Φεστιβάλ / Βραβεία

«Κλείστε αυτή τη μ......!» Η Μπετ Μίντλερ κερδίζει το Tony και του δίνει και καταλαβαίνει

στα 10

Η Μπετ Μίντλερ κέρδισε το πρώτο Tony της καριέρας της και τίποτε δεν μπόρεσε να εμποδίσει το χειμαρρώδη ευχαριστήριο λόγο της!

«Κλείστε αυτή τη μ......!» Η Μπετ Μίντλερ κερδίζει το Tony και του δίνει και καταλαβαίνει

Μοιάζει απίστευτο, αλλά η Μπετ Μίντλερ, με την τεράστια καριέρα της, εκτός από το σινεμά, στο θέατρο, δεν είχε κερδίσει κανένα Tony, παρά ένα ειδικό το 1974 «για τη συμβολή της στο Μπρόντγουεϊ» - αυτή η... παράβλεψη αποκαταστάθηκε χτες, με την πληθωρική ηθοποιό να τιμάται για το ρόλο της στο «Hello, Dolly!» και να παραλαμβάνει το αγαλματάκι και τη θέση της στον θρύλο, από την Γκλεν Κλόουζ.

Δείτε ακόμη: Βραβεία Tony 2017: Το εναρκτήριο νούμερο του Κέβιν Σπέισι άξιζε από μόνο του ένα βραβείο

Η Μίντλερ ποτέ δεν υπήρξε ο άνθρωπος που υπακούει σε κανόνες και τηρεί τα αυστηρά πλαίσια. Ετσι κι η ευχαριστήρια ομιλία της, με το Tony της στο χέρι, ξεχείλισε από ενέργεια και μπρίο.

μπετ μίντλερ 607

Παραλαμβάνοντας το Tony της, η Μπετ Μίντλερ ευχαρίστησε πρώτα τους ψηφοφόρους για το βραβείο, «με πολλούς από τους οποίους έχω βγει ραντεβού» και συνέχισε τον εκρηκτικό μονόλογό της σε πείσμα της μουσικής που την καλούσε να σταματήσει: «Shut that crap off!», φώναξε η Μίντλερ στην παραγωγή και αυτό το... crap, πράγματι σταμάτησε, γιατί λίγοι μπορούν να φέρουν αντίρρηση στην ηθοποιό.

Διαβάστε ακόμη: Από τη Σοφία Κόπολα μέχρι τον Ντενί Βιλνέβ, έξι σκηνοθέτες διαλέγουν τις καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα

μπετ μίντλερ 607

Στη συνέχεια, η Μίντλερ μίλησε συγκινητικά και πολιτικά, με αφορμή την παράστασή της: «Θέλω μόνο να πω ότι η λέξη 'αναβίωση', όπως αναφέρεται και στο σημερινό 'Hello, Dolly!', είναι μια ενδιαφέρουσα λέξη. Σημαίνει ότι κάτι βρισκόταν κοντά στο θάνατο και επανήλθε στη ζωή. Το 'Hello, Dolly!' δεν έφυγε ποτέ πραγματικά. Βρίσκεται στο DNA μας. Είναι ο οπτιμισμός. Είναι η δημοκρατία. Είναι το χρώμα. Είναι η ιλαρότητα. Είναι κάτι κλασικό. Δεν είμαι μόνο εγώ. Αυτό το πράγμα έχει την ικανότητα ν' ανεβάσει το ηθικό σας αυτούς τους τρομερούς καιρούς.»

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε η Μπετ Μίντλερ, αμέσως μετά τη βράβευσή της.


Δείτε ακόμη: Η Λόρα Λίνεϊ και η Σίνθια Νίξον μάς μαθαίνουν να χαμογελάμε στους εχθρούς μας (βίντεο)