Φεστιβάλ / Βραβεία

Το ελληνικό σινεμά μικρού μήκους ταξιδεύει στο Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν

στα 10

Με μια ταινία στο διαγωνιστικό τμήμα, μία σε παγκόσμια πρεμιέρα και μια συμμετοχή στο φόρουμ συμπαραγωγών, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκου του Κλερμόν Φεράν κρατάει ζωντανό το διεθνές ενδιαφέρον για το ελληνικό σινεμά.

Flix Team
Το ελληνικό σινεμά μικρού μήκους ταξιδεύει στο Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν
Ο Κώστας Νικούλι και η Βάνα Πεφάνη στο «Δεν Θα Γεράσουμε Ποτέ» του Σπύρου Χαραλάμπους

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν είναι παγκοσμίως το σημαντικότερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο, φυτώριο μιας νέας κάθε φορά γενιάς δημιουργών που ξεκινούν από εκεί τη μεγάλου μήκους διαδρομή τους στο χώρο του σινεμά.

Το ελληνικό σινεμά συμμετέχει και έχει διακριθεί στο Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν μέσα στα χρόνια και αυτό κάνει και φέτος με δύο συμμετοχές, μια στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και μια στο τμήμα Collections.

Δεν θα Γεράσουμε Ποτέ 607

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κλερμόν Φεράν που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Φεβρουαρίου συμμετέχει η ταινία «Δεν θα Γεράσουμε Ποτέ» του Σπύρου Χαραλάμπους (τον θυμόμαστε και από την υπέροχη «Αννα» του 2013) που αφηγείται μια αυγουστιάτικη νύχτα μέσα στη διάρκεια της οποίας ο Νίκος θα κάνει ερωτα για πρώτη φορά, με πρωταγωνιστές την Βάνα Πεφάνη και τον Κώστα Νικούλι του «Xenia». Η ταινία, σε παραγωγή της Wrong Men και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air film festival έχει ήδη διακριθεί λαμβάνοντας το έτος 2015 το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.

Whack 607

Στο πρόγραμμα Collections του Φεστιβάλ θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία «WHACK» της Σύνης Παππά, σε παραγωγή της Margot Film House και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα στο κοντινό μέλλον όπου η αυτοκτονία είναι παράνομη, ενώ οι κάτοικοί της δεν έχουν άλλη επιθυμία από το να πεθάνουν.

Επίσης στο Φόρουμ Συμπαραγωγών EUROCONNECTION, θα συμμετέχει η παραγωγός Φαίη Κατσαρή της εταιρείας Stefi Lynx για να παρουσιάσει την ταινία «Στο Λεωφορείο του Αεροδρομίου» σε σκηνοθεσία Ελίνας Φέσσα. Το Φόρουμ Συμπαραγωγών EUROCONNECTION διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Κλερμόν Φεράν Short Film Market. Ως πλατφόρμα στοχεύει στην προώθηση των εταιρικών σχέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής, χρηματοδοτών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων για τις ταινίες μικρού μήκους.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Δεν Θα Γεράσουμε Ποτέ» του Σπύρου Χαραλάμπους: