Buzz

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ έρχεται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Crimes of the Future»

στα 10

O Καναδός σκηνοθέτης ετοιμάζει νέα ταινία και έρχεται αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα για να την γυρίσει.

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ έρχεται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Crimes of the Future»

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει και επίσημα με νέα ταινία, εφτά χρόνια μετά το «Maps to the Stars». Σύμφωνα με άρθρο του Screen Daily ο Κρόνενμπεργκ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Crimes of the Future», η οποία από ότι φαίνεται θα είναι το remake της ομότιτλης ωριαίας ταινίας που γύρισε ο ίδιος την δεκαετία του ’70, για έναν διευθυντή μιας δερματολογικής κλινικής ο οποίος ψάχνει τον μέντορά του κατά την διάρκεια μιας πανδημίας η οποία έχει σκοτώσει όλες τις γυναίκες.

Ο Κρόνενμπεργκ θα έρθει στην Ελλάδα για 30 μέρες περίπου, από τις 2 Αυγούστου ως και τις 10 Σεπτεμβρίου, και τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές γύρω από την Αθήνα. Από ελληνικής πλευράς στην παραγωγή θα συμμετέχουν και οι Αργοναύτες, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στον παρελθόν ξανά με τον παραγωγό της ταινίας Ρόμπερτ Λάντος.

Διαβάστε ακόμα: Πού θα βρεις καλύτερα (να γυρίσεις ταινία) από την Ελλάδα;

david cronenberg 607

Ο Λάντος δήλωσε πως «ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα και να γυρίσω μια ακόμα ταινία με τους Αργοναύτες. Εχουν περάσει 14 χρόνια από τότε του γυρίσαμε το “Συντρίμμια Ψυχής” στην Αθήνα, στην Υδρα και τη Μυτιλήνη, μια εμπειρία από την οποία έχω όμορφες αναμνήσεις. Η Αθήνα είναι το τέλειο μέρος για το “Crimes of the Future” μια κινηματογραφική εμπειρία προσαρμοσμένη για το μοναδικό όραμα του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που μπερδεύει το μέλλον με το παρελθόν».

Ο Βίγκο Μόρτενσεν, ο οποίος έχει συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τον Κρόνενμπεργκ, θα πρωταγωνιστεί και σε αυτή του την ταινία, την οποία περιγράφει ως ένα φιλμ νουάρ με αρκετά body horror στοιχεία. «Είναι κάτι που είχε γράψει ο ίδιος πολύ καιρό πριν, και δεν το κατάφερε ακόμα να το κάνει. Τώρα το τελειοποίησε και θέλει να το γυρίσει. Ελπίζουμε μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα. Χωρίς να θέλω να πω πολλά θα είναι μια επιστροφή στις κινηματογραφικές του ρίζες», είχε δηλώσει ο Μόρτενσεν σε μια παλιότερη συνέντευξή του.

Διαβάστε ακόμα: Ο Βίγκο Μόρτενσεν κι ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ διασκεδάζουν αλλάζοντας ρόλους

cronenberg mortensen 607

Δεν είναι μόνο η ταινία του Κρόνενμπεργκ που ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματά της στην Ελλάδα. Ταινίες όπως «Η Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ, η οποία ολοκλήρωσε τα γυρίσματα στις Σπέτσες, και το «Στα Μαχαίρια 2» του Ράιαν Τζόνσον, το οποίο έρχεται κι αυτό στη χώρα μας το καλοκαίρι για γυρίσματα, έχουν κάνει την Ελλάδα να γίνεται σιγά σιγά ένας σημαντικός πόλος έλξης αρκετών διεθνών παραγωγών.