Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 22 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 22 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


together together

Μαζί Μαζί (Together Together) της Νικόλ Μπέκγουιθ

Η νεαρή, μοναχική Άννα προσλαμβάνεται ως παρένθετη μητέρα από τον Ματ , έναν άντρα στα 40 του ο οποίος θέλει να κάνει παιδί. Οι δύο ξένοι δεν θα αργήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η απροσδόκητη σχέση θα προκαλέσει πολύ γρήγορα την αντίληψη που είχαν μέχρι πρότινος για την ανθρώπινη επαφή, τα όρια αλλά και την ίδια την αγάπη. Ο Εντ Χελμς και η Πάτι Χάρισον, πρωταγωνιστούν σε αυτή την έξυπνη και τρυφερή κομεντί που μπορεί να δείχνει φτιαγμένη από γνώριμα (έως προβλέψιμα) υλικά, αλλά έχει την συναισθηματική και κινηματογραφική ευφυία να μην ακολουθεί την πεπατημένη και να προσθέτει μια γερή δόση φρεσκάδας στην ιστορία και τους χαρακτήρες. Επίσημη συμμετοχή στο φετινό φεστιβάλ του Sundance.

H ταινία είναι διαθέσιμη on demand στο Vodafone TV, για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

the world to come 607

The World to Come της Μόνα Φάστβολντ

Βρισκόμαστε στα 1850, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, σε μια αγροτική περιοχή. Η Άμπιγκεϊλ και ο σύζυγός της δεν επικοινωνούν συναισθηματικά, βυθισμένοι στο πένθος μετά τον πρόσφατο θάνατο της μικρής τους κόρης. Όταν η Άμπιγκεϊλ και η Τάλι –μια νιόφερτη γειτόνισσα, παγιδευμένη σε έναν ασφυκτικό γάμο– έρθουν σε επαφή, η πρώτη σπίθα δεν θα αργήσει να γίνει φωτιά. Ένα ημερολόγιο λυτρωτικού έρωτα, διάσπαρτο με χαμηλόφωνες κορυφώσεις, που γραπώνει την ατμόσφαιρα της εποχής, αποτίοντας έναν λεπτεπίλεπτο φόρο τιμής στην αμερικανική λογοτεχνία του 19ου αιώνα. Η Βανέσα Κίρμπι και η Κάθριν Γουότερστον είναι συγκλονιστικές σε αυτό το εντυπωσιακό δράμα που έκανε την επίσημη πρώτη του στο φεστιβάλ Βενετίας του 2020.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στο Google Play.

in my room 607

In my Room του Ούλριχ Κόλερ

Ενας άντρας που μεγαλώνει και δυσκολεύεται να διατηρήσει τις συνήθειες που είχε ως νέος, ξυπνά ένα πρωί και διαπιστώνει πως όλοι γύρω του έχουν εξαφανιστεί. Ένα ερώτημα που αφορά την εποχή της πανδημίας είναι το αν οι άνθρωποι αλλάζουν όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ασυνήθιστες καταστάσεις. Αυτό είναι το θέμα μια φιλόδοξης ταινίας φαντασίας από τη Γερμανία βάζοντας έναν ήρωα που του φταίνε όλοι, να δει τη ζωή χωρίς αυτούς. Από το Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών του 2018.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Dark River 607

Σκοτεινός Ποταμός (Dark River) της Κλίο Μπάρναρντ

Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους; Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA.gr και στη viva.gr.

the taste of cherry

Η Γεύση του Κερασιού (The Taste of Cherry) του Αμπάς Κιαροστάμι

Ο κύριος Μπάντι είναι ένας μεσήλικας που επιθυμεί να αυτοκτονήσει. Προσφέροντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αναζητά κάποιον να τον βοηθήσει στις τελευταίες του στιγμές, που θα μπορούσε να θάψει το σώμα του όταν καταφέρει να ολοκληρώσει την αποστολή του ή να τον σώσει αν αποτύχει. Πρώτα απευθύνεται σε έναν Κούρδο στρατιώτη και στη συνέχεια σε έναν Αφγανό φοιτητή, που προσπαθούν να τον πείσουν να μην το κάνει. Τελικά, συναντά έναν Τούρκο ταριχευτή, που απρόθυμα δέχεται την προσφορά, μόνο επειδή έχει την ανάγκη των χρημάτων, αν και αυτός προσπαθεί να τον πείσει να μην το κάνει. Μια από τις καλύτερες ταινίες του Κιαροστάμι και του Ιρανικού σινεμά, βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 1997.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi

the room

Το Δωμάτιο (The Room) του Λένι Αμπραμσον

Το φιλμ του Λένι Αμπραμσον, είναι η ιστορία μιας μητέρας και του πεντάχρονου γιου της, ο οποίος γεννήθηκε στο δωμάτιο στο οποίο εκείνη είναι κλεισμένη και που δεν έχει γνωρίσει τίποτα απ΄ όσα υπάρχουν έξω από αυτόν.Οταν μαζί με την μητέρα του θα οργανώσουν ένα σχέδιο απόδρασης, θα ανακαλύψουν ότι όσα τους περίμεναν εκεί έξω δεν είναι ακριβώς όπως τα περίμεναν και πως η πραγματικότητα της «ελευθερίας» μπορεί να είναι πιο σκληρή απ ότι φαντάζονταν. Η Μπρι Λάρσον κι ο μικρός Τζέικομπ Τρεμπλέι πρωταγωνιστούν στο φιλμ που βασίζεται στο best seller της Εμα Ντόναχιου, ενώ δεύτερους ρόλους κρατούν επίσης ο Γουίλιαμ Μέισι και η Τζόαν Αλεν. H ταινία ήταν υποψήφια για τέσσερα Οσκαρ και κέρδισε αυτό του Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για την Μπρι Λάρσον. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23:00 στον Αlpha.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.