Buzz

Ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Λεά Σεντού κι η Κρίστεν Στιούαρτ στην Αθήνα τον Αύγουστο για τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

στα 10

Για ενα καλύτερο καλοκαίρι...

Ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Λεά Σεντού κι η Κρίστεν Στιούαρτ στην Αθήνα τον Αύγουστο για τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει και επίσημα με νέα ταινία, εφτά χρόνια μετά το «Maps to the Stars». Πρόκειται για το «Crimes of the Future», το remake της ομότιτλης ωριαίας ταινίας που γύρισε ο ίδιος τη δεκαετία του ’70, με ήρωα έναν διευθυντή μιας δερματολογικής κλινικής, ο οποίος ψάχνει τον μέντορά του κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που έχει αφανίσει όλες τις γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα: Πού θα βρεις καλύτερα (να γυρίσεις ταινία) από την Ελλάδα;

Σύμφωνα με τη σύντομη σύνοψη της διανομέα Neon Films, το «Crimes of the Future» τοποθετείται σ' ένα «κοντινό μέλλον, όπου η ανθρωπότητα μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον της. Αυτή η εξέλιξη ωθεί τους ανθρώπους πέρα από τη φυσική κατάστασή τους, σε μια μεταμόρφωση που μεταβάλλει τις βιολογικές ιδιότητές τους. Κάποιοι αγκαλιάζουν τις αμέτρητες δυνατότητες του "διανθρωπισμού", άλλοι θέλουν να τις απαγορεύσουν.»

βίγκο μόρτενσεν ντέιβιντ κρόνενμπεργκ 607

Γνωρίζαμε ήδη ότι για τα γυρίσματα της ταινίας ο Κρόνενμπεργκ θα έρθει στην Ελλάδα για 30 μέρες περίπου, από τις 2 Αυγούστου ως και τις 10 Σεπτεμβρίου, και τα γυρίσματα θα γίνουν σε περιοχές γύρω από την Αθήνα. Από ελληνικής πλευράς στην παραγωγή έχουν αναλάβει οι Αργοναύτες, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στον παρελθόν ξανά με τον παραγωγό της ταινίας, Ρόμπερτ Λάντος, στο «Fugitive Pieces» του Τζέρεμι Ποντέσουα που είχε, το 2007, γυριστεί σε Αθήνα, Υδρα και Λέσβο. Δηλώνει ο Λάντος, «ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα και να γυρίσω μια ακόμα ταινία με τους Αργοναύτες. Εχουν περάσει 14 χρόνια από τότε του γυρίσαμε το “Συντρίμμια Ψυχής” στην Αθήνα, στην Υδρα και τη Μυτιλήνη, μια εμπειρία από την οποία έχω όμορφες αναμνήσεις. Η Αθήνα είναι το τέλειο μέρος για το “Crimes of the Future”, μια κινηματογραφική εμπειρία προσαρμοσμένη για το μοναδικό όραμα του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που μπερδεύει το μέλλον με το παρελθόν».

Διαβάστε ακόμα: Ο Βίγκο Μόρτενσεν κι ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ διασκεδάζουν αλλάζοντας ρόλους

Γνωρίζαμε, επίσης, ότι στην ταινία θα πρωταγωνιστεί ο Βίγκο Μόρτενσεν, στην τέταρτη συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Τώρα, όμως, μαθαίνουμε ότι οι γυναίκες πρωταγωνίστριες (γιατί, προφανώς, δεν έχουν αφανιστεί παντελώς από το σύμπαν της ταινίας) είναι οι Λεά Σεντού και Κρίστεν Στιούαρτ. Ετσι, μόνο και μόνο για να γεμίσει το φετινό καλοκαίρι με ακόμα πιο συναρπαστικές εικόνες.