Φεστιβάλ / Βραβεία

Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια νέα ταινία (;) του Ντέιβιντ Λιντς;

στα 10

Αν πιστέψουμε τις «δύο καλά ενημερωμένες πηγές» του Variety τότε, ίσως, τον άλλον μήνα δούμε μια νέα ταινία του Ντέιβιντ Λιντς να κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.

Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια νέα ταινία (;) του Ντέιβιντ Λιντς;

Το πρόγραμμα του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών μπορεί να ανακοινώνεται αυτή την Πέμπτη 14 Απριλίου αλλά, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έχουν καταφέρει και έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για ταινίες οι οποίες πιθανόν θα κάνουν φέτος την πρεμιέρα τους στην Κρουαζέτ.

Οπως ήδη γνωρίζουμε το «Top Gun: Maverick» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, αλλά και το βιογραφική ταινία για τον Ελβις Πρίσλεϊ, με τίτλο «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν, θα προβληθούν στα σίγουρα για πρώτη φορά στις Κάννες.

Η μεγαλύτερη έκπληξη απ’ όλες είναι μια ανεπιβεβαίωτη αναφορά ότι ο Ντέιβιντ Λιντς θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη με μια ολοκαίνουργια ταινία που γυρίστηκε στα κρυφά κατά την διάρκεια της πανδημίας και θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών. Η είδηση αυτή προέρχεται από το Variety, το οποίο αναφέρει «δύο καλά ενημερωμένες πηγές», που σημαίνει ότι αυτό μπορεί να είναι είτε κάτι μεγάλο είτε εντελώς τίποτα - ή επίσης το τηλεοπτικό «Wisteria» που μπορεί να έχει πάρει τη μορφή μιας ταινίας (ή και όχι).

Οι δυο αυτές πηγές αναφέρουν επίσης ότι η Λόρα Ντερν συμμετέχει στην παραγωγή με κάποια ιδιότητα, αλλά το άρθρο του Variety συμπληρώνει λέγοντας ότι θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε ένα μικρό ρόλο ή ακόμη και να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό (!).

Διαβάστε ακόμα: Αυτό που ο Ντέιβιντ Λιντς θα παίξει στη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ

david lynch 607

Η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του Ντέιβιντ Λιντς ήταν το «Inland Empire» το 2006, αλλά και μια 17λεπτου μικρού μήκους ταινία το 2020 με τίτλο «What Did Jack Do?», με πρωταγωνιστή μια μαϊμού, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Netflix.

Δεν είναι βέβαιο εάν αυτή η είδηση είναι αληθινή ή ψευδής, και αν είναι αλήθεια, τι οδήγησε τον Λιντς από την ημικινηματογραφική απόσυρσή του για να το επιδιώξει. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την πλοκή της ταινίας ούτε αναφορές για οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο προσωπικό εκτός από της Ντερν.

Οπως και να έχει το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε ως την Πέμπτη οπότε και θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.