Industry

Τέσσερις μέρες μετά, το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» μετράει 450 εκ. δολ. παγκοσμίως

στα 10

Τα πρώτα νούμερα για τις επιδόσεις του όγδοου επεισοδίου του «Star Wars» φέρνουν μαζί τους και πλήθος από ρεκόρ.

Τέσσερις μέρες μετά, το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» μετράει 450 εκ. δολ. παγκοσμίως

Εχοντας κυκλοφορήσει σε 54 αγορές (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» συγκέντρωσε μέσα σε τέσσερις ημέρες προβολή συνολικά 230 εκατομμύρια δολάρια τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 220 εκατομμύρια δολάρια που η ταινία έκανε στη Βόρειο Αμερική.

Οι πιο κερδοφόρες αγορές ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο με 36.7 εκατομμύρια δολάρια, η Γερμανία με 23.6 εκατομμύρια δολάρια και η Γαλλία με 18.1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σε όλα τα ρεπορτάζ σημειώνεται πως η ταινία δεν έχει βγει ακόμη σε μια τεράστια αγορά, αυτή της Κίνας όπου είναι προγραμματισμένη να προβληθεί από τις 5 Ιανουαρίου του 2018.

Διαβάστε ακόμη: Η Λόρα Ντερν καθησυχάζει τον BB-8 στο πιο γλυκό βίντεο της εβδομάδας

last jedi 607

To σύνολο των 450 εκατομμύριων δολαρίων φέρνει το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» στην πέμπτη θέση των μεγαλύτερων ανοιγμάτων όλων των εποχών μετά το «Fate of the Furious», το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», το «Jurassic World» και το «O Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου 2».

Η ταινία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, άνοιξε πρώτη όπου κι αν προβλήθηκε (εκτός από την Τουρκία, τη Νότιο Κορέα, την Ινδία και τη Μαλαισία). Εκανε το δεύτερο καλύτερο Σαββατοκύριακο (πρώτο παραμένει το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει») στην Αυστραλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Νέα Ζηλανδία και Σουηδία. Και έκανε το τρίτο καλύτερο Σαββατοκύριακο όλων των εποχών σε Ηνωμένο Βασίλειο/Ιρλανδία, Δανία και Νορβηγία.

Διαβάστε ακόμη: «Οι Τζεντάι φορούν εσώρουχα;» κι άλλες ερωτήσεις στις οποίες χρειαζόμαστε απαντήσεις

Star Wars Last Jedi 607

H ταινία έσπασε και τα ρεκόρ ημέρα σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο/Ιρλανδία, Βοσνία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Ελβετία.

Για την Ελλάδα θα γνωρίζουμε τη Δευτέρα το μεσημέρι.


Το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 14 Δεκεμβρίου σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Διαβάστε ακόμη