Industry

Μαθαίνοντας σινεμά από τους καλύτερους στο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

στα 10

Οπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει το Film Factory, ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον κινηματογράφο και σε όσους εργάζονται μπροστά και πίσω από την κάμερα, για σπουδαστές, νέους κινηματογραφιστές και σινεφίλ. Από τις 14 μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών.

Flix Team
Μαθαίνοντας σινεμά από τους καλύτερους στο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Οι βραβευμένοι από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για το έτος 2018 μοιράζονται με το κοινό τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, στο Film Factory, το πιο ζωντανό workshop για το σινεμά που διοργανώνεται για έβδομη χρονιά φέτος από τις 14 μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών.

Με σειρά εμφάνισης στο φετινό Film Factory θα «διδάξουν» σινεμά οι:

Θανάσης Παπαγεωργίου / Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου (Ο Γιος της Σοφίας)
Ανδρέας Κωνσταντίνου / Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου (Το Τελευταίο Σημείωμα)
Ρέα Αποστολίδη & Γιούρι Αβέρωφ / Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ (Dolphin Man)
Ελίνα Ψύκου / Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου (Ο Γιος της Σοφίας)
Γιώργος Τελτζίδης / Υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους (Φράγμα)
Αλέξης Μηταδόπουλος & Θέμης Κατάκαλος / Βραβείο Ειδικών Εφφέ (Do it Yourself)
Claudio Bolivar / Βραβείο Φωτογραφίας (Πολυξένη)
Γιώργος Γεωργίου / Υποψήφιος για το Βραβείο Σκηνογραφίας (Πολυξένη)
Λευτέρης Χαρίτος / Βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Dolphin Man)
Στέφανος Ευθυμίου / Βραβείο Ήχου (Το Τελευταίο Σημείωμα)
Κάτια Γκουλιώνη / Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου (Πολυξένη)
Λάμπης Χαραλαμπίδης / Βραβείο Μοντάζ (Do it Yourself)
Λυδία Φωτοπούλου / Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου (Πολυξένη)
Γιώργος Καρναβάς / Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας (Ο Γιος της Σοφίας)
Νίκος Κυπουργός / Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής (Πολυξένη)

Film Factory 7

Η πρώτη μέρα του Film Factory (14/12), είναι αφιερωμένη στους σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί άσκηση κινηματογραφικής υποκριτικής, αποκλειστικά για τους σπουδαστές της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών, από τους Γιώργο Φρέντζο και Γιώργο Τελτζίδη. Επίσης, τρεις γνωστοί Casting Directors, οι Σωτηρία Μαρίνη, Μάκης Γαζής και Σοφία Δημοπούλου, θα κάνουν ένα διαδραστικό σεμινάριο για το Casting με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Ωδείου, που θα είναι ανοιχτό στο κοινό.

Who's Gonna Love me Now? 607

Επίσημος προσκεκλημένος του φετινού Film Factory, είναι ο βραβευμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Τόμερ Χέιμαν, που θα πραγματοποιήσει masterclass με τίτλο «How to build relationship with a documentary character?» Το masterclass, γίνεται σε συνεργασία με το Cine Doc.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τόμερ Χέιμαν βάζει στη σωστή σειρά τις λέξεις «Αγάπη», «Αποδοχή», «Οικογένεια»

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Film Factory, εντάσσεται μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Hollywood Greek Fire, του γνωστού φωτογράφου Σάκη Λάλα. Πρόκειται για μια σειρά πορτραίτων, επαγγελματιών του σινεμά που διαπρέπουν στο Hollywood και είναι ελληνικής καταγωγής: Από τον παραγωγό Jim Gianopulos και την Ειρήνη Παππά, ως τον προσφάτως βραβευμένο με Όσκαρ, Alexandre Desplat, και πολλούς άλλους.

Το φετινό Film Factory, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17/12, με το γνωστό κουαρτέτο εγχόρδων L’Anima και τον Νίκο Κυπουργό, που θ’αναλάβουν να κλείσουν μελωδικά το τετραήμερο.

Το Film Factory, αποτελεί την κύρια εκπαιδευτική δράση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επιπλέον, είναι πεδίο συνεργασίας με εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς, στοχεύοντας σε μια διαρκή ποιοτική αναβάθμιση του περιεχομένου του. Αναζητήστε το πλήρες πρόγραμμα του Film Factory εδώ και επισκεφθείτε το επίσημο site της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για περισσότερες πληροφορίες.

Film Factory 7