγκεκριμένα το Μπρούκλιν), η Ρομπ μιλάει τακτικά στην κάμερα, τα ρούχα είναι συναρπαστικά, ο Μακ δεν απέχει από το απωθημένο του Mr. Big, η σειρά έχει ακόμα και το δικό της κοκτέιλ, το Frosé (κατεψυγμένο ροζέ που γίνεται γρανίτα με φράουλες και λεμόνι!). Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη σειρά.

Η σειρά προβάλλεται στο Cosmote Cinema 4, με δυο επεισόδια back to back, από τις 15.00

a beautiful day in the neighbourhood 607

«Ενας Υπέροχος Γείτονας» («A Beautiful Day in the Neighborhood») της Μάριελ Χέλερ

Νέα Υόρκη, 1998. Στον κυνικό ερευνητή δημοσιογράφο του Esquire Λόιντ Βόγκελ (βραβευμένο για τα πορτρέτα που έχει κάνει πάνω σ' έναν βιαστή κι έναν γιατρό παράνομων αμβλώσεων) ανατίθεται να γράψει ένα κομμάτι για τον «Κο Ρότζερς», τον τηλεοπτικό «Παραμυθά» της Αμερικής, που, από το 1968 έως το 2001, είχε την παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Mister Rogers' Neighborhood». Οικοδεσπότης, μουσικός, μαριονετίστας (Πρεσβυτεριανός ιερέας επίσης) χρησιμοποιούσε όλα τα ταλέντα του για να συνομιλήσει με τα παιδιά στο σπίτι. Οχι απλώς να τα ψυχαγωγήσει, αλλά να τα καθοδηγήσει, μέσω των ιστοριών, των τραγουδιών και των παραμυθιών του, προς την ενηλικίωσή τους. Επώδυνα θέματα όπως ο φόβος, το bullying, το διαζύγιο των γονιών, η οργή, η ζήλια, η αρρώστια περνούσαν μέσα από το φίλτρο της πραότητάς του, του μειλίχιου χαμόγελού του και η καθησυχαστική φωνή του διείσδυε στα αμερικανικά σπίτια και τις καρδιές των παιδιών σαν βάλσαμο. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τον «Κο Ρότζερς». Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο Φρεντ Ρότζερς; Η Χέλερ κατασκευάζει ένα κινηματογραφικό exposé που δεν αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από την τηλεοπτική περσόνα. Αποκαλύπτει πολλά περισσότερα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 2 στις 22.00

the jewel of the nile 607

«Το Διαμάντι του Νείλου» («The Jewel of the Nile») του Λούις Τιγκ

Η συγγραφέας Τζόαν Γουάιλντερ και ο τυχοδιώκτης Τζακ Κόλτον ζουν ξανά την περιπέτεια στην έρημο της Βόρειας Αφρικής. Αυτή τη φορά, η Τζόαν πέφτει θύμα ενός Αραβα ηγεμόνα που τη φέρνει στη Μέση Ανατολή με πρόσχημα να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή του. Φυσικά, ο τελικός σκοπός του είναι άλλος και η Τζόαν είναι απλώς ένα από τα πιόνια του σατανικού παιχνιδιού του. Ρομαντική κομεντί με περιπετειώδη και κοσμοπολίτικη πλοκή, με πρωταγωνιστές τον Μάικλ Ντάγκλας, την Καθλίν Τέρνερ και τον Ντάνι Ντε Βίτο και τον αέρα του 1985.

Η ταινία προβάλλεται στο Σκάι στις 00.50

little house on the prairie 607

«Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι»

Κάντε ένα μικρό τεστ για το τι θυμάστε από την παιδική σας ηλικία! Η σειρά, βασισμένη στα ομότιτλα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ινγκαλς Γουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση, καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880. Υστερα από μακροχρόνια αναζήτηση, οι Ινγκαλς εγκαθίστανται σε μια μικρή φάρμα έξω από το Γουόλνατ Γκρόουβ της Μινεσότα. Η ζωή στην αραιοκατοικημένη περιοχή είναι γεμάτη εκπλήξεις και η επιβίωση απαιτεί σκληρή δουλειά απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Ως γνήσιοι πιονιέροι, οι Ινγκαλς έρχονται αντιμέτωποι με ξηρασίες, καμένες σοδειές κι επιδρομές από ακρίδες. Παρόλ' αυτά, καταφέρνουν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν.

Η σειρά, παραγωγής 1974 - 1983, προβάλλεται ολόκληρη στο ΕΡΤFlix

caro diario 607

«Αγαπημένο μου Ημερολόγιο» του Νάνι Μορέτι

Μια σπονδυλωτή ταινία σε τρία μέρη. Κεφάλαιο 1: Στη Βέσπα | Ο Νάνι Μορέτι, εξοργισμένος από το κεντρικό μήνυμα μιας ταινίας που βλέπει στον κινηματογράφο για τη γενιά του, παίρνει τη βέσπα και τριγυρνά στη σχεδόν έρημη καλοκαιρινή Ρώμη. Κεφάλαιο 2: Νησιά | Αναζητώντας την ηρεμία για να γράψει το σενάριο της επόμενης ταινίας του, ο Μορέτι επισκέπτεται το συνεργάτη του Τζεράρντο, έναν καθηγητή φιλοσοφίας που έχει από καιρό μετακομίσει στο Λίπαρι, την πρωτεύουσα των απομονωμένων Αιολίδων Νήσων. Σε αντίθεση όμως με όσα προσδοκούσε, συναντά ένα Λίπαρι στους ρυθμούς της τουριστικής ανάπτυξης, πολύβουο και γεμάτο αυτοκίνητα. Κεφάλαιο 3: Γιατροί | Η ιστορία, στο ξεκίνημα της οποίας ο Μορέτι διευκρινίζει ότι είναι απολύτως αληθινή, ξεκινά με τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να ανακαλύψει από τι πάσχει μέσα από μια περιπέτεια με επισκέψεις σε γιατρούς δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

H ταινία είναι διαθέσιμη από τη StraDa Films, μέσω της iPlatforma


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.