Buzz

Τέλος το σινεμά για τον Ιθαν Κοέν;

στα 10

Ο Τζόελ υπογράφει μόνος του το «The Tragedy of Macbeth» κι απ' ό,τι φαίνεται αυτό δεν είναι τυχαίο.

Τέλος το σινεμά για τον Ιθαν Κοέν;

Λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, στα τέλη του 2019, ο Ιθαν Κοέν είχε ανεβάσει στο Λος Αντζελες το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο «A Play Is a Poem» και δήλωνε τότε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από το σινεμά, αφού οι ταινίες πλέον δεν του προσφέρουν καμμιά νέα πρόκληση σε αντίθεση με το θέατρο που του φαινόταν σαν κάτι καινούργιο και απροσδόκητο.

Δείτε ακόμη: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στην Αθήνα

A Play Is a Poem A Play Is a Poem

Και αυτό που τότε ακουγόταν όντως σαν ένα διάλειμμα ξαφνικά απέκτησε μεγαλύτερη διάρκεια, όταν η νέα ταινία των αδελφών Κοέν, «The Tragedy of Macbeth», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ έφερε την υπογραφή μόνο του Τζόελ.

The Tragedy Of Macbeth The Tragedy Of Macbeth

Τώρα ο μουσικοσυνθέτης Κάρτερ Μπέργουελ, σταθερός συνεργάτης των Κοέν σε όλες σχεδόν τις ταινίες τους, δηλώνει σε μια συνέντευξή του ότι ο Ιθαν «δεν θέλει να κάνει ταινίες πια» και ότι «δείχνει πολύ χαρούμενος κάνοντας τα δικά του πράγματα».

Με τα θέατρα να ανοίγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πιθανότατα ένα νέο θεατρικό του Ιθαν Κοέν να ετοιμάζεται για την σκηνή, αν όμως αυτή η νέα φάση του μικρότερου αδελφού του σκηνοθετικού διδύμου δεν είναι παροδική, ομολογούμε ότι θα μας λείψει από το σινεμά.

Δείτε ακόμη: «Don't Look Up»: ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι τέλειος στο πρώτο teaser της sci-fi παρωδίας