Buzz

Ο Ντάμιεν Σαζέλ έχει μια δίωρη εκδοχή του «Babylon» στο iPhone του

στα 10

Και τώρα εμείς αναρωτιώμαστε αν αυτή η έκδοση κυκλοφορήσει ποτέ και, φυσικά, αν είναι καλύτερη από την τρίωρη που παίζεται στις αίθουσες.

Ο Ντάμιεν Σαζέλ έχει μια δίωρη εκδοχή του «Babylon» στο iPhone του

Το «Babylon» του Ντάμιεν Σαζέλ αποδείχθηκε η τελευταία μεγάλη εισπρακτική αποτυχία του Χόλιγουντ, κερδίζοντας μόλις 5.3 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες τέσσερις μέρες κυκλοφορίας του στις αίθουσες, έχοντας ένα budget 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Πολλοί το αποδίδουν στις πολύ μέτριες προς κακές κριτικές που έλαβε σε συνδυασμό με την περίοδο τον Χριστουγέννων και ότι βρέθηκε αντιμέτωπο με το «Avatar: The Way of Water», το οποίο απλά συνεχίζει να σαρώνει. Αλλοι το αποδίδουν στην υπερβολική διάρκειά του, πάνω από 3 ώρες, που απέτρεψε πολλούς από το να δουν. την ταινία. Ή όλα τα παραπάνω.

Πάντως ενδιαφέρον είναι το νέο ότι ο Σαζέλ υποστηρίζει ότι έφτιαξε μια πιο σύντομη εκδοχή του «Babylon» στην αυλή του σπιτιού του για να προετοιμαστεί πριν από τα επίσημα γυρίσματα της ταινίας. Στην προπαρασκευαστική εκδοχή της ταινίας του Σαζέλ, που διαρκεί μόλις δύο ώρες, πρωταγωνιστούν επίσης μόνο δύο από τους ηθοποιούς της. Ο Ντιέγκο Κάλβα υποδύεται τον ανερχόμενο παραγωγό Μάνι Τόρες, ενώ η σύζυγος του Σαζέλ, Ολίβια Χάμιλτον, υποδύεται τη σκηνοθέτιδα Ρουθ Αντλερ, όπως συμβαίνει και στην ταινία που παίζεται στις αίθουσες.

«Είναι μια πολύ σφιχτή, δίωρη εκδοχή ολόκληρης της ταινίας, [γυρισμένη] σε iPhone στην αυλή μας», είπε ο σκηνοθέτης στο EW. «Κάναμε πρόβες ολόκληρης της ταινίας στην αυλή του», επιβεβαίωσε ο Κάλβα. «Ηταν μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση.»

Διαβάστε ακόμα: Η Μάργκο Ρόμπι υπόσχεται μια τρελή εμπειρία με το «Babylon» του Ντάμιεν Σαζέλ

babylon

Οι κριτικοί δείχνουν να είναι αρκετά διχασμένοι με το νέο πόνημα του Σαζέλ, με μερικούς να το χαρακτηρίζουν ως ένα επικό αριστούργημα κι ένα γράμμα αγάπης για το σινεμά και άλλους να λένε πως πρόκειται για μια «πραγματικά τερατώδη» ταινία και μια «τεκτονική καταστροφή». Τα υπόλοιπα σχόλια βρίσκονται κάπου ενδιάμεσα, αλλά πιο κοντά στη μια και στην άλλη πλευρά και το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μια ταινία που έχει διχάσει αρκετά.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του «Babylon», πρόκειται για μια ιστορία υπέρμετρης φιλοδοξίας και εξωφρενικής υπερβολής. Η ταινία καταγράφει την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων στη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλυγουντ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ντιέγκο Κάλβα, Τζιν Σμαρτ, Γιόβαν Αντέπο, Λι Τζουν Λι, Λούκας Χάας.

Το «Babylon» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου 2023.