Industry

Αυτοί είναι οι 10 σκηνοθέτες του αύριο, σήμερα!

στα 10

Το Variety παρουσιάζει τους 10 σκηνοθέτες που μέσα στο 2016 απέδειξαν ότι... το μέλλον τους ανήκει.

Flix Team
Αυτοί είναι οι 10 σκηνοθέτες του αύριο, σήμερα!

Οπως κάθε χρόνο, το έγκυρο κινηματογραφικό περιοδικό Variety ανακοίνωσε την περίοπτη λίστα του, «10 Directors to Watch», τη λίστα με τους δέκα σκηνοθέτες που επέλεξε από το 2016 ως τους πιο φερέλπιδες του σύγχρονου σινεμά. Μάλιστα, η φετινή του λίστα έχει και μια παραπάνω σημασία, μια και φέτος αυτή η παράδοση του Variety κλείνει 20 χρόνια, μέσα στα οποία αναγνωρίστηκαν ως «νέοι και πολλά υποσχόμενοι», σκηνοθέτες σαν τον Κρίστοφερ Νόλαν, τον Γουες Αντερσον, τον Αλφόνσο Κουαρόν ή τον Αλεχάντρο Ινιάριτου.

Διαβάστε ακόμη: Το National Board of Review ψηφίζει το «Manchester by the Sea» καλύτερη ταινία του 2016

Οι 10 σκηνοθέτες που έδειξαν το πρόσωπό τους μέσα στο 2016, έχουν επιλεγεί χάρη «στο ξεκάθαρο όραμά τους, τη διακριτή φωνή τους και τη συναρπαστική δυνατότητά τους να φέρουν την επανάσταση στη βιομηχανία, ο καθένας και η καθεμιά με τον τρόπο τους.» Γνωρίστε ή θυμηθείτε τους παρακάτω.

Toni Erdmann 607

Η Μάρεν Αντε, η Γερμανίδα σκηνοθέτης που φέτος κέρδισε την καρδιά κριτικών και κοινού, με το «Toni Erdmann». Διαβάστε ακόμη στο Flix: Το φτιαγμένο από λογική και αμηχανία σύμπαν της Μάρεν Αντε

the sense of an ending 607

O Ριτές Μπάτρα, ο Ινδός σκηνοθέτης που ξεχωρίσαμε πέρσι με το «Lunchbox», ο οποίος φέτος έκανε το αγγλόφωνο ντεμπούτο του, διασκευάζοντας το «The Sense of an Ending» του Τζούλιαν Μπαρνς. Διαβάστε περισσότερα: «Ενα Κάποιο Τέλος» για τον Τζιμ Μπρόουντμπεντ και την Σαρλότ Ράμπλινκ

eagle huntress 607

Ο Οτο Μπελ που εντυπωσίασε με το σκηνοθετικό ντεμπούτο του, το ντοκιμαντέρ «The Eagle Huntress» (με αφηγήτρια την Ντέιζι Ρίντλεϊ), που ακολουθεί την πορεία της 13χρονης Αϊσολπάν, που προπονείται για να γίνει η πρώτη γυναίκα κυνηγός αετών σε μια παράδοση 12 γενεών στην Καζάκικη οικογένειά της.

Raw 607

Η Τζούλια Ντικουρνό, η Γαλλίδα δημιουργός του «Raw», που φέτος παρουσίασε την ταινία της, όχι μόνο στο Φεστιβάλ Καννών, αλλά και στην Αθήνα, στις Νύχτες Πρεμιέρας. Διαβάστε ακόμη στο Flix: «Raw». Αυτή είναι η ταινία τρόμου που προκάλεσε πολλαπλές λιποθυμίες στο Φεστιβάλ του Τορόντο!

O Τζέρεμι Τζάσπερ, εξαιρετικός μουσικός και σκηνοθέτης μουσικών βίντεο, του οποίου η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία, «Patti Cake$», με αφετηρία το Screenwriters Lab του Σάντανς, μοιάζει να ενθουσίασε το Variety, παρότι δεν έχει κάνει ακόμα τη φεστιβαλική πρεμιέρα της.

moonlight 607

O Μπάρι Τζένκινς που με το «Moonlight» έγινε το πιο πολυσυζητημένο όνομα φέτος στα κινηματογραφικά πράγματα, έχει ήδη αρχίσει να συλλέγει βραβεία από επιτροπές και σωματεία και ετοιμάζεται ολοταχώς για τα Οσκαρ. Διαβάστε ακόμη στο Flix: «Moonlight». Αυτή είναι η ταινία για την οποία θα μιλάμε ως τα Οσκαρ

Οι Εμετ και Μπρένταν Μαλόι, τ' αδέλφια που υπογράφουν το «The Tribes of Palos Verdes», μεταφορά του μυθιστορήματος της Τζόι Νίκολσον, με πρωταγωνιστές τη Μάικα Μονρό, την Τζένιφερ Γκάρνερ και τον Μάιλο Γκίμπσον (γιο του Μελ). Η ταινία αναμένεται μέσα στο 2017.

Aquarius 607 3

O Κλεμπέρ Μεντόντσα Φίλο, ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης του «Aquarius» με τη Σόνια Μπράγκα, που με την ταινία του ήδη φιγουράρει στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Aquarius»

Lady Macbeth 607

O Γουίλιαμ Ολντροϊντ, ο Βρετανός αναγνωρισμένος θεατρικός σκηνοθέτης που, ωστόσο, με το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, τη «Λαίδη Μακμπέθ», πέρασε αυτόματα στην αφρόκρεμα των δημιουργών του σινεμά. Διαβάστε ακόμη στο Flix: Η «Λαίδη Μάκμπεθ» είναι εντυπωσιακά μοντέρνα μέσα στα βικτωριανά της φορέματα

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε ο Γουίλιαμ Ολντροϊντ στην κάμερα του Flix, στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

lights out 607

O Ντέιβιντ Σάντμπεργκ, του οποίου το «Μη Σβήσεις το Φως» κατάφερε να μας τρομάξει φέτος στις ελληνικές αίθουσες, όσο εκείνος, υπό την αιγίδα του Τζέιμς Γουαν, ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει το «Annabelle 2».

Περισσότερες λίστες με χειρότερα και καλύτερα της χρονιάς