Buzz

«Ενας Λαμπερός Ηλιος»: Απόψε η ταινία του Βασίλη Λουλέ λάμπει ξανά στο Κτίριο 11

στα 10

Η πολυβραβευμένη μικρού μήκους ταινία του 2000 αναβιώνει απόψε σε μία ειδική προβολή της ομάδας δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές θα είναι εκεί για να συζητήσει με το κοινό.

«Ενας Λαμπερός Ηλιος»: Απόψε η ταινία του Βασίλη Λουλέ λάμπει ξανά στο Κτίριο 11

Το 2000, η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Λουλέ «Ενας Λαμπερός Ηλιος» είχε ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς και είχε κερδίσει το Α’ Βραβείο της Δράμας, Κρατικό Βραβείο Ποιότητας και βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την πρωτοεμφανιζόμενη τότε, συγκλονιστική, Βικτώρια Χαραλαμπίδου.

Η γλυκόπικρη 36 λεπτών ταινία που ακολουθούσε τη ζωή μίας νεαρής ρωσίδας στη χώρα μας, τα όνειρα της και τη σκληρή απομυθοποίησή τους, παραμένει διαχρονική - πιο φρέσκια και σύγχρονη από ποτέ, καθώς σήμερα, δέκα χρόνια μετά, το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα αποτελεί μείζον θέμα και φέρνει τον κάθε ένα από εμάς απέναντι στην προσωπική πολιτική και κοινωνική του συνείδηση.

1

Απόψε λοιπόν, Τρίτη 11 Ιουνίου, η ταινία επαναπροβάλλεται στο «Κτίριο 11» (Ρεθύμνου 11 και Ιουλιανού) στις 21.00 σε μία εκδήλωση της Ομάδας Δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την έναρξη ενός νέου διαλόγου με το ελληνικό κοινό.

Ο δημιουργός της Βασίλης Λουλές (ο οποίος φέτος κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα Παιδιά» το οποίο προβάλλεται ακόμα στον κινηματογράφο Διάνα στο Μαρούσι) θα είναι παρών για να παρουσιάσει την ταινία και να συζητήσει με τους θεατές.

Μην το χάσετε...