Buzz

Ναι, η Εμα Στόουν είναι στην Αθήνα!

στα 10

H oσκαρική πρωταγωνίστρια βρίσκεται στην Αθήνα για τα γυρίσματα του νέου πρότζεκτ του Γιώργου Λάνθιμου.

Ναι, η Εμα Στόουν είναι στην Αθήνα!

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα γυρίσει το δικό του πρότζεκτ που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «The Artist on the Composer» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣ, το πρόγραμμα «The Artist on the Composer» συνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής. Μέσα από έργα που αποτελούν καρπούς νέων αναθέσεων, κάθε καλλιτέχνης συνομιλεί με έργα κλασικών συνθετών, απαλλαγμένος από τις συνήθεις οπερατικές συμβάσεις και την αφήγηση, πραγματοποιώντας άνοιγμα προς ένα κοινό που μπορεί να μην έχει ασχοληθεί προηγουμένως με την όπερα.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Γιώργος Λάνθιμος «σκηνοθετεί» την Εμα Στόουν σε μια σκυλίσια ζωή στα προάστια

Emma Stone Athens 607 4

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους η οποία θα προβληθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος με τη συνοδεία μουσικών συνόλων. Πρωταγωνίστριά του, η οσκαρική ηθοποιός και συνεργάτης του από την «Ευνοούμενη», Εμα Στόουν.

Η Στόουν έφτασε χθες το απόγευμα στην Αθήνα και κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της από την άφιξή της στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το ξενοδοχείο της στο Σύνταγμα.

Η άφιξη της Στόουν στην Αθήνα συμπίπτει φυσικά με την έναρξη των γυρισμάτων του Γιώργου Λάνθιμου για το «The Artist on the Composer», όπως ανακοίνωσε κι επισήμως η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ).

Emma Stone Athens 607 5

Στη μικρού μήκους ταινία του Λάνθιμου, η Στόουν θα συμπρωταγωνιστεί με τον Γάλλο ηθοποιό («Οι Αθλιοι», «Κατηγορώ...!»), Νταμιέν Μπονάρ.

Η εικαστική εγκατάσταση (που είναι η δεύτερη ανάθεση της ΕΛΣ, καθώς η πρώτη ήταν στον εικαστικό Νίκο Ναυρίδη), θα παρουσιαστεί, με τη συνοδεία μουσικών συνόλων, στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Η παραγωγή, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Λάνθιμου, τα σκηνικά της Αννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια του Αγγελου Μέντη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου, το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη.

Η Ελένη Κοσσυφίδου είναι η executive producer στην Ελλάδα και η Ρεμπέκα Σκίνερ (Superprime Films) τελεί αντίστοιχα στο εξωτερικό. Την επιμέλεια του προγράμματος «The Artist on the Composer» έχουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης και η διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη.

Διαβάστε περισσότερα: