Buzz

«Clarice»: η σιωπή (των αμνών) τελείωσε!

στα 10

Η σειρά του CBS που αποτελεί το sequel της οσκαρικής «Σιωπής των Αμνών» έχει πρώτο trailer! Hello Clarice. We've been expecting you...

«Clarice»: η σιωπή (των αμνών) τελείωσε!

Sequels (και prequels) που επιχείρησαν να πιάσουν ξανά το νήμα της ιστορίας της οσκαρικής «Σιωπής των Αμνών» του Τζόναθαν Ντέμι, τόσο στην μεγάλη όσο και στην μικρή οθόνη, υπήρξαν αρκετά σε αυτά τα 30 χρόνια από την πρεμιέρα της το 1991. Συνήθως όμως στοχευμένα στην μυθική φιγούρα του «Hannibal Lecter», του πιο διάσημου κακού του σινεμά.

Το CBS όμως είχε μία άλλη φιλοδοξία: μία σειρά που θα πιάνει τα γεγονότα ένα χρόνο μετά από εκεί που τελείωνε η ιστορία της «Σιωπής των Αμνών», ακολουθώντας την μοίρα της Κλαρίς. Τι συνέβη στην αρχάρια ντετέκτιβ του FBI, μετά την ιστορική της επιτυχία με τον Bufallo Bill; Πήρε προαγωγή; Την παραδέχθηκαν και την εμπιστεύονται; Χαίρει τον σεβασμό των αντρών συναδέλφων και προϊσταμένων της;

Θυμηθείτε κι αυτό: H «Clarice» δεν ήταν ποτέ ίδια μετά τη «Σιωπή των Αμνών»

Clarice 607 1

Clarice 607 2

Το πρώτο trailer της σειράς που κυκλοφόρησε σήμερα, μάλλον μάς υποψιάζει ότι «αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες». Στην ιστορία που θα διαδραματίζεται από τις 11 Φεβρουαρίου στις μικρές μας οθόνες, λίγα έχουν αλλάξει στη ζωή της Κλαρίς. Αν εξαιρέσεις τους εφιάλτες της με τις νυχτοπεταλούδες και τα θύματα στα πηγάδια του Bufallo Bill.

Οι προϊστάμενοί της την υποβιβάζουν («εδώ κοριτσάκι δεν λειτουργούμε με το έχω ένα ένστικτο γιατί έχει πανσέληνο» της λέει υποτιμητικά ο διοικητής της στην νέα της αποστολή) και την προειδοποιούν: για να δούμε, έχει κότσια να συνεχίσει τη φήμη που την ακολουθεί;

Δείτε κι αυτό: Θέλετε να αγοράσετε το σπίτι του «Μπάφαλο Μπιλ» από τη «Σιωπή των Αμνών»;

Clarice 607 3

Clarice 607 4

«Country roads take me home to the place where I belong» ακούγεται η διασκευή της Μπράντι Κάρλι στο κλασικό americana άσμα του Τζον Ντένβερ. Και η νέα αυτή αποστολή στέλνει την Κλαρίς όντως σπίτι. Εκεί που μεγάλωσε, στα Απαλάχια όρη, εκεί όπου ήταν η φάρμα με τις κραυγές των αμνών που δεν μπορούσε να σωπάσει.

Ποιο μυστήριο και ποιος serial killer την περιμένει εκεί; Πόσα πτώματα γυναικών ψαρεύουν από τα ποτάμια μέχρι να τον πιάσουν; Θα τον πιάσουν;

Δημιουργoί της σειράς οι Αλεξ Κούρτσμαν (ο οποίος υπογράφει τα τηλεοπτικά «Star Trek», κι έχει επίσης προϋπηρεσία στα «Fringe» και «Alias») και Τζένι Λούμετ (που εκτός των «Star Trek», επίσης, είχε γράψει το σενάριο του «Rachel Getting Married»).

Στο ρόλο της Κλαρίς, πρωταγωνιστεί η Ρεμπέκα Μπριντς («The Originals») και η έκπληξη της σειράς έχει δύο σκέλη. Πρώτον, δεν θα αναφέρεται καθόλου στον Χάνιμπαλ Λέκτερ. Και, δεύτερον, μεγάλο ρόλο θα παίξει η κοπέλα που η Κλαρίς έσωσε. Η «Κάθριν Μάρτιν», η κόρη γερουσιαστή που βρέθηκε στο πηγάδι του Buffalo Bill, τώρα έχει υιοθετήσει το σκύλο του και κρατά ενεργό ρόλο στη ζωή της Κλαρίς. Στη σειρά στέκεται ως ο αντοκατοπτρισμός της: μόνο αυτές οι δυο γυναίκες είδαν τον τρόμο από πολύ κοντά.

Πάντως οι παραγωγοί δηλώνουν ότι ενώ θα σεβαστούν πολύ τον τόνο που έδωσε ο Τζόναθαν Ντέμι στη «Σιωπή των Αμνών», δε θα κάνουν ένα copy cut της ταινίας. Δεν ψάχνουμε έναν serial killer - όλα θα είναι πιο σύνθετα από αυτό.

Πατήστε το play και δείτε το trailer:


Διαβάστε και δείτε περισσότερα: