Industry

«Η Κυνηγός με τον Αετό»: Δείτε την ταινία, μαζί με την Αϊσολπάν, την κυνηγό, που έρχεται στην Αθήνα

στα 10

Το ξεχωριστό ντοκιμαντέρ του Οτο Μπελ, «Η Κυνηγός με τον Αετό», κάνει επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα, παρουσία της έφηβης κυνηγού αετών, Αϊσολπάν. Κερδίστε προσκλήσεις.

Flix Team
«Η Κυνηγός με τον Αετό»: Δείτε την ταινία, μαζί με την Αϊσολπάν, την κυνηγό, που έρχεται στην Αθήνα

«Η Κυνηγός με τον Αετό», το υπέροχο και πολυβραβευμένο το 2016 ντοκιμαντέρ του Οτο Μπελ, ακολουθεί την Αϊσολπάν, ένα 13χρονο κορίτσι νομάδα του Καζακστάν στα Ορη Αλτάι, που είναι αποφασισμένη να γίνει κυνηγός με αετό, όπως ο πατέρας της. Είναι η πρώτη γυναίκα σε 12 γενιές της οικογένειάς της που θα γίνει κυνηγός με αετό και έχει απόλυτη πίστη ότι θα το πετύχει, αφού και ο πατέρας της πιστεύει ότι κάθε κορίτσι μπορεί, εφόσον αφοσιωθεί σε αυτό, να πετύχει ό,τι ακριβώς και ένα αγόρι.

Διαβάστε ακόμη: Αυτοί είναι οι 10 σκηνοθέτες του αύριο, σήμερα!

Η ιστορία αρχίζει αφότου η Αϊσολπάν έχει ήδη εκπαιδευτεί με τον αετό του πατέρα της για πολλούς μήνες. Επειδή όμως κάθε αετός μπορεί να έχει μόνο ένα αφεντικό, έχει έρθει η ώρα για την Αϊσολπάν να συλλάβει τον δικό της αετό. Κατεβαίνοντας έναν απόκρημνο βράχο με ένα σχοινί, η Αϊσολπάν βρίσκει ένα νεογέννητο αετό στη φωλιά του, ενώ η μητέρα του κάνει κύκλους πάνω από το κεφάλι της. Ο αετός της θα ζήσει, θα εκπαιδευτεί και θα κυνηγήσει μαζί της, μέχρι την στιγμή που θα τον απελευθερώσει κάποια χρόνια αργότερα, ώστε ο κύκλος της ζωής του να συνεχιστεί.

eagle huntress 607

Μετά από μήνες προπόνησης, ο πατέρα της είναι έτοιμος να δοκιμάσει τις ικανότητές της. Ετσι, η Αϊσολπάν συμμετέχει σε ένα διάσημο διαγωνισμό, το φεστιβάλ του Χρυσού Αετού και αντιμετωπίζει 70 από τους μεγαλύτερους κυνηγούς του Καζακστάν στη Μογγολία. Η πιο επίπονη πρόκληση όμως δεν έχει έρθει ακόμη, αφού η ιεροτελεστία για κάθε νέο κυνηγό με αετό είναι να λάβει μέρος σε ένα κυνήγι. Η Αϊσολπάν πρέπει να ιππεύσει μαζί με τον πατέρα της βαθιά μέσα στα παγωμένα βουνά με θερμοκρασίες 40 βαθμούς κάτω από το μηδέν και σε επικίνδυνα τοπία για να αποδείξει ότι είναι μια αληθινή κυνηγός με αετό.

eagle huntress 607

Γυρισμένη στην εκπληκτική έκταση της Μογγολικής στέπας, η ταινία «Η Κυνηγός με τον Αετό» προκαλεί δέος, εμπνέει και αφηγείται με επικό τρόπο την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που πίστεψε στη δύναμή του, έτσι όπως διδάχθηκε από την οικογένειά της, να «πετάξει».

Η ταινία «Η Κυνηγός με τον Αετό» κάνει επίσημη πρεμιέρα την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, στις 8.30 μμ., στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ. Η Αϊσολπάν και ο πατέρας της έρχονται από τη Μογγολία στην Αθήνα για την ελληνική της πρεμιέρα, για να παρουσιάσουν την ταινία στο κοινό και ν' απαντήσουν, στο τέλος της προβολής, σε ερωτήσεις θεατών. Για να κερδίσετε μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα, μπείτε στη σελίδα του Flix στο facebook, κάντε share, like κι αφήστε σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας στο post. Ο διαγωνισμός διαρκεί μέχρι και το Σάββατο, 1 Απριλίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με dm.

Η ταινία «Η Κυνηγός με τον Αετό» θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη, 27 Απριλίου, από τη Filmtrade

Αφηγήτρια της ταινίας είναι η Ντέιζι Ρίντλεϊ. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ, αλλά και το τραγούδι των τίτλων τέλους της «Κυνηγού με τον Αετό», το «Angel by the Wings», από τη Sia.

eagle huntress poster gr 607