Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Padrenostro του Κλαούντιο Νότσε

Καλοκαίρι 1976, Ρώμη, Ιταλία. Ο Βαλέριο είναι δέκα ετών και έχει ζωηρή φαντασία. Η ζωή του ανατρέπεται όταν παρακολουθεί μαζί με τη μητέρα του μια ομάδα τρομοκρατών να επιτίθεται στον πατέρα του, τον Αλφόνσο. Από εκείνη τη στιγμή, ο φόβος και η αίσθηση τρωτότητας τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τα συναισθήματα ολόκληρης της οικογένειας. Ακριβώς εκείνες τις δύσκολες μέρες, ο Βαλέριο γνωρίζει τον Κριστιάν, ένα αγόρι όχι πολύ μεγαλύτερό του. Ένα παιδί μοναχικό, επαναστατικό και χωρίς ενδοιασμούς, φαίνεται να έχει εμφανιστεί από το πουθενά. Αυτή η συνάντηση ενός καλοκαιριού γεμάτου ανακαλύψεις θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

H ταινία προβάλλεται στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου που γίνεται online από τις 12-22 Φεβρουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας


Tatsumi του Ερικ Κου

Για όποιον δεν ασχολείται με τα κόμικς, και δη τα manga, το όνομα Γιοσιχίρο Τατσούμι είναι μάλλον άγνωστο. Κι όμως, ο Ιάπωνας σχεδιαστής και κομίστας παραμένει ακόμα και σήμερα, έξι χρόνια μετά το θάνατό του το 2015, μια μυθική φιγούρα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Το «Τατσούμι» του Σιγκαπουριανού Ερικ Κου έκανε πρεμιέρα στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών το 2011, ένα μήνα πριν ο μεγάλος mangaka γιορτάσει τα 76α γενέθλιά του, και είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό homage στη ζωή και την τέχνη ενός σπουδαίου καλλιτέχνη. Είναι ένα γράμμα αγάπης στα ίδια τα manga και στο υποείδος που ο Τατσούμι πρώτος εμπνεύστηκε, το «gekiga», μια πιο ενήλικη, σκοτεινή και ρεαλιστική εκδοχή, μακριά από τη ζωηρή πολυχρωμία, την ανεμελιά και την παιδικότητα που επικρατούσε στο είδος μέχρι το μανιφέστο, στο οποίο ο Τατσούμι πρωτοστάτησε, το 1957. Διαβάστε περισσότερα για το «Τατσούμι» εδώ.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Meanwhile on Earth του Καρλ Ολσον

Παρά την αμετάκλητη φύση του, ο θάνατος πυροδοτεί πρακτικά ζητήματα, τα οποία είναι αναγκαίο να τακτοποιηθούν στον κόσμο των ζωντανών πριν την οριστική μετακόμιση στο Επέκεινα. Το τελετουργικό του αποχαιρετισμού περιλαμβάνει μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες ικανές να μετατρέψουν ακόμη και τον θάνατο σε ένα κοινότοπο συμβάν. Ένα ιδιοσυγκρασιακό ντοκιμαντέρ υπόκωφης βοής και απόκοσμης συμμετρίας, το οποίο εξερευνά τους αθέατους διαδρόμους της σουηδικής βιομηχανίας επικήδειων τελετών. Μέσα από ένα πλέγμα υποδόριων αντιθέσεων, όπως η αντιπαραβολή καθημερινών θορύβων με την εκκωφαντική σιωπή του πένθους, αυτή η επίσκεψη στην αίθουσα αναμονής μεταξύ ζωής και θανάτου συνενώνει το ιερό με το εγκόσμιο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi


Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού (The Killing of a Sacred Deer) του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Στίβεν είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος με την Ανα, μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Μπομπ. O Στίβεν έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Μάρτιν, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο μοιάζει να έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει τον Μάρτιν στην οικογένεια του, αναστατώνοντας τον κόσμο τους, ενώ ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ασύλληπτη θυσία και τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού»

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22:00


Professor Marston & The Wonder Women της Αντζελα Ρόμπινσον

Ο Λουκ Ιβανς, η Ρεμπέκα Χολ, η Μπέλα Χίθκοτ, ο Ολιβερ Πλατ και η Κόνι Μπρίτον, αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν την ιστορία του Γουίλιαμ Μούλτον Μάρστον, που γέννησε τη Wonder Woman, κι ο οποίος ήταν ψυχολόγος κι εφευρέτης, και βοήθησε σημαντικά στη δημιουργία του ανιχνευτή ψεύδους. Επίσης, κι εδώ τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα, ο καθηγητής Μάρστον είχε μια ενδιαφέρουσα οικογενειακή σύνθεση, αφού είχε παιδιά ταυτόχρονα από δύο γυναίκες.

Η ταινία προβάλλεται στο Mega στις 22:00


Apocalypto του Μελ Γκίμπσον

«Πάνω απ όλα και πριν απ΄ όλα το Apocalypto είναι μια ταινία δράσης» λέει ο Μέλ Γκίμπσον για το αιματηρό του έπος που διαδραματίζεται στην εποχή των Μάγια, μιλά την διάλεκτο τους και χρησιμοποιεί αποκλειστικά ερασιτέχνες ηθοποιούς.Το Apocalypto σίγουρα δεν είναι για τις ευαίσθητες κράσεις καθώς στις δυο ώρες της διάρκειάς του, το αίμα κυλά άφθονο και οι εικόνες είναι συχνά πολύ σκληρές. Η ταινία του Γκίμπσον μπορεί να δείχνει καρδιές να χτυπούν έξω από στήθη, ή ένα πρόσωπο να κατασπαράζεται από έναν ιαγουάρο, όμως οι εικόνες έχουν θέση στην αφήγηση, αποτελούν έναν ενδιαφέροντα τρόπο για να κατανοήσουμε την εποχή, τον τρόπο που βλέπουν την ζωή και την νοοτροπία τους απέναντι στον θάνατο, άνθρωποι για τους οποίους γνωρίζουμε ελάχιστα. Η ουσία βεβαίως βρίσκεται στον ρυθμό και την ένταση αφού το φιλμ ενορχηστρώνει ένα ασταμάτητο κυνηγητό που παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα.

Η ταινία προβάλλεται στο Open στις 23:30


Ακίνητο Ποτάμι του Αγγελου Φραντζή

Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνωμοσίας ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα;

Η Ταινία προβάλλεται στο ERTFlix έως και σήμερα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς