Buzz

Είναι η αρκούδα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου;

στα 10

Οι επιστήμονες λένε όχι, το σινεμά έχει διαφορετική άποψη...

Είναι η αρκούδα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου;

Είναι μια από τις πιο αλλόκοτες ιστορίες της επικαιρότητας: στη Βόρεια Καρολίνα χάθηκε ένα αγοράκι τριών χρονών, ο μικρός Κέισι Χάθαγουεϊ. Ανακαλύφθηκε τρεις μέρες - και δυο παγωμένες νύχτες - αργότερα, κάτω από ένα θάμνο σ' ένα κοντινό δάσος, ασφαλής και ατρόμητος. Ο Κέισι εξήγησε στους γονείς του και στους αστυνομικούς ότι μια μεγάλη μαύρη αρκούδα τον φρόντισε και του έκανε παρέα.

Διαβάστε ακόμη: «Το μυαλό πρέπει ν' ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς.» Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης μιλά αποκλειστικά στο Flix

Οι επιστήμονες που, όπως και το απανταχού κοινό, έχουν εντυπωσιαστεί με την περιπέτεια του μικρού, υποστηρίζουν ότι η αφήγηση του Κέισι είναι μάλλον απίθανο ν' ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: οι άγριες αρκούδες φοβούνται τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως... μεγέθους, γιατί γνωρίζουν ότι συνήθως θα προκαλέσουν κακό στο ζώο και τους αποφεύγουν. Αρα, το πιθανότερο είναι ο Κέισι, όχι μακριά από την υπόθεση του «Where the Wild Things Are» του Σπάικ Τζόνζι, να έπλασε την ιστορία της προστάτιδας αρκούδας στη φαντασία του και να την πίστεψε τόσο, ώστε να βοηθηθεί για να επιβιώσει μόνος του στο δάσος.

Ωστόσο, το σινεμά μάς έχει συστήσει κάποιες αρκούδες απόλυτα αξιαγάπητες και ιδιαίτερα τρυφερές προς τον δίποδο «εχθρό» τους. Παρακάτω οι πέντε που έχουμε περισσότερο στην καρδιά μας.

η αρκούδα 607

«Η Αρκούδα» του Ζαν-Ζακ Ανό Το ορφανό αρκουδάκι που βρήκε προστάτη στον ενήλικα Τομ του Τσέκι Κάριο για να γλιτώσει από τους κυνηγούς, δεν έχει αφήσει, από το 1988 ως σήμερα, μάτι στεγνό.

christopher robin 607

Ο Γουίνι Είναι το αρκουδάκι του Κρίστοφερ (δια χειρός Α.Α. Μιλν), ο αγαπημένος του φίλος, ολοζώντανος και περιπετειώδης, όσο είναι παιδί, που παραμερίζεται, κυριολεκτικά σαν ξεχασμένο παιχνίδι, όταν ο Κρίστοφερ μεγαλώνει. Πιο πρόσφατη κινηματογραφική εκδοχή του, το live action «Christopher Robin», με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ν' ανακαλύπτει τη μαγεία του να ξαναγίνεσαι παιδί.

paddington 2 607

Ο Πάντινγκτον Ο πιο φιλικός και αγνά απορημένος αρκούδος, που αγαπά όσο τίποτα τη μαρμελάδα πορτοκάλι, την οικογένεια Μπράουν και όλους τους ανθρώπους που του συμπεριφέρονται με συμπάθεια και καλούς τρόπους. Στην κινηματογραφική του μεταφορά, βασισμένη στον ήρωα του Μάικλ Μποντ που κλασικά σχεδίασε η Πέγκι Φόρτναμ, έλαμψε, τόσο στο «Paddington» του 2014, όσο και - κι ακόμα περισσότερο - στο σίκουελ, «Paddington 2», του 2017.

jungle book 607

Ο Μπαλού Είναι ο πιο διασκεδαστικός αρκούδος, σύντροφος και δάσκαλος του Μόγλη, του αγοριού που μεγάλωσε στη ζούγκλα, σύμφωνα με το βιβλίο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Οσες live action εκδοχές κι αν εμφανιστούν στο σινεμά, ο Μπαλού θα είναι για πάντα ταυτισμένος με την εικόνα που του έδωσε η Disney και θα τραγουδά το The Bear Necessities, χορεύοντας με την καρδιά του.

ted 607

Ο Τεντ Είναι ο «ενήλικος» αρκούδος, ένα υφασμάτινο αρκουδάκι που μιλά και κάνει αμέτρητες «ενήλικες» σκανταλιές, ο στενότερος φίλος του Τζον Μπένετ: μαζί επιδίδονται σε χαρακτηριστικές καφρίλες, ώσπου ο Τζον θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στον Τεντ και στην προοπτική του να... μεγαλώσει, επιτέλους.