Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 13 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 13 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Leisure Seeker 607

Ταξίδι Αναψυχής (Leisure Seeker) του Πάολο Βίρτζι

O Τζον και η Ελα είναι ένα υπερήλικο ζευγάρι. Αυτός είναι ένας σεβάσμιος και λιγομίλητος συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής φιλολογίας, με εμμονή στον Ερνεστ Χέμινγουεϊ. Αυτή μια πολυλογού και καλοκάγαθη νοικοκυρά. Αυτός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου του Αλτσχάιμερ κι αυτή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία υπονοούνται (όχι και τόσο διακριτικά) κατά τη διάρκεια της ταινίας, φοράει περούκα και λαμβάνει συνεχώς φαρμακευτική αγωγή. Μαζί θα αποφασίσουν να ζήσουν μια τελευταία μεγάλη περιπέτεια, να βγουν στους δρόμους με το παλιό τροχόσπιτό τους, με το οποίο ταξίδευαν κάποτε σε όλοκληρη την Αμερική και στο οποίο έχουν δώσει την ονομασία The Leisure Seeker, και να επισκεφτούν στην άλλη άκρη της Αμερικής το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο αγαπημένος συγγραφέας του Τζον στο Κι Γουέστ της Φλόριντα.

Αμερικανικό ντεμπούτο για τον σκηνοθέτη του «Ανθρώπινου Κεφαλαίου» και της «Τρελής Χαράς». Με αποδυναμωμένη τη χαρακτηριστική του ενέργεια, παρά το πρωταγωνιστικό δίδυμο της Ελεν Μίρεν και του Ντόναλντ Σάδερλαντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

druk another round 607

Ασπρο Πάτο (Druk/Another Round) του Τόμας Βίντερμπεργκ

Στο «Ασπρο Πάτο», μια ομάδα καθηγητών σχολείου, τέσσερις κολλητοί φίλοι, θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, ν' αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευαν ο Χέμινγουεϊ κι ο Τσέρτσιλ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα, ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Ενα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους. Το σενάριο υπογράφει ο Βίντερμπεργκ μαζί με τον Τομπίας Λίντχολμ (όπως και το «Κυνήγι») και με πρωτοστάτη τον Μαντς Μίκελσεν (που συνεργάζεται ξανά με τον Βίντερμπεργκ, οκτώ χρόνια μετά το «Κυνήγι»), συμπρωταγωνιστούν, όπως και σ' εκείνη την ταινία, οι Τόμας Μπο Λάρσεν, Λαρς Ράτθε, Σούσε Βολντ, αλλά κι ο Μάγκνους Μίλανγκ από το «The Commune» και το «Kursk» - σαν να λέμε, οικογενειακή γιορτή.

Ο θριάμβος της χρονιάς. Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, Καλύτερη Ταινία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία σε Bafta και Σεζάρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Cosmote Cinema 2

The Grandmaster 607

The Grandmaster του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Αυτή είναι η ιστορία του Ιπ Μαν, του Κινέζου Μεγάλου Δασκάλου των πολεμικών τεχνών και εκπαιδευτή του θρυλικού Μπρους Λι. Ο Ιπ Μαν γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια της Κίνας, κατά τη διάρκεια της Δυναστεία Τσινγκ. Μέχρι τα 40 του χρόνια ήταν διάσημο πλέι μπόι. Μετά όμως αποφάσισε να διδάξει στον απλό λαό όσα ο ίδιος έμαθε. Η Κινεζική Παράδοση έχει μία ιδιαίτερη θέση για αυτόν γιατί έκανε προσιτές τις πολεμικές τέχνες (αποκλειστικότητα των προνομιούχων τάξεων μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα) στα φτωχικά στρώματα. Εζησε την πτώση της τελευταίας αυτοκρατορίας, την εισβολή των Ιαπώνων, τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το σπουδαιότερο μάθημα που έδωσε στους μαθητές του ήταν το ήθος του Τελευταίου Ακλόνητου Ανθρώπου. Ο,τι κι αν σου συμβαίνει, όσες δυσκολίες και χτυπήματα, εσύ στέκεσαι στο πλευρό των αξιών σου.

Η επιστροφή του Γουόνγκ Καρ Γουάι είναι επική, εντυπωσιακή, υπόκωφα σπαραχτική, αλλά αφηγηματικά και στιλιστικά φλύαρη. Ο master πέφτει, αλλά μας βρίσκει να υποκλινόμαστε με σεβασμό στην μεγαλειώδη του προσπάθεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

eyes wide shut main

Μάτια Ερμητικά Κλειστά (Eyes Wide Shut) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Η εξομολόγηση μιας ερωτικής φαντασίωσης, της γυναίκας του Αλις, πυροδοτεί μια έκρηξη ζήλιας στο γιατρό Μπιλ Χάρφορντ, ο οποίος στην προσπάθειά του να την απατήσει, βιώνει μια σειρά από παράδοξες ερωτικές περιπέτειες, που μοιάζουν να κινούνται περισσότερο στο πεδίο της φαντασίωσης παρά της πραγματικότητας.

Ο αριστουργηματικό επίλογος της σπουδαίας φιλμογραφίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

triple agent

Τριπλός Πράκτορας (Triple Agent) του Ερίκ Ρομέρ

Παρίσι, 1936. Το Λαϊκό Μέτωπο και ο πόλεμος στην Ισπανία αναστατώνουν το πνεύμα και προκαλούν την ανάγκη για δράση. Ο Φιοντόρ, αξιωματικός του τσαρικού στρατού, πρόσφυγας στη Γαλλία μαζί με την Ελληνίδα γυναίκα του Αρσινόη, βιώνει τον αναβρασμό. Όσο η Αρσινόη αποκτά θερμές σχέσεις με τους κομμουνιστές γείτονες, εκείνος φεύγει σε μυστικά ταξίδια και προκαλεί στους γύρω του μια συγκεχυμένη ανησυχία. Δεν κάνει καμία προσπάθεια ν’ αποκρύψει το γεγονός ότι είναι κατάσκοπος, αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των ανωτέρων του. Πρόκειται για τους αντι-κομμουνιστές, για τη νεαρή Σοβιετική Ένωση, τους Ναζί, ή όλους μαζί; Το γνωρίζει, άραγε, ο ίδιος, ο Φιοντόρ, που αγαπά τη γυναίκα του, αλλά μοιάζει έτοιμος να τη θυσιάσει στο όνομα μιας πιθανής δολοπλοκίας;

Με πρωταγωνίστρια την Ελληνίδα Κατερίνα Διδασκάλου και με Επίσημη Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, ο βετεράνος του γαλλικού κινηματογράφου, Ερίκ Ρομέρ, επιστρέφει στο προσκήνιο, μ’ ένα προσωπικό δράμα, εσωτερικό όπως μόνο εκείνος ξέρει να το σχεδιάσει. Ελεύθερη μεταφορά πραγματικής ιστορίας, ο Τριπλός Πράκτορας είναι ένα εγκεφαλικό, συγκλονιστικό και παράλληλα οδυνηρά μύχιο επικό ποίημα που συνδυάζει δυο διαμετρικά αντίθετες παραμέτρους: την ιδιωτική ζωή ενός άντρα και μιας γυναίκας με τις αναταραχές της παγκόσμιας πολιτικής διαμάχης, την απόλυτη ηθική με την ευρεία έννοια του ψέματος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.