Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Δράμας 2017: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Drama Pitching Lab 2017

στα 10

Για τέταρτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του εορταστικού 40ού Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 23ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες. Οσοι ενδιαφερόμενοι προσέλθετε...

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2017: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Drama Pitching Lab 2017

Μέχρι τις 15 Μαΐου, το Drama Pitching Lab του Φεστιβάλ Δράμας περιμένει τα δικά σας σχέδια μικρού μήκους ταινιών, προκειμένου να επιλέξει τους τυχερούς που θα συμμετάσχουν στο Εργαστήριο και το Pitching Forum που θα γίνει στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας από τις 18 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου του 2017.

Διαβάστε ακόμη: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Διεθνές και το Εθνικό Τμήμα του 40ού Φεστιβάλ Δράμας


Ακολουθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε προκειμένου να καταθέσετε και τα δικά σας σχέδια στο Drama Pitching Lab:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ PITCHING

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές θα επιμορφώσουν νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς με σκοπό την άρτια παρουσίαση του project τους για ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας ή κινουμένων σχεδίων έως 20’ ή για ντοκιμαντέρ έως 30’ με σκοπό την ανεύρεση συμπαραγωγής – χρηματοδότησης.

Α. Η κατάθεση των σχεδίων θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά έως την Δευτέρα 15 Μαίου 2017.
Β. H Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει έως 10 σχέδια. H ανακοίνωση των επιλεγμένων σχεδίων θα αναρτηθεί στο site του Φεστιβάλ έως τις 10 Ιουνίου.
Γ. Οι σκηνοθέτες- παραγωγοί των επιλεγμένων σχεδίων θα παρευρεθούν στη Δράμα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα βελτίωσης των σχεδίων τους και τεχνικές παρουσίασης των σεναρίων τους κατά τη διάρκεια του lab.

PITCHING FORUM

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί Pitching Forum σε προσκεκλημένους έλληνες και διεθνείς χρηματοδότες- παραγωγούς. Η παρουσίαση των προτάσεων θα γίνει ενώπιον κοινού και οι σκηνοθέτες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ιδέα τους.Θα παρουσιαστούν επίσης σε ειδική προβολή οι ταινίες που ολοκληρώθηκαν από ιδέες και σενάρια που βραβεύτηκαν ή ξεχώρισαν στα προηγούμενα pitching lab.

Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου: Το ΕΚΚ συμμετέχει στην χρηματοδότηση παραγωγής του καλύτερου σχεδίου.
Βραβείο Finos Film : Η Φίνος Φίλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο στο καλύτερο σχέδιο.

Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. / Η κατάθεση των σχεδίων, μπορεί να γίνει στα Ελληνικά ή Αγγλικά. / Deadline: 15 Μαϊου 2017

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Drama Pitching Lab 2017


Το Φεστιβάλ Δράμας καλεί τους ενδιαφερόμενους σκηνοθέτες και παραγωγούς να αποστείλουν έως την 15η Μαΐου 2017 τα κάτωθι :

  • Μία σελίδα σύνοψη του σεναρίου για ταινία μικρού μήκους έως 20 λεπτά διάρκεια (οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένου και animation), ή για ένα ντοκιμαντέρ όχι περισσότερο από 30 λεπτά.
  • Mία σελίδα περιγραφή της σκηνοθετικής πρότασης του σκηνοθέτη όπου θα περιλαμβάνεται η πρόθεση για το είδος της ταινίας που πρόκειται να γίνει και πιθανές αναφορές σε επιρροές ή πηγές έμπνευσης Σε αυτή τη σελίδα πρέπει να υπάρχει μία εισαγωγή που να περιγράφει την ταινία και το κεντρικό της νόημα σε μία μόνο πρόταση (longline)
  • Ένα μικρό βιογραφικό του σκηνοθέτη, και/ή του παραγωγού , όχι παραπάνω από 200 λέξεις, που μπορεί να συνοδευτεί από links αναφοράς σε προηγούμενες δουλειές του.
  • Ένα δείγμα σκηνής (προτιμότερο με διάλογο αν υπάρχει)

Προαιρετικά Έγγραφα

  • Εάν είναι διαθέσιμο, οπτικοακουστικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει την υποστήριξη της ιδέας ή συνδέεται με την πρόταση του σκηνοθέτη (δηλαδή, φωτογραφίες , λήψεις από locations, ή άλλες σχετικές τοποθεσίες, έργα τέχνης, φωτογραφίες ηθοποιών ή άλλων ανθρώπων για ένα πιθανό casting, storyboard, σχέδια, σκίτσα, αφίσες ή άλλο γραφιστικό υλικό, καθώς και συνδέσμους σε βίντεο, μουσική κ.λπ.)
  • Στην περίπτωση που υπάρχει έτοιμο σενάριο, θα πρέπει να υποβληθεί ένα treatment που δεν υπερβαίνει τις 2 σελίδες .

Τα ανωτέρω, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο και mail απαραίτητα) πρέπει να αποσταλούν σε ένα μόνο αρχείο Word ή PDF έως Δευτέρα 15 Μαίου και στις δύο ακόλουθες διεύθυνσεις: kinfest@dra.forthnet.gr, barbaradukas@gmail.com


Οπως αναφέρει το ίδιο το Φεστιβάλ στην ανακοίνωσή του: «Η αποδοχή στο πρόγραμμα Pitch Lab θα εξεταστεί με βάση την ποιότητα, την πρωτοτυπία, και τη δραματική αξία του σεναρίου, τα κίνητρα των σκηνοθετών ή παραγωγών που επιθυμούν να συμμετάσχουν, και τη συνολική ποιότητα της σκηνοθετικής ιδέας και του υλικού που υποβλήθηκε.»

Διαβάστε ακόμη: Το Φεστιβάλ Δράμας κοιτάζει την κρίση στην ελληνική κοινωνία μέσα από την ταινία μικρού μήκους