Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 26 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 26 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Baby Driver 607

Baby Driver του Εντγκαρ Ράιτ

Eνας χαρισματικός, νεαρός οδηγός ληστειών αφήνεται στους ρυθμούς του δικού του soundtrack και γίνεται ο καλύτερος στην πιάτσα. Oταν συναντά το κορίτσι των ονείρων του, ο Baby βλέπει την ευκαιρία να αποσυρθεί και αποτινάξει από πάνω του την εγκληματική ζωή, κλείνοντας μια για πάντα παλιούς λογαριασμούς. Αλλά μετά από μια συμφωνία για να δουλέψει δίπλα σε ένα σκληρό αφεντικό, θα τα ριψοκινδυνέψει όλα, αφού μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας θα απειλήσει την ζωή, την αγάπη και την ελευθερία του.
Αν το «La La Land» έφερε το μιούζικαλ ξανά στο προσκήνιο κι έδειξε πως ένα κλασικό κινηματογραφικό είδος μπορεί να βρει την θέση του σε μια διαφορετική εποχή, το «Baby Driver» του Εντγκαρ Ράιτ πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα κι εφευρίσκει ένα καινούριο genre που θα μπορούσες να περιγράψεις με τις απόλυτα αταίριαστες μεταξύ τους λέξεις, car chase musical, οι οποίες τοποθετημένες εδώ μαζί, μοιάζουν να γεννούν κάτι απόλυτα απολαυστικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00, στο Mega

Ηταν ένας ήσυχος θάνατος 607

Ηταν ένας ήσυχος θάνατος, της Φρίντα Λιάππα

Η παραληρηματική νύχτα μιας συγγραφέως που αρνείται να γράψει. Δραπετεύει από τον σύζυγο και την ψυχίατρό της και περιπλανιέται κάτω από την καταιγίδα, μέσα στην έρημη και παράξενη πόλη. Εσχατη επιθυμία της να ξαναβρεί ένα χαμένο κόσμο ενότητας.<>Η ταινία της Φρίντα Λιάππα με τους Ελεωνόρα Σταθοπούλου, Τάκη Μόσχο, και Πέμη Ζούνη κέρδισε 5 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1986.

Η ταινία προβάλλεται στις 00:00 στο κανάλι της Βουλής

so long my son 607

Ο Μεγάλος Αποχωρισμός (So Long, My Son) του Γουανγκ Ζιαοσουάι

Το «So Long, My Son» αφηγείται την ιστορία δύο οικογενειών στη διάρκεια τριών δεκαετιών της σύγχρονης Κίνας, από τη δεκαετία του '80 ως σήμερα. Στην ουρά της Πολιτιστικής Επανάστασης, στην αρχή της οικονομικής ανάπτυξης, στον τρόμο της πολιτικής του ενός παιδιού, σε μια χώρα που αλλάζει ριζικά, τακτικά και αυταρχικά, δυο ζευγάρια και ο κοινωνικός κύκλος τους προσπαθούν να προλάβουν την επιβίωση και την υπόσχεση της ευτυχίας.
Το εικαστικά μυσταγωγικό, συναισθηματικά λαβυρινθώδες και πολιτικά αιχμηρό (έστω και με ήσυχο τρόπο), δράμα του Γουανγκ Ζιαοσουάι είναι ένα τρίωρο έπος (του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη, άλλωστε, του «Beijing Bicycle» και του «Shanghai Dreams»), τόσο φορτισμένο και κριτικό, όσο και ανοικονόμητο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

the disciple 607

The Disciple του Τσαϊτάνια Ταμάνε

O Σαράντ Νερουλκάρ έχει αποφασίσει να γίνει ένας εξαιρετικός τραγουδιστής της κλασικής ινδικής μουσικής κι έχει αφοσιώσει την ζωή του σε αυτό τον σκοπό. Μόνο που αυτός είναι ένας ένας στόχος στον οποίο ελάχιστοι πετυχαίνουν καθώς αυτή η παράδοση αιώνων απαιτεί εκτός από ταλέντο, θυσίες κι αυταπάρνηση. Καθώς ακολουθεί την διαδρομή του με απόλυτη πίστη στο καλλιτεχνικό του ταξίδι, στοχεύοντας στο υψηλότερο σημείο της τέχνης του, ο Σαράντ θα εξερευνήσει τα μυστήρια και τους μύθους αυτής της σπουδαίας παράδοσης. Καθώς όμως τα χρόνια περνούν και η αναγνώριση στον βαθμό που ήλπιζε μοιάζει να του διαφεύγει, θα αναγκαστεί να επαναδιαπραγματευτει τις ισορροπίες ανάμεσα στην ζωή σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη και τον δρόμο που έχει διαλέξει, κάτι που θα τον οδηγήσει να βρει την αληθινή του φωνή τόσο στην τέχνη του όσο και στην ζωή του.<
> Ενα δείγμα σύγχρονου ινδικού σινεμά μακριά από τα κλισέ, από τον σκηνοθέτη του «Court», με τον Αλφόνσο Κουαρόν στην παραγωγή, που συμμετείχε στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

The King of Staten Island 607

Η Τέχνη της Ενηλικίωσης (The King of Staten Island), του Τζαντ Απαταου

Ο Σκοτ είναι ένας αργόσχολος νεαρός με τραυματικές μνήμες, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα του, που έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον του ως πυροσβέστης. Ζει χωρίς καμία φιλοδοξία και υπευθυνότητα, πέρα από την προσπάθειά του να γίνει tattoo artist. Ολα θα αλλάξουν όταν η μητέρα του (Μαρίζα Τομέι) θα ερωτευτεί έναν νεότερο πυροσβέστη, γεγονός που θα αναταράξει τον ψυχικό κόσμο του Σκοτ, ο οποίος θα νιώσει ότι ο πατέρας του πάει να «αντικατασταθεί» - και τότε η ζωη του θα μπει σε άλλη τροχιά με απρόβλεπτες συνέπειες.
Μια ιστορία καθυστερημένης συναισθηματικής ενηλικίωσης που, όπως κι ο ήρωάς της, είναι συχνά γεμάτη προβλήματα και μόνο κατά στιγμές βρίσκει το ρυθμό, τη χάρη, το χιούμορ και το βάθος που θα περίμενες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

H ταινία προβάλλεται στις 23:50 στο Cosmote Cinema 2

relic 607

Απομεινάρι (Relic), της Νάταλι Ερικά Τζέιμς

Όταν η Έντνα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μόνη, εξαφανίζεται, η κόρη και η εγγονή της σπεύδουν στο απομονωμένο και ετοιμόρροπο σπίτι της. Όταν η Έντνα επανεμφανίζεται από το πουθενά, χωρίς να έχει πάθει κάτι, αλλά με κενά μνήμης, όλα δείχνουν πως το τέρας της άνοιας καραδοκεί – ή μήπως κάτι πολύ πιο σκοτεινό κρύβεται πίσω από τους σάπιους τοίχους; Μια σκοτεινή και αλληγορική ιστορία ενοχής και φθοράς, που συνδυάζει το πυκνό οικογενειακό δράμα με τα πατροπαράδοτα μοτίβα του κινηματογραφικού τρόμου.

H ταινία προβάλλεται στις 02:20 στο NovaCinema1


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.