Φεστιβάλ / Βραβεία

Η τελετή των Ευρωπαϊκών Βραβείων και πάλι online μπροστά στην απειλή της παραλλαγής Ομικρον

στα 10

Η τελετή απονομής των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που θα γινόταν στις 11 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο μόνο με τους υποψήφιους και μερικούς επίτιμους καλεσμένους, μετατρέπεται σε online event υπό τη σκιά της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Flix Team
Η τελετή των Ευρωπαϊκών Βραβείων και πάλι online μπροστά στην απειλή της παραλλαγής Ομικρον

Τελικά, για ακόμη μια χρονιά, τα Ευρωπαϊκά Βραβεία θα γίνουν online από το Βερολίνο, όπως ακριβώς και πέρσι το Δεκέμβριο του 2020.

Η φετινή απονομή είχε ξεκινήσει με σκοπό να γίνει κανονικά, φυσικά με μέτρα ασφαλείας και υγιεινής όπως επιβάλλουν οι καιροί. Στη συνέχεια, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων στην Γερμανία, ακυρώθηκαν οι προσκλήσεις προς τους δημοσιογράφους και τα μέλη και η τελετή θα γινόταν με φυσικό τρόπο μεν, αλλά μόνο με τους υποψήφιους και ειδικά επιλεγμένους επίσημους καλεσμένους.

Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκά Βραβεία 2021: Οι υποψηφιότητες

Σήμερα, υπό το βάρος του επιδημιολογικού φορτίου σε όλη την Ευρώπη, αλλά και την απειλή της παραλλαγής Ομικρόν που βάζει εκ νέου σε κίνδυνο τον πληθυσμό, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου αποφασίζει την ακύρωση των βραβείων και την μετατροπή τους σε online event.

H 34η τελετή των Ευρωπαϊκών Βραβείων θα μεταδοθεί από ένα στούντιο στο Βερολίνο, στον ίδιο χώρο που θα γινόταν η φυσική απονομή, το Arena Berlin, ενώ παρουσιαστές θα βρίσκονται τόσο στο στούντιο όσο και σε ζωντανές online μεταδόσεις.

«Οσο κι αν λυπόμαστε για αυτήν την απόφαση, στη δεδομένη στιγμή αυτό που μετράει είναι να αποθαρρύνουμε τον κόσμο να ταξιδεύει σε χώρες τις Ευρώπης, αυξάνοντας τον κίνδυνο για όλους - αυτό αφορά κυρίως τους υποψήφιους και τους νικητές, αλλά και την ομάδα μας στο Βερολίνο [...] Σε δύσκολες εποχές όπως αυτή, ελπίζουμε η τελετή αυτή να ενώσει την κοινότητα του ευρωπαϊκού σινεμά και να φτάσει μέσω του streaming σε όλο και περισσότερους ανθρώπους που αγαπούν το σινεμά», δήλωσε ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου Γάουτερ Νολ.

Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκά Βραβεία 2021: Τα τεχνικά επιτεύγματα της χρονιάς!