Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Unclenching the Fists

Ξεσφίγγοντας τις Γροθιές (Unclenching the Fists) της Κίρα Κοβαλένκο | Δείτε την στο Cinobo

Με φόντο μια πρώην μεταλλουργική πόλη της Βόρειας Οσετίας στην περιοχή του Καυκάσου στη Νότια Ρωσία, η νεαρή Άντα προσπαθεί να αποδράσει από τα ασφυκτικά δεσμά της οικογένειάς της και της τοπικής κοινωνίας που την κρατούν φυλακισμένη. Τραυματισμένη σωματικά και συναισθηματικά από γεγονότα του παρελθόντος, αναγκάζεται να υπηρετεί τον καταπιεστικό πατέρα της, ενώ ο εμμονικός μικρότερος αδερφός της δεν την αφήνει να ανασάνει. Όταν επιστρέφει σπίτι ο μεγάλος της αδελφός, που έχει καταφέρει να ξεφύγει, και ο πατέρας της αρρωσταίνει ξαφνικά, όλα δείχνουν το δρόμο προς την πιθανή απόδραση.

Η ταινία προβάλλεται σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Βραβείο Επιτροπής Ενα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ Καννών 2021, Επίσημη Πρόταση Ρωσίας Όσκαρ 2022

In flow

13o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Οι sold out δια ζώσης προβολές του 13ου Ethnofest απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη δυναμική ενός Φεστιβάλ που επιμένει να μένει ανήσυχο, επίκαιρο, με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και την (σε διαρκή κρίση) κατάστάση του. Για δύο ακόμη μέρες μπορείτε να δείτε μερικές από τις υπέροχες επιλογές του φετινού προγράμματος στις διαδικτυακές προβολές που ολοκληρώνονται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των διαδικτυακών προβολών του 13ου Ethnofest.

μαμή

Η Κυρά μας η Μαμή του Αλέκου Σακελλάριου | 16.15 στο STAR

Ο Λυκούργος Μπέκος, συνταξιούχος γιατρός του Ι.Κ.Α., αποφασίζει να εγκατασταθεί με την οικογένειά του στη Λεστινίτσα, το χωριό της γυναίκας του και ανοίγει ιατρείο. Έρχεται, όμως, σιγά-σιγά σε σύγκρουση με την Καλλιόπη Μουστάκη, τη μαμή του χωριού και τις ανορθόδοξες ιατρικές πρακτικές της, δηλαδή ξεματιάσματα και φυλακτά.

Η υπέροχη ηθογραφία του Αλέκου Σακελλάριου με τους Γεωργία Βασιλειάδου και Ορέστη Μακρή σε δύο σπουδαίες ερμηνείες.

Dogman 607 8

Dogman του Ματέο Γκαρόνε | 23.00 στη ΒΟΥΛΗ

Εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία του Πιέτρο Ντε Νέγκρι που συγκλόνισε την Ιταλία στα τέλη του '80, το φιλμ παρακολουθεί από κοντά τον ήρωά του, τον Μαρτσέλο, στην καθημερινότητά του. Ο Μαρτσέλο ζει σε μια περιοχή που θυμίζει το έρημο τοπίο ενός κλασικού γουέστερν, με εμπορικά παραπήγματα και το θάνατο να ελοχεύει σε κάθε γωνιά: το σύμπαν του είναι τα μπιλιαρδάδικα, τα ενεχυροδανειστήρια, τα ουφάδικα, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, μια τεχνητή λίμνη γεμάτη μυστικά μπροστά τους. Εκεί, ο Μαρτσέλο, μικροκαμωμένος, καθόλου ευνοημένος από τη φύση (ούτε κι από τη μοίρα, άλλωστε), διατηρεί το μαγαζί του, ένα κομμωτήριο και ξενοδοχείο για σκύλους συντροφιάς, ενώ ως πάρεργο είναι και ντίλερ κοκαΐνης. Τα σκυλιά που περιποιείται είναι η μεγάλη του αγάπη. Τα φροντίζει, τους κάνει μασάζ, τους μιλά, τα αποκαλεί τακτικά «amore», με τη μελιστάλαχτη, λεπτή φωνή του, τούς μοιράζει απλόχερα την τρυφερότητά του. Στα σκυλιά και τη μικρή του κόρη, από το διαλυμένο του γάμο, εκείνη για την οποία θα έκανε τα πάντα. Ο Ιταλός δημιουργός επιστρέφει στο ύφος του «Gomorra», δίκαιο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών για τον Μαρτσέλο Φόντε. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

apocalypto

Apocalypto του Μελ Γκίμπσον | ΣΚΑΙ στις 23.15

«Πάνω απ όλα και πριν απ΄ όλα το Apocalypto είναι μια ταινία δράσης» λέει ο Μέλ Γκίμπσον για το αιματηρό του έπος που διαδραματίζεται στην εποχή των Μάγια, μιλά την διάλεκτο τους και χρησιμοποιεί αποκλειστικά ερασιτέχνες ηθοποιούς. Βρισκόμαστε στο προ-Κολομβιανό Γιουκατάν και τη Γουατεμάλα κατά το έτος 1511 και παρακολουθούμε το ταξίδι ενός μεσοαμερικανού μέλους μιας φυλής που πρέπει να ξεφύγει από την ανθρώπινη θυσία και να σώσει την οικογένειά του μετά την άλωση και την καταστροφή του χωριού του σε μια εποχή που ο πολιτισμός των Μάγιας είναι έτοιμος να έρθει στο τέλος του.

The Lego Movie

Η Ταινία Lego (The Lego Movie) των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ | 03.30 στο Open

Ο Εμετ είναι ένα κανονικό, συνηθισμένο Lego, ένας εργάτης που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να… ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί. Είναι θετικός και χαρούμενος και οι απλούστερες στιγμές της ζωής τον γεμίζουν ευτυχία. Μέχρι που μια παράξενη συγκυρία θα τον οδηγήσει στα πιο απρόσμενα μονοπάτια. Σύμφωνα με μια αμφίβολη αρχαία προφητεία, ο Εμετ είναι ο «Εκλεκτός» και ο μόνος ικανός να σώσει τον κόσμο των Lego από την απειλή του Μοχθηρού που θέλει, φεύ, να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Τα Lego πρωταγωνιστούν στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους, διοργανώνοντας ένα ξέφρενο ταξίδι χωρίς κανόνες λογικής ή... κατασκευής! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.