Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


dix pour cent 607

Dix pour cent (Call My Agent!), σεζόν 4

Μετά από αναμονή δύο χρόνων και κάτι, η 4η σεζόν του «Dix pour cent» κατέφθασε, με τις εξελίξεις στην ASK ραγδαίες και με υπέροχους guests στα έξι επεισόδιά της: Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Φρανκ Ντιμπόσκ, Ζοζέ Γκαρσιά, Σαντρίν Κιμπερλέν, Σιγκούρνι Γουίβερ και Ζαν Ρενό. Διαβάστε εδώ όσα γράφαμε για το «Dix pour cent» στο Flix και πιάστε δουλειά!

Η 4η σεζόν του «Dix pour cent», όπως και οι τρεις προηγούμενοι κύκλοι, προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους

the whaler boy 607

Το Ταξίδι της Φάλαινας (The Whaler boy) του Φίλιπ Γιούριεφ

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Οταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

Το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας ντεμπούτο, που άνοιξε το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κάνει πρεμιέρα σε πρώτη προβολή στις 21 Ιανουαρίου ψηφιακά (online) από τη StraDa Films. Το ταξίδι της φάλαινας είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας www.iplatforma.gr από τις 21 Ιανουαρίου 2021. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία online αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και ενισχύοντας κάποια αίθουσα επιλογής τους. Μπορούν έτσι να στηρίξουν και έμπρακτα την αίθουσα που αγαπούν, με αγορά e-ticket μέσω ειδικού παραθύρου/virtual γκισέ της συνεργαζόμενης αίθουσας επιλογής τους.

a family tour 607

A Family Tour του Γινγκ Λιανγκ

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης από την Ταϊβάν (επίσημη ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2018), εμπνέεται από τις δικές του εμπειρίες εγκλεισμού και αφηγείται την ιστορία ενός εξόριστου σκηνοθέτη. Μια διαπεραστική ματιά στον άρρηκτο σύνδεσμο του πολιτικού και του προσωπικού, μια ταινία για την οικογένεια, την ταυτότητα και την ανάγκη ν' ανήκεις κάπου, ή σε κάποιον.

Η ταινία είναι η επιλογή της ημέρας στο Mubi

Adolescentes 607

Adolescentes του Σεμπαστιάν Λιφσίτς

Η Εμα κι η Αναΐς είναι καλύτερες φίλες ακόμη κι αν όλα γύρω τους δείχνουν να τους στέκονται εμπόδιο, από το κοινωνικό τους περιβάλλον, έως τις προσωπικοτητές τους. Το ντοκιμαντέρ του Σεμπαστιάν Λιφίτζ τις ακολουθεί από τα 13 έως τα 18 τους, σε μια περίοδο ριζικής μεταμόρφωσης και νέων εμπειριών. Μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες το φιλμ προσφέρει ένα διαπεραστικό πορτρέτο της ζωής τους αλλά και της πρόσφατης ιστορίας της Γαλλίας.

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου.

The Accountant 607

Ο Λογιστής του Γκάβιν Ο' Κόνορ

Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι αυτιστικός, ταυτόχρονα μαθηματική ιδιοφυία, συνεπής υπάλληλος λογιστικού γραφείου, δικτυωμένος με τη Μαφία σε διεθνές επίπεδο, δεινός σκοπευτής και άριστος στις πολεμικές τέχνες. Ζει σ’ ένα τροχόσπιτο, αλλά βγάζει άπειρα λεφτά: το καταλαβαίνουμε γιατί στο αποθηκάκι είναι στημένα όλα τα όπλα της Μέσης Ανατολής και στις λαμαρίνες κρέμονται πίνακες του Ρενουάρ και του Πόλοκ. Αστυνομικό θρίλερ, γεμάτο τραβηγμένες απ' τα μαλλιά ανατροπές, που βλέπεται με αγωνία παρόλ' αυτά. Και ποιος είπε ότι αντιπαθούμε τον Μπεν Αφλεκ; Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

«Ο Λογιστής» προβάλλεται στις 22.50 στο Star


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς