Industry

«Digger making of»: Δείτε το δεκάλεπτο βίντεο πίσω από τις κάμερες του Τζώρτζη Γρηγοράκη

στα 10

Η πρόκληση των γυρισμάτων, το βουνό ως ένας ακόμα χαρακτήρας, το ιδιαίτερο σενάριο, οι συνεργάτες μπρος και πίσω από τις κάμερες.

«Digger making of»: Δείτε το δεκάλεπτο βίντεο πίσω από τις κάμερες του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Πέρασαν 13 μήνες από τα Βραβεία της ΕΑΚ 2021, όπου το «Digger» σάρρωσε (10 βραβεία Ιρις) ως η ταινία της χρονιάς. Ομως το success story του πολυβραβευμένου σκηνοθετικού ντεμπούτου του Τζώρτζη Γρηγοράκη δεν σταμάτησε την πορεία του εκεί. αμέσως μετά κυκλοφόρησε στις αίθουσες και κέρδισε την προτίμηση και την καρδιά του κοινού.

Διαβάστε κι αυτό: «Digger»: Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης μιλά στο Flix για πατέρες, γιους και τη φύση (του σύγχρονου σινεμά)

Σήμερα, το «Digger» ολοκληρώνει ένα χρόνο κινηματογραφικής διανομής στην Ελλάδα. Η πορεία της στις ελληνικές αίθουσες ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 στα θερινά σινεμά της Αθήνας, συνέχισε στην Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ενώ βρήκε το σπίτι της και ξεχειμώνιασε στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο μέχρι και τώρα. Eίναι μια από τις ελάχιστες ελληνικές ταινίες των τελευταίων 20 χρόνων που κλείνει έναν χρόνο συνεχόμενης κινηματογραφικής παρουσίας.

digger making of

digger making of

digger making of

digger making of

Θυμηθείτε κι αυτό: «Μακάρι να γίνει μόδα το σινεμά με ειλικρίνεια κι ευγένεια.» Ο Βαγγέλης Μουρίκης κι ο Αργύρης Πανταζάρας μιλούν για το «Digger»

Για να γιορτάσουν αυτό το ρεκόρ, ο Τζώρτζης Γρηγοράκης και η ομάδα παραγωγής κυκλοφορούν σήμερα το «making of» της ταινίας - ένα δεκάλεπτο βίντεο που μάς βάζει πίσω από τις κάμερες, στα δύσκολα γυρίσματα στο βουνό, με την ομάδα συνεργατών να επιχειρούν δύσκολες σεκάνς και τους ηθοποιούς να επηρεάζονται βαθιά από τη φύση, όσο κι από το ιδιαίτερο σενάριο του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Οταν φτάσαμε για πρώτη φορά με τον Γρηγοράκη σε αυτά τα μέρη και κατέβηκα και περπάτησα τα δάση, λέω "Ωπα! Κάτι εδώ με χτυπάει κάπου..."»

Μουρίκης

digger making of

digger making of

Για 2+ μήνες στην καρδιά του βουνού, με βροχή και χιόνι, οι συνεργάτες μπρος και πίσω από τις κάμερες του Digger αποδείχθηκαν ομάδα που κερδίζει.

Απολαύστε το making of: