Buzz

Danke schoen: o Ferris Bueller επιστρέφει!

στα 10

Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια η αγαπημένη μας ταινία αποκτά spin-off! Από που θα ξαναπιάσουν την ιστορία του ανεκδιήγητου (όχι πια) πιτσιρικά;

Danke schoen: o Ferris Bueller επιστρέφει!

Την ξαναείδαμε πρόσφατα και η κλασική πλέον κωμωδία του Τζον Χιουζ είναι όσο φρέσκια όσο τότε. Ναι, οι τεχνολογίες έχουν αλλάξει, ναι η 80ς σκηνογραφία ξαφνιάζει τους σημερινούς έφηβους, αλλά η καρδιά της ταινίας, ο πανέξυπνος, ο σκανδαλιάρης έφηβος που αψηφά το σύστημα για μια μέρα είναι το ίδιο γοητευτικός. Και οι ενήλικες, εμείς πλέον, απολαυστικά βλάκες.

Σχεδόν 4 δεκαετίες αργότερα και το στούντιο της Paramount αποφασίζει να επιστρέψει στην Πιο Κουφή Μέρα του Φέρις Μπιούλερ (Ferris Bueller's Day Off, 1986) με την ιδέα μίας spin-off ταινίας.

Θυμηθείτε κι αυτό: Πριν 10 χρόνια, ο Μάθιου Μπρόντερικ είχε ξαναζήσει την «Πιο Κουφή Μέρα του Φέρις Μπιούλερ» για ένα διαφημιστικό

ferries bueller

ferries bueller

Και η ιδέα είναι εξίσου θεότρελη: θα ακολουθήσουμε την ιστορία των δύο παρκαδόρων που «δανείστηκαν» την vintage Ferrari του πατέρα του Κάμερον (κολλητού του Φέρις), κι όσο τα γυμνασιόπαιδα έκαναν κοπάνα στην πόλη, εκείνοι ζούσαν τη δική τους περιπέτεια.

Η ταινία θα λέγεται λοιπόν «Sam and Victor's Day Off» και την ετοιμάζει το δημιουργικό τρίο πίσω από την επιστροφή του «Karate Kid»: οι δημιουργοί του «Cobra Kai», Τζον Χάρβιτζ, Χέιντεν Σλόσμπεργκ και Τζος Χελντ.

Διαβάστε κι αυτό: Ο «Κάμερον» έχει σήμερα μια καταπληκτική ιδέα για πιθανό sequel του «Ferris Bueller»

ferries bueller

ferries bueller

Οι Ρίτσαρντ Εντσον και Λάρι «Flash» Τζένκινς ερμήνευαν τότε τους ρόλους των παρκαδόρων. Για το spin-off θα χρησιμοποιηθούν έτσι κι αλλιώς νεότεροι ηθοποιοί (όπως και -τρέμουμε- για το ρόλο του Φέρις), αλλά επιπλέον ο Τζένκινς έχει φύγει από τη ζωή, από το 2019.

Η ανησυχία φυσικά υπάρχει: πώς, με ποιους, πόσο πιστά κλπ. Με άλλα λόγια, θα μπορέσει ένα τέτοιο στοίχημα να συγκριθεί με την κλασική ταινία;

Παράτολμο. (Από την άλλη, αυτό το "τολμήστε" δεν πρεσβεύει κι ο ίδιος ο Φέρις;)

Να θυμίσουμε ότι ο Αλαν Ρακ (ο «Κάμερον τότε και ο μεγάλος αδελφός στο «Succession» σήμερα) είχε μία ιδέα για ένα sequel της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα: