Buzz

Τελικά αυτός ήταν ο λόγος αποχώρησης του Κόλιν Τρέβοροου από το «Star Wars: Episode IX»

στα 10

H Wall Street Journal αποκάλυψε επιτέλους τον λόγο για τον οποίο ο Κόλιν Τρέβοροου έφυγε από την σκηνοθετική καρέκλα του «Star Wars: Episode IX».

Τελικά αυτός ήταν ο λόγος αποχώρησης του Κόλιν Τρέβοροου από το «Star Wars: Episode IX»

Οταν πέρσι ανακοινώθηκε πως ο Κόλιν Τρέβοροου αποχωρεί από την σκηνοθεσία του «Star Wars: Episode IX», άρχισαν να ακούγονται πολλά, κυρίως φήμες και εικασίες, για τον λόγο αποχώρησής του. Τίποτα όμως δεν ανακοινώθηκε τότε από την ίδια την Lucasfilm για το συμβάν παρά μόνο μια τυπική ανακοίνωση που έλεγε, ανάμεσα σε άλλα πως «Ο Κόλιν υπήρξε ένας υπέροχος συνεργάτης καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγής, αλλά όλοι μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως το όραμά του καθενός μας για την ταινία διαφέρει.»

Οι πιο «κακές γλώσσες» ήθελαν τον Τρέβοροου να απολύεται από την Lucasfilm λόγω του της προηγούμενης ταινίας που σκηνοθέτησε, το «The Book of Henry», και τις αρκετά κακές κριτικές που έλαβε (έχοντας μόλις 20% στο Rotten Tomatoes και μέσο όρο 4/10 από τους κριτικούς). Τι όμως πραγματικά είχε συμβεί;

Διαβάστε ακόμα: Ο Πολ Τόμας Αντερσον θέλει να κάνει την δική του ταινία «Star Wars»

colin trevorrow

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, η Wall Street Journal, η οποία τότε προσπάθησε να ξεδιαλύνει το τοπίο και να μάθει λίγα περισσότερα πράγματα για το περιστατικό, έδωσε πριν λίγες μέρες κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για τον λόγο αποχώρησης του Τρέβοροου από την ταινία. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «ο Κόλιν Τρέβοροου, ο σκηνοθέτης του “Jurassic World” ο οποίος και αρχικά ήταν να σκηνοθετήσει το “Episode IX”, απολύθηκε όταν η κυρία [Κάθλιν] Κένεντι άρχισε να μην της αρέσει η δουλειά που έκανε στο σενάριο, είπε κάποιος που δούλεψε στην ταινία.»

Ο Τρέβοροου δούλεψε στα πρώτα βήματα του σεναρίου του «Episode IX» μαζί με τον συνεργάτη του Ντέρεκ Κόνολι, αλλά το συγκεκριμένο αποκρύφθηκε από την Κένεντι. Μετά από αυτή η Lucasfilm προσέλαβε τον σεναριογράφο της θεατρικής παράστασης «Harry Potter and the Cursed Child», Τζακ Θορν, για να δουλέψει στο σενάριο, αλλά και αυτό δεν πήγε τόσο καλά. Μετά τον Θορν, ο Τρέβοροου ζήτησε από την Κένεντι να ξαναδουλέψει στο σενάριο αλλά τότε η ίδια αποφάσισε να τον απολύσει.

Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγόρησαν τότε την Σιδηρά Κυρία της Lucasfilm πως όχι μόνο δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της αλλά και όσοι προσπαθήσουν να διαφωνήσουν έστω και λίγο μαζί της, τρώνε πόδι. Από την άλλη όμως ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς και ο Ράιαν Τζόνσον μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για αυτή και το πόσο συνεργάσιμη ήταν. Ειδικά ο Τζόνσον είχε πει πως του είχε δώσει μια μεγάλη ελευθερία να πει την ιστορία όπως αυτός θέλει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Κένεντι κατάφερε να μεταφέρει τα «Star Wars», με τις καινούργιες ταινίες, σε μια νέα γενιά με τεράστια εισπρακτική επιτυχία, με τους κριτικούς να τις αποθεώνουν.

Περισσότερο «Star Wars»: