Industry

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ενα νέο θερινό σινεμά κάνει πρεμιέρα στο κέντρο της Αθήνας

στα 10

Απόψε, Πέμπτη 28 Ιουλίου, ανοίγει τις πόρτες του ένα νέο θερινό σινεμά που υπόσχεται άψογες προβολές με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε εικόνα και ήχο, ατμόσφαιρα αστικού κήπου και πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ενα νέο θερινό σινεμά κάνει πρεμιέρα στο κέντρο της Αθήνας

Με το «Αϊφελ» του Μαρτέν Μπουρμπουλόν ανοίγει απόψε Πέμπτη 28 Ιουλίου τις πόρτες του και τον προτζέκτορά του ένα ολοκαίνουργιο θερινό σινεμά, στην καρδιά του ιστορικού αθηναϊκού κέντρου.

Το «Cine Πολεμικό Μουσείο» (Ριζάρη 2) βρίσκεται κοντά στη στάση «Ευαγγελισμός» του μετρό, σ' έναν κήπο μακριά από τις κατοικίες του Κολωνακίου - κάτι που του επιτρέπει σωστό Dolby ήχο, χωρίς περιορισμούς.

Ιδέα και εφαρμογή ανήκουν στους επιχειρηματίες (από το χώρο της εστίασης) Γιώργο Τσιτόπουλο και Πάνο Παπαδάκο, οι οποίοι μάλιστα θα επεκτείνουν το after-movie entertainment ανοίγοντας κι ένα καφέ μπαρ δίπλα ακριβώς από τον υπαίθριο κινηματογράφο.

Το Flix μίλησε με τον Γιώργο Τσιτόπουλο για τους νεοτερισμούς που υπόσχεται το «Cine Πολεμικό Μουσείο», την πρόκληση να ανοίξεις έναν ακόμα κινηματογράφο στις εποχές της πανδημίας και γιατί κάποιος να θέλει να επενδύσει σε κάτι τέτοιο.

Αναζητήστε: *Το πρόγραμμα της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας, όλες τις κριτικές και όλους τους κινηματογράφους της Ελλάδας στο ειδικό τμήμα του Flix*

Cine Πολεμικό Μουσείο

Πώς προέκυψε η ιδέα αυτού του πρότζεκτ και πώς επιλέχθηκε ο χώρος;

Ως επιχειρηματίες εστίασης, είχαμε έτσι κι αλλιώς μία συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο και τα events του. Οταν μάς πληροφόρησαν ότι υπάρχει αυτός ο χώρος που ανήκει στο μουσείο και παραμένει ανεκμετάλλευτος σκεφτήκαμε ότι θέλαμε να κατασκευάσουμε κάτι που θα συνδυάσει τη δική μας γνώση και εμπειρία, αλλά θα επεκτείνεται στο χώρο του πολιτισμού. Η ιδέα ενός θερινού σινεμά, αλλά όπως θα το θέλαμε εμείς ήταν αυτό που μάς ενέπνευσε να το βάλουμε μπρος.

Cine Πολεμικό Μουσείο

Γιατί ένα ακόμα θερινό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας;

Θεωρώ ότι οι θερινοί κινηματογράφοι είναι λίγοι, αναλογικά, για το κέντρο της Αθήνας. Αλλωστε εμείς δε θέλαμε να κάνουμε «έναν ακόμα θερινό κινηματογράφο», αλλά να εφαρμόσουμε όλες τις ιδέες που είχαμε, σκεπτόμενοι και οι ίδιοι ως θεατές. Τι έλειπε, τι δεν επέτρεπαν οι συνθήκες μέσα στην πόλη να εφαρμόσει ένα άλλο σινεμά; Και επίσης: ο χώρος είναι ένα πολύ μεγάλο ατού. Είναι ιδανικός: στην καρδιά του κέντρου ανάμεσα σε Παγκράτι και Κολωνάκι, δίπλα στο μετρό του Ευαγγελισμού, δίπλα στο μεγάλο πάρκινγκ, πέρασμα για πολλές συγκοινωνίες - όλα εξυπηρετούν τον θεατή που θέλει να κατέβει στο «Cine Πολεμικό Μουσείο» για ταινία.

Cine Πολεμικό Μουσείο

Ποιοι είναι λοιπόν οι νεοτερισμοί του «Cine Πολεμικό Μουσείο»;

Για παράδειγμα, εμείς χτίσαμε την πλατεία με κλίση, σε επίπεδα, ώστε από όλες οι θέσεις να βλέπεις εξαιρετικά την οθόνη. Μία οθόνη 13 μέτρα μήκος και 6 πλάτος για απολαυστική θέαση. Είμαστε σ' ένα σημείο που δεν ενοχλούμε τον τριγύρω πληθυσμό, οπότε ο ήχος μας θα έχει την ένταση και την ποιότητα που αναλογεί της ταινίας. Προβλέψαμε με ιδιαίτερη φροντίδα πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Cine Πολεμικό Μουσείο

Θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το καφέ-μπαρ; Κάποιος θα μπορεί να βλέπει την ταινία, παραγγέλνοντας τα κοκτέιλ του;

Το καφέ μπαρ αργεί λίγο - θα ανοίξει τέλη Αυγούστου. Το να συνδυαστούν είναι μία σκέψη που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, αλλά στην πορεία. Προς το παρόν όμως, το ίδιο το μπαρ του κινηματογράφου προσφέρει, εκτός από τα κλασικά σνακς, και finger food, ποτά και κοκτέιλ. Eπίσης, όταν έρχεται ο θεατής στο χώρο παραλαμβάνει έτσι κι αλλιώς ένα welcome drink. Εχουμε πολλές ιδέες, θέλουμε σταδιακά να κάνουμε πολλά πράγματα.

Cine Πολεμικό Μουσείο

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, οι περισσότεροι αιθουσάρχες απογοητεύονται. Ο κόσμος συνήθισε τις πλατφόρμες. Εσείς γιατί επενδύετε ακόμα στην αίθουσα;

Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν προερχόμαστε από το χώρο, δεν έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, αλλά δεν μοιραζόμαστε ούτε και την απογοήτευση των αιθουσαρχών. Εμείς σκεφτήκαμε ως επιχειρηματίες, τα θετικά που προσφέρει ο συγκεκριμένος χώρος και τι μπορούμε να προσθέσουμε εμείς με τις δικές μας εμπειρίες και ιδέες για μία τέλεια εμπειρία. Ναι, οι συνθήκες έκαναν τον μέσο άνθρωπο, παγκοσμίως, να συνηθίσει στις πλατφόρμες, αλλά τη συνήθεια του θερινού σινεμά δεν την εγκαταλείπει ο Ελληνας θεατής. Εχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό. Για αυτό και επενδύσαμε σε θερινή αίθουσα. Αν θα επεκταθούμε μετά και σε αντίστοιχη χειμερινή είναι πολύ νωρίς για να το εικάσουμε. Προς το παρόν δίνουμε την ψυχή μας για να πραγματοποιήσουμε το συγκεκριμένο πρότζεκτ και να το κάνουμε σωστά.

Cine Πολεμικό Μουσείο

Ανοίγετε στη μέση της σεζόν, αυτό από μόνο του αποτελεί μια πρόκληση. Ποιες είναι οι ιδέες για προβολές - θα ετοιμάσετε και κάποια θεματικά events, ή μόνο ταινίες της κλασικής διανομής;

Ναι, καθυστερήσαμε να ανοίξουμε. Ο πόλεμος μάς έβαλε πολλά εμπόδια στις μεταφορές και την κατασκευή, οπότε σήμερα ανοίγουμε δυναμικά, αλλά με σκοπό να εξελιχθούμε ακόμα δυναμικότερ. Εχουμε μία συνεργασία με την Rosebud 21 και ξεκινάμε με ταινίες Α' προβολής, αλλά στο μέλλον υπάρχουν ιδέες και δικές μας και του ίδιου του Πολεμικού Μουσείου για θεματικά events, ειδικές προβολές και φεστιβάλ.

Το «Cine Πολεμικό Μουσείο» (Ριζάρη 2) ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη 28 Ιουλίου με το «Αϊφελ» του Μαρτέν Μπουρμπουλόν