Buzz

Η μεγάλη επιστροφή του Γουίλ Σμιθ; Πρώτο τρέιλερ του «Emancipation» του Αντουάν Φουκουά

στα 10

Η ταινία, η οποία ήταν να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2023, μεταφέρθηκε τελικά για τον Δεκέμβριο του 2022.

Η μεγάλη επιστροφή του Γουίλ Σμιθ; Πρώτο τρέιλερ του «Emancipation» του Αντουάν Φουκουά

Μετά και το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στα Οσκαρ, η Apple είχε αποφασίσει πως δεν θα κυκλοφορούσε φέτος την ταινία του Αντουάν Φουκουά «Emancipation», με πρωταγωνιστή τον Σμιθ, αλλά τη μετέφερε για κάποια στιγμή μέσα στο 2023, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορεί από το «τσίρκο» των όσων έχουν συμβεί μιας και θέλει να προωθήσει την ταινία για όσα περισσότερα βραβεία μπορεί.

Μια απόφαση όμως που γρήγορα αναθεωρήθηκε ξανά για να κάνει την Apple να πάρει και πάλι την απόφαση να την κυκλοφορήσει φέτος. Και για αυτόν τον λόγο κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Γουίλ Σμιθ θα πρωταγωνιστεί σε ταινία ως σκλάβος την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου

emancipation

Η ταινία, της οποίας το σενάριο υπογράφει ο Μπιλ Κολάγκε, θα μιλάει για την ιστορία του Πίτερ Γκόρντον, ενός σκλάβου που δραπέτευσε από τον Νότο, εν μέσω του Αμερικανικού Εμφυλίου, και βρέθηκε στον Βορρά όπου και πολέμησε μαζί με τον στρατό εκεί. Ο ίδιος έγινε διάσημος όταν φωτογραφίες του που έδειχναν την βαριά πληγωμένη του πλάτη από τα μαστιγώματα κυκλοφόρησαν στην Αμερική, αποδεικνύοντας έτσι την βάναυση συμπεριφορά των Νοτιών προς τους σκλάβους, αναγκάζοντας έτσι πολλούς ελεύθερους μαύρους να καταταγούν με τον στρατό του Βορρά και να πολεμήσουν εναντίον του Νότου.

Αν τελικά η κίνηση αυτή της Apple κάνει την ταινία να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, και μαζί του τις υποψηφιότητες και βραβεία μένει τελικά να το δούμε όταν αυτή κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 2 Δεκεμβρίου και στο Apple TV+ στις 9 Δεκεμβρίου. Αλλά για την ώρα μπορούμε να απολαύσουμε το τρέιλερ παρακάτω.

emancipation