Buzz

Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν η Λίντια Ταρ ήταν μαθήτρια του Λέοναρντ Μπερνστάιν

στα 10

Το «Tár-verse» μεγαλώνει, με το ίδρυμα του Λέοναρντ Μπερνστάιν να επιβεβαιώνει πως η φανταστική ηρωίδα του Τοντ Φιλντ ήταν όντως μαθήτρια του Λέοναρντ Μπέρνσταιν.

Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν η Λίντια Ταρ ήταν μαθήτρια του Λέοναρντ Μπερνστάιν

Οσοι είδαν την ταινία του Τοντ Φιλντ «Tár» σίγουρα θα θυμούνται πως η κεντρική του φανταστική ηρωίδα, η βραβευμένη με EGOT (Emmy, Grammy, Oσκαρ, Τόνι) διευθύντρια της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου Λίντια Ταρ (την οποία ερμηνεύει η Κέιτ Μπλάνσετ) αναφέρει πως ήταν μαθήτρια του Λέοναρντ Μπερνστάιν, κάτι που αρκετοί, ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Φιλντ, πιστεύουν πως είναι ψέματα για να προωθήσει τη δημόσια εικόνα της.

«Δεν νομίζω πραγματικά πως είχε καθηγητή τον Μπερνστάιν. Ο ίδιος πέθανε το 1990; Πότε πρόλαβε να τον έχει καθηγητή; Δε νομίζω πως κάτι τέτοιο έγινε ποτέ», είχε δηλώσει παλιότερα ο Φιλντ στο The New Yorker.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τοντ Φιλντ σκηνοθετεί το μουσικό βίντεο «Mortar» από το soundtrack του «Tar»

tar

Ομως φαίνεται πως αυτό αμφισβητείται από το ίδιο το ίδρυμα του Μπερναστάιν, το οποίο μάλιστα έστειλε γράμμα στο The New Yorker αναφέροντας, ανάμεσα σε άλλα πως «στο πνεύμα του χαμού που προκαλεί η ταινία, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Ταρ δούλεψε κάτω την καθοδήγηση του Μπερνστάιν.» Η επιστολή, υπογεγραμμένη και από τα τρία παιδιά του Μπερνστάιν, ισχυρίζεται ότι ο χαρακτήρας του Φιλντ «ήταν ένα παιδί θαύμα της οποίας τα ταλέντα ήταν τόσο τρομερά που της δόθηκε ειδική άδεια να είναι μία από τις μαθήτριες ορχήστρας του Μπερνστάιν στο Τάνγκλγουντ το καλοκαίρι του 1990, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτος της ζωής του.»

Ετσι, με αυτό το μικρό και ευφάνταστο τρόπο, το «Tár-verse», όπως πολύ το έχουν χαρακτηρίσει, του Φιλντ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Εξάλλου σύντομα περιμένουμε και την πρεμιέρα μιας μικρού μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, με τίτλο «The Foundation», η οποία θα εξελίσσεται στο σύμπαν του «Tár» με την Κέιτ Μπλάνσετ, και το υπόλοιπο συνεργείο, να επιστρέφει στην παραγωγή.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή εδώ.