Buzz

Ο Ντόμινικ Σέσα θα υποδυθεί τον Αντονι Μπουρντέν στη βιογραφία του

στα 10

Ο νεαρός ηθοποιός που μας συστήθηκε μέσα από «Τα Παιδιά του Χειμώνα» θα ενσαρκώσει τον θρυλικό σεφ στην επικείμενη βιογραφία του.

Ο Ντόμινικ Σέσα θα υποδυθεί τον Αντονι Μπουρντέν στη βιογραφία του

H Star Thrower Entertainment («The Post: Απαγορευμένα Μυστικά», «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς») ετοιμάζεται να φέρει στις κινηματογραφικές αίθουσες το «Tony», μία βιογραφική ταινία για τον Αντονι Μπουρντέν, σε συνεργασία με το A24.

Το πρότζεκτ φημολογείται ότι θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Ματ Τζόνσον, δημιουργού του «BlackBerry», ενώ το σενάριο αναμένεται να αναλάβουν οι Λου Χάου και Τοντ Μπάρτελς. Το A24 βρίσκεται σε συζητήσεις για την παραγωγή της ταινίας με τους Τρέβορ Γουάιτ και Τιμ Γουάιτ της Star Thrower, αλλά και τους Τζόνσον και Μάθιου Μίλερ. Επιπλέον, η Εμιλυ Ρόουζ θα αναλάβει τον ρόλο της υπεύθυνης παραγωγής. Ακόμη δεν είναι γνωστό σε ποια περίοδο της ζωής του δημοφιλούς σεφ και παρουσιαστή θα αναφέρεται η ταινία.

Ο Μπουρντέν υπήρξε μία από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες στον χώρο της κουζίνας, ιδιαίτερα κατά τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, περίοδο όπου εργάστηκε σκληρά στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον του Μανχάταν, καταφέρνοντας να ανελιχθεί επαγγελματικά και εντέλει να αναλάβει το πόστο του αρχιμάγειρα στο γνωστό εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας «Brasserie Les Halles».

Ο θρυλικός σεφ, πέραν των επιτευγμάτων του εντός κουζίνας, έγινε ιδιαίτερα γνωστός χάρις στα άρθρα του στο «New Yorker» για τα σκοτεινά μυστικά των τοπικών εστιατορίων, σε συνδυασμό με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Επιπλέον, παρουσίασε αρκετές δημοφιλείς εκπομπές με φανατικό κοινό, η γνωστότερη εκ των οποίων έφερε τον τίτλο «Anthony Bourdain: No Reservations».

Παράλληλα με την επιτυχημένη του καριέρα, ο Μπουρντέν δεν σταμάτησε να παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Το 2018 αυτοκτόνησε, χάνοντας τη μάχη με την κατάθλιψη και τους εθισμούς που αντιμετώπιζε.

roadrunner-bourdainΣτιγμιότυπο από το «Roadrunner», 2021

Το «Tony» δεν είναι το πρώτο πρότζεκτ που ασχολείται με την ταραχώδη ζωή του σεφ. Το ντοκιμαντέρ «Roadrunner» του 2021, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης, αφορούσε στη ζωή του Μπουρντέν και εισέπραξε θετικές αντιδράσεις από τους κριτικούς. Ωστόσο, εκ των υστέρων χαρακτηρίστηκε ως αμφιλεγόμενο, καθώς ο δημιουργός του, Μόργκαν Νέβιλ, αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να εντάξει στο ντοκιμαντέρ τρία αποφθέγματα με τη φωνή του Μπουρντέν.

Τον ρόλο της αγαπητής περσόνας του χώρου της γαστρονομίας θα αναλάβει να ενσαρκώσει ο ανερχόμενος Ντόμινικ Σέσα, τον οποίο γνωρίσαμε την προηγούμενη κινηματογραφική σεζόν μέσα από «Τα Παιδιά του Χειμώνα» του Αλεξάντερ Πέιν.

sessa-the-holdoversΟ Σέσα στο «Τα Παιδιά του Χειμώνα», 2023

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Σέσα συμπεριλήφθηκε στο τιμητικό άρθρο του «Variety» με τους 10 προτεινόμενους νέους ηθοποιούς για το 2023. Τα επόμενα κινηματογραφικά του βήματα περιλαμβάνουν το επερχόμενο «Now You See Me 3», στον πλευρό των -επίσης- ανερχόμενων Αριάνα Γκρινμπλατ και Τζάστις Σμιθ. Ακόμη, θα πρωταγωνιστήσει στη χριστουγεννιάτικη κωμωδία του Μάικλ Σόουγολτερ «Oh. What. Fun», αλλά και στο «Tow» μαζί με τη Ρόουζ Μπερν, την Οκτάβια Σπένσερ και την Ντέμι Λοβάτο.