Buzz

«Pop. 1280»: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την «Ευνοούμενη»

στα 10

Ωρες πριν μάθουμε την τελική συγκομιδή της «Ευνοούμενης» στα Οσκαρ, δημοσιοποιείται το επόμενο πρότζεκτ του Γιώργου Λάνθιμου.

Flix Team
«Pop. 1280»: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την «Ευνοούμενη»

Η νέα, τέταρτη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, θα είναι μια διασκευή του μυθιστορηματος «Pop. 1280» του Τζιμ Τόμσον (γνωστός κινηματογραφικά από τους «Κλέφτες» που διασκεύασε ο Στίβεν Φρίαρς το 1990 και το «The Killer Inside Me» που διασκεύασε ο Μάικλ Γουιντερμπότομ το 2010) σε παραγωγή των Imperative Entertainment, Element Pictures, Discovery Productions και του ίδιου του Γιώργου Λάνθιμου.

Το «Pop. 1280» που κυκλοφόρησε το 1964 και έχει γίνει ήδη μια φορά ταινία από τον Μπερτράν Ταβερνιέ το 1981 με τον τίτλο «Coup De Torchon» (στα ελληνικά «Το Ξεκαθάρισμα και πρωταγωνιστές τον Φιλίπ Νουαρέ και την Ιζαμπέλ Ιπέρ), αφηγείται την ιστορία ενός σερίφη μιας μικρής πόλης και τη διεφθαρμένη διαδρομή του μέχρι την επόμενη εκλογή του.

Pop 1280

Σύμφωνα με το Deadline που έδωσε στη δημοσιότητα την πληροφορία, το σενάριο θα γραφτεί από τον ίδιο τον Γιώργο Λάνθιμο, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα συνεργαστεί σε αυτό με τον Ευθύμη Φιλίππου ή θα το συνυπογράψει με κάποιον άλλον.

Δείτε ακόμη: Αμήχανοι ενήλικες και κεφάλια εκτός κάδρου. Το imdb μάς διασκεδάζει, αποκρυπτογραφώντας το σινεμά το Γιώργου Λάνθιμου

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Coup de Torchon» του Μπερτράν Ταβερνιέ: