Buzz

Αν το ονειρευόσασταν από παιδί, ξεχάστε το: πουλήθηκε το γυάλινο σπίτι του «Ferris Bueller»

στα 10

Το σπίτι του «Κάμερον», αυτό το γυάλινο όνειρο που κοίταζε μόνο δάσος και στο σαλόνι του φιλοξενούσε μία κόκκινη Ferrari 250GT του 1961, πουλήθηκε.

Αν το ονειρευόσασταν από παιδί, ξεχάστε το: πουλήθηκε το γυάλινο σπίτι του «Ferris Bueller»

Δεν ήταν το σπίτι του Φέρις Μπιούλερ. Ηταν το πατρικό του κολλητού του: του άτολμου Κάμερον, που αποφάσισε να αδράξει την μέρα, να κάνει κοπάνα με την παρέα και επιπλέον να ρισκάρει με τη Ferrari του μπαμπά - για να τη δει τελικά να απογειώνεται από την τζαμαρία του σαλονιού και να προσγειώνεται κατακόρυφα στο δάσος του προαστιακού Σικάγο. Οσοι ήμασταν έφηβοι, όταν είδαμε αυτή τη σκηνή από την «Πιο Κουφή Μέρα του Φέρις Μπιούλερ» («Ferris Bueller's Day Off», 1986) του Τζον Χιουζ, είχαμε ονειρευτεί αυτό το σπίτι. ΟΚ κάποιοι, περισσότεροι ίσως, είχαν ονειρευτεί τη Ferrari 250GT. «You killed the car!» λέει ο Φέρις στον Κάμερον, ο Μάθιου Μπρόντερικ στον Aλαν Ρακ.

Σήμερα, 28 χρόνια μετά, μαθαίνουμε νεότερα. Η ιστοσελίδα Crain's Chicago Business, που πληροφορεί για όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες που αφορούν την περιοχή, έγραψε ότι το φουτουριστικό, γυάλινο σπίτι της ταινίας (που βρίσκεται στο Highland Park του Σικάγο) πουλήθηκε για 1.06 εκατομμύρια δολάρια.

Το σπίτι, το οποίο χτισμένο σε 2 επίπεδα διαθέτει 4 κρεβατοκάμαρες εκτός από το διάσημο σαλόνι, κατασκευάστηκε από ατσάλι και γυαλί το 1953 από τον Α. Τζέιμς Σπέγιερ (μαθητή του διάσημου αμερικανο-γερμανού αρχιτέκτονα Λούντβιχ Μις φαν ντερ Ρόε). Το 2009 είχε ξαναβγεί στο σφυρί για 2.9 εκατομμύρια δολάρια. Δύσκολοι καιροί και για τους μεσίτες λοιπόν, με την τιμή πέντε χρόνια μετά να πέφτει κάτω από το μισό.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε τις προσθαφαιρέσεις για το «σε πόσα χρόνια, αναλογικά, θα μπορούσαμε να το χτυπήσουμε κι εμείς» και πέσαμε σε κατάθλιψη. Ας είναι...

Ας το θυμηθούμε τουλάχιστον μέσα από φωτογραφίες, αλλά και δύο σκηνές της αγαπημένης μας ταινίας...

1

2

3

4



Διαβάστε ακόμη: