Buzz

Οι Πολ Μέσκαλ και Μελίσα Μπαρέρα ζουν το δικό τους οπερατικό πάθος στο πρώτο teaser της «Κάρμεν»

στα 10

Σε σκηνοθεσία του χορογράφου του «Μαύρου Κύκνου» Μπενζαμέν Μιλπιέ, η ταινία αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι της στις αίθουσες τις Αμερικής τον Απρίλιο.

Οι Πολ Μέσκαλ και Μελίσα Μπαρέρα ζουν το δικό τους οπερατικό πάθος στο πρώτο teaser της «Κάρμεν»

Ακόμα και αν δεν λατρεύετε την όπερας, σίγουρα θα γνωρίζετε ή/και θα έχετε ακούσει κάτι από την «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, η τραγική ιστορία της μάλιστα έχει εμπνεύσει αρκετούς σκηνοθέτες, με τον καθένα να την μεταφέρει τη δική του οπτική ματιά, στη μεγάλη οθόνη.

Η ιστορία αυτή συνεχίζει, από ό,τι φαίνεται, να εμπνέει δημιουργούς ακόμα και σήμερα. Ο Μπενζαμέν Μιλπιέ, γνωστός ως ο χορογράφος της ταινίας «Μαύρος Κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφκσι (αλλά και σύζυγος της Νάταλι Πόρτμαν), σκηνοθετεί τον υποψήφιο με Οσκαρ Πολ Μέσκαλ και την Μελίσα Μπαρέρα, η οποία έγινε γνωστή από το «Scream 5», στη δική του εκδοχή της κλασσκής αυτής όπερας.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τους Αλεξάντερ Ντινελάρις («The Revenant» και με Οσκαρ Σεναρίου για το «Birdman»), Λίζα Λούμερ («Girl, Interrupted») και Λοΐκ Μπαρέρ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Νίκολας Μπριτέλ («Succession»). Μαζί με τους Μέσκαλ και Μπαρέρα πρωταγωνιστούν επίσης και η Ελσα Πατάκι και η μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ Ρόζι ντε Πάλμα.

Διαβάστε ακόμα: Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν η Λίντια Ταρ ήταν μαθήτρια του Λέοναρντ Μπερνστάιν

carmen

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, η «Κάρμεν» ακολουθεί μια νεαρή και ανεξάρτητη γυναίκα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της στην έρημο του Μεξικού μετά τον άγριο φόνο της μητέρας της, μιας άλλης δυνατής και μυστηριώδους γυναίκας. Η Κάρμεν (Μπαρέρα) επιζεί από μια τρομακτική και επικίνδυνη παράνομη διέλευση των συνόρων προς τις ΗΠΑ, για να βρεθεί αντιμέτωπη με έναν άνομο εθελοντή συνοριοφύλακα που δολοφονεί εν ψυχρώ άλλους δύο μετανάστες στην ομάδα της. Οταν ο συνοριοφύλακας και ο σύντροφός του στην περιπολία, Εϊνταν (Μέσκάλ) — ένας πεζοναύτης με PTSD — εμπλέκονται σε μια θανατηφόρα αντιπαράθεση, η Κάρμεν και ο Εϊνταν αναγκάζονται να δραπετεύσουν μαζί. Πηγαίνουν βόρεια προς το Λος Αντζελες αναζητώντας την καλύτερη φίλη της μητέρας της Κάρμεν, την Μασίλντα (ντε Πάλμα) και την ιδιοκτήτρια του νυχτερινού κέντρου La Sombra, ένα καταφύγιο μουσικής και χορού.

Η ταινία απέσπασε αρκετά θετικές κριτικές, όταν έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο το 2022, κυρίως για τους δυο πρωταγωνιστές της, και θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 21 Απριλίου, ενώ για την ώρα έχουμε να απολαύσουμε ένα μικρό teaser από αυτή.

carmen