Industry

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στην Αθήνα

στα 10

Εναρξη γυρισμάτων της νέας ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Flix Team
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στην Αθήνα

Η καναδική εταιρεία Serendipity Point Films και η Αργοναύτες ΑΕ ανακοινώνουν την έναρξη των γυρισμάτων του πολυαναμενόμενου «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Οι διεθνούς φήμης ηθοποιοί Τανάια Μπέιτι (Yellowstone, Through Black Spruce) και Νάντια Λιτζ (Big Muddy, Hotel Congress, Blindness) ενσωματώνονται στο ήδη ανακοινωθέν cast της ταινίας, με τους Βίγκο Μόρτενσεν (A History of Violence, Eastern Promises, Green Book), Λεά Σεντού (No Time to Die, The French Dispatch, Blue is the Warmest Colour), Κρίστεν Στιούαρτ (Seberg, Clouds of Sils Maria, Twilight), Σκοτ Σπίντμαν (Barney’s Version, Adoration, Sharp Stick), Γουελκέτ Μπουνγκουέ (Berlin Alexanderplatz), Ντον ΜακΚέλαρ (Blindness, eXistenZ), και Λίχι Κορνόφσκι (Losing Alice). Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο Γιώργος Καραμίχος και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Η ταινία γυρίζεται εξ’ ολοκλήρου στην Αθήνα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021.

«Καθώς ξεκινάμε τα γυρίσματα του Crimes Of The Future, μόλις δύο ημέρες σε αυτή τη νέα περιπέτεια με τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, αισθανόμαστε σαν να συμμετέχουμε σε μια ιστορία, στην οποία συνεργάστηκε με τον Σάμουελ Μπέκετ και τον Γουίλιαμ Μπόροους, αν αυτό ήταν δυνατό», δήλωσε ο Βίγκο Μόρτενσεν. «Παρασυρόμαστε σε έναν κόσμο που δεν μοιάζει με αυτόν ή με οποιονδήποτε άλλο, και όμως είναι ένας κόσμος που τον αισθάνεσαι περίεργα οικείο, άμεσο και αρκετά πειστικό. Ανυπομονώ να δω που θα καταλήξουμε».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ έρχεται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Crimes of the Future»

Το Crimes of the Future είναι ένα τολμηρό πρωτότυπο σενάριο από το μυαλό του διάσημου δημιουργού Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, του οποίου, τελευταίο πρωτότυπο σενάριο ήταν το eXistenZ το 1999. Το Crimes of the Future μας δίνει μια γεύση ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, όπου ο άνθρωπος μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον του. Αυτή η συνθήκη, ωθεί τους ανθρώπους πέρα από τη φυσική τους εξέλιξη, σε μια μεταμόρφωση, αλλάζοντας τη βιολογική τους σύνθεση. Έτσι, ενώ μερικοί αποδέχονται τις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του νέου αντιδραστικού μετα-ανθρωπισμού, άλλοι προσπαθούν συνεχώς να τον καταστείλουν. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτόν τον περίτεχνα υφασμένο κόσμο του Κρόνενμπεργκ, που σηματοδοτεί την επιστροφή του εμβληματικού σκηνοθέτη στο sci-fi, το “Σύνδρομο Επιταχυμένης Εξέλιξης” («Accelerated Evolution Syndrome») εξαπλώνεται γρήγορα.

Το Crimes of the Future είναι μια συμπαραγωγή των Serendipity Point Films και Αργοναύτες ΑΕ. Αυτή η ελληνο-καναδική συμπαραγωγή γίνεται σε συνεργασία με τις Ingenious Media, Coficine, Telefilm Canada, Bell Media, CBC και Harold Greenberg Fund, με την υποστήριξη του EKOME και του ΕΚΚ. Παράλληλα σημαντική είναι η συμβολή του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων στην ομαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων.

Το Crimes of the Future είναι η τέταρτη συνεργασία μεταξύ των R. Lantos και Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Ο Πάνος Παπαχατζής («Το Μικρό Ψάρι», «Η Ρόζα της Σμύρνης», «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς») είναι Παραγωγός με την Αργοναύτες ΑΕ. Ο Steve Solomos (Possessor) είναι coproducer. Executive Producers είναι οι Joe Iacono, Thorsten Schumacher, Peter Touche, Christelle Conan, Aida Tannyan, Victor Loewy, και Victor Hadida. Η Bonnie Do και η Laura Lanktree είναι Associate Producers.

Το «Crimes of the Future» θα διανεμηθεί παγκοσμίως από κινηματογραφικούς διανομείς διεθνούς κύρους: NEON (Αμερική), MK2|MILE END (Καναδάς), Metropolitan (Γαλλία), Weltkino (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία), The Searchers (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), Αργοναύτες ΑΕ (Ελλάδα και Κύπρο), Front Row (Μέση Ανατολή), Capella (CIS και Βαλτικές Χώρες), Moviecloud (Ταϊβάν). Η Rocket Science έχει αναλάβει τις Διεθνείς Πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Λεά Σεντού κι η Κρίστεν Στιούαρτ στην Αθήνα τον Αύγουστο για τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ