Buzz

«Ellis»: Δείτε το μήνυμα του πρόσφυγα Ρόμπερτ Ντε Νίρο από τη Νήσο Ελις

στα 10

Ο JR, διάσημος εικαστικός και πολυσχιδής contemporary artist, μάς μεταφέρει στη Νήσο Ελις με την νέα του μικρού μήκους. Πρωταγωνιστής κι αφηγητής, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Δείτε το trailer.

«Ellis»: Δείτε το μήνυμα του πρόσφυγα Ρόμπερτ Ντε Νίρο από τη Νήσο Ελις

Ο Γάλλος εικαστικός και πολυσχιδής contemporary artist, JR, πόσταρε ένα αποκλειστικό βίντεο για τους followers του στο Instagram. Πρόκειται για το trailer της νέας του ταινίας μικρού μήκους «Ellis», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Θυμηθείτε επίσης: «Μην κατηγορείτε τους πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή»: διαβάστε το άρθρο της Αντζελίνα Τζολί στους Times

Η ταινία, σε σενάριο Ερικ Ροθ, ακολουθεί τον Ντε Νίρο σε μία περιήγηση στη Νήσο Ελις, ερευνά την τύχη των μεταναστών στην Νέα Υόρκη στην περίοδο 1892 έως και το 1954. Ακριβώς αυτό: πώς κρίθηκε η τύχη τους στα γραφεία, τα στιβαγμένα δωμάτια, τις καραντίνες του Ellis Island.

«Οταν ξεκίνησα να δουλεύω το "Ellis" δεν είχε φουντώσει η προσφυγική κρίση, όσο τη βιώσαμε φέτος το καλοκαίρι» λέει ο JR. «Περπατώντας τους άδειους διαδρόμους και τα δωμάτια του εγκατελειμένου πλέον νοσοκομείου της Νήσου Ελις, μπορούσα να αισθανθώ τους εκατοντάδες πρόσφυγες που πέρασαν από εκεί στο δρόμο τους προς το αμερικανικό όνειρο και τους εκατοντάδες επίσης που δεν τα κατάφεραν και γύρισαν πίσω....»

ELLIS ISLAND MAIN 607 1

Διαβάστε κι αυτό: «Σιγά μην κάτσω, αγάπη μου!» Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εγκαταλείπει συνέντευξη έξαλλος

«Εψαξα να βρω αυτό που συνήθως λείπει όταν συζητάμε το θέμα ή αυτό αναδεικνύεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο από τα μίντια. Εψαξα να βρω τις ιστορίες πίσω από κάθε μοναδικό άνθρωπο που εγκατέλειψε την πατρίδα του. Ηθελα να ανακαλύψω τι σπρώχνει τους ανθρώπους να αφήσουν πίσω τα πάντα, χωρίς να ξέρουν ποτέ αν θα επιστρέψουν....»

ELLIS ISLAND MAIN 607 2

«Υπήρξαν μετανάστες και πρόσφυγες πριν από 100 χρόνια και θα υπάρχουν και στα επόμενα 100. Αυτό το θέμα είναι ανθρώπινο και μας αφορά όλους...»

ELLIS ISLAND MAIN 607 3

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο απευθύνεται σε απόφοιτους Καλών Τεχνών: «You're fucked!»

To «Ellis» θα κάνει την πρεμιέρα του στις 4 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca.

Δείτε το trailer:

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: