Buzz

Ο Ντάμιεν Σαζέλ χαίρεται που το «Babylon» έχει διχάσει τον κόσμο

στα 10

Και λέει πως περισσότερες ταινίες πρέπει να το κάνουν αυτό.

Ο Ντάμιεν Σαζέλ χαίρεται που το «Babylon» έχει διχάσει τον κόσμο

To «Babylon» του Ντάμιεν Σαζέλ είναι μια ταινία η οποία έχει διχάσει τόσο το κοινό όσο και τους κριτικούς και αποδείχθηκε ως η τελευταία μεγάλη εισπρακτική αποτυχία του Χόλιγουντ για το 2022, κερδίζοντας μόλις 5.3 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες τέσσερις μέρες κυκλοφορίας του στις αίθουσες, έχοντας ένα budget 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί και τόσο τον Σαζέλ ο οποίος, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Insider, δήλωσε πως χαίρεται που η ταινία του έχει διχάσει έτσι τον κόσμο. «Είναι καλό να υπάρχει κάτι που διεγείρει τη συζήτηση με πολλές έντονες απόψεις και από τις δύο πλευρές. Ολοι ξέραμε ότι η ταινία θα αναστατώσει και θα τρελάνει κάποιους, και νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Περισσότερες ταινίες πρέπει να το κάνουν αυτό».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντάμιεν Σαζέλ έχει μια δίωρη εκδοχή του «Babylon» στο iPhone του

babylon

Από την άλλη βέβαια, αποφεύγει να διαβάσει κριτικές για τις ταινίες του λέγοντας πως από την στιγμή που τελειώσει μια ταινία αυτή αυτομάτως γίνεται κτήμα του κοινού της. «Γίνεται η ταινία του κόσμου, κατά κάποιο τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος που κάπως δεν πιστεύω πραγματικά - αν και είμαι καλά όταν το κάνει ο κόσμος - οι κινηματογραφιστές να επιστρέφουν και να ασχολούνται με αυτήν. Εννοώ, είναι εντάξει, αλλά ότι μια ταινία αντιπροσωπεύει μια στιγμή στο χρόνο και μια στιγμή στην ιστορία».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του «Babylon», πρόκειται για μια ιστορία υπέρμετρης φιλοδοξίας και εξωφρενικής υπερβολής. Η ταινία καταγράφει την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων στη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλυγουντ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ντιέγκο Κάλβα, Τζιν Σμαρτ, Γιόβαν Αντέπο, Λι Τζουν Λι, Λούκας Χάας.

Μέχρι στιγμής η ταινία έχει 55% στο Rotten Tomatoes και αναμένουμε να δούμε πως θα τα πάει και στα μέρη μας όταν ανοίξει αυτή την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.