Buzz

«Ενα Κάποιο Τέλος» για τον Τζιμ Μπρόουντμπεντ και την Σαρλότ Ράμπλινκ

στα 10

Το βιβλίο του Τζούλιαν Μπαρνς «The Sense of an Ending», μεταφέρεται στην οθόνη από τον Ριτές Μπάτρα.

«Ενα Κάποιο Τέλος» για τον Τζιμ Μπρόουντμπεντ και την Σαρλότ Ράμπλινκ

Ο Ριτές Μπάρτα, σκηνοθέτης του «The Lunchbox» μιας ταινίας που έκανε αίσθηση πριν από δυο χρόνια, επιστρέφει με την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του, που δεν είναι άλλη από την μεταφορά του βραβευμένου με Booker, βιβλίου του Τζούλιαν Μπαρνς.

O Τζιμ Μπρόουντμεντ, η Σαρλότ Ράμπλινγκ, η Εμιλι Μόρτιμερ, η Μισέλ Ντόκερι και η Χάριετ Γουόλτερ κρατούν τους βασικούς ρόλους, ενώ η διασκευή του σεναρίου που βρίσκεται ήδη στο στάδιο του post production έγινε από τον θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νικ Πέιν.

Αυτή είναι η περιγραφή της ιστορίας του βιβλίου από το site των εκδόσεων Μεταίχμιο:

Τέσσερις φίλοι: ο Κόλιν, ο Άλεξ, ο Τόνι και ο Έιντριαν, στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Σεξουαλικά καταπιεσμένοι, παθιασμένοι με τα βιβλία και τις ιδέες, περνούν την ερωτικά άνυδρη, άχαρη εφηβεία τους ανταλλάσσοντας αστεία, κάνοντας πλάκες, παραβγαίνοντας σε εξυπνακισμούς. Ο Έιντριαν ωστόσο διαφέρει: είναι ίσως λίγο πιο σοβαρός, πιο ώριμος από τους άλλους. Όταν η ζωή του θα πάρει την τραγική, τελική της στροφή, οι φίλοι θα σκορπίσουν, θα συνεχίσουν και θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν.

Όμως το παρελθόν συχνά επιστρέφει, ζητώντας εξηγήσεις από το παρόν. Ο Τόνι, εξηντάρης πια, απολαμβάνει ήρεμα τις μικροχαρές της μοναχικής του καθημερινότητας, όταν ξαφνικά το αναπάντεχο κληροδότημα από ένα λησμονημένο πρόσωπο ανατρέπει τα πάντα. Προσπαθώντας να εξηγήσει το «γιατί» αυτής της διαθήκης, ο Τόνι έρχεται αντιμέτωπος με συνταρακτικές αλήθειες για τον ίδιο και για το παρελθόν του.

Δείτε ακόμη: