Φεστιβάλ / Βραβεία

Balkan Can Kino: Το 2ο Συμπόσιο Κινηματογράφου μάς πάει βόλτα στις #γειτονιές

στα 10

Με θεματική φέτος την ευρεία έννοια της «γειτονιάς» και της «κοινότητας», το 2ο Συμπόσιο Κινηματογράφου του Balkan Can Kino πραγματοποιείται στην Αθήνα, από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Balkan Can Kino: Το 2ο Συμπόσιο Κινηματογράφου μάς πάει βόλτα στις #γειτονιές

H δραστήρια ομάδα του Balkan Can Kino παρουσιάζει το 2ο Συμπόσιο Κινηματογράφου που ξεκινά την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και είναι αφιερωμένο σε ταινίες που διερευνούν την έννοια της γειτονιάς (στο σινεμά κι όχι μόνο), κυριολεκτικά, συμβολικά και συναισθηματικά [#localities, #περιοχή, #γειτονιά, #μέρος, #θέση, #συνοικία, #κοινότητα, #οικισμός, #τόπος).

Οι προβολές (μικρού και μεγάλου μήκους) ταινιών θα συνοδεύονται κι από ανοιχτές συζητήσεις ανάμεσα στο κοινό και σκηνοθέτες, δημιουργούς, καλλιτέχνες και θεωρητικούς του κινηματογράφου, αλλά κι άλλα δρώμενα, installations, περφόρμανς και μια έκθεση φωτογραφίας από τον Στεφάν Σαρπεντιέ.

Διαβάστε εδώ: τη συνέντευξη του Ζαχαρία Μαυροειδή στο Flix για το «Σώμα της»

στο σώμα της 607 «Στο Σώμα της»

Το 2ο Συμπόσιο Κινηματογράφου θα λάβει χώρο από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου στο νέο Art Lab Kino 28, την ΜΕΜΕ Gallery Athens και το Typografeio (και τα τρία υπό τη στέγη του Communitism στο Μεταξουργείο), αλλά και στον Πολυχώρο KET - Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και το βιβλιοπωλείο «Ο Μετεωρίτης» στην Κυψέλη.

Ανάμεσα στις ταινίες συναντάμε τα «Iρβινγκ Παρκ» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, το ντοκιμαντέρ παρατήρησης του Ζαχαρία Μαυροειδή «Στο Σώμα της», το «Soul Kitchen» του Φατίχ Ακίν και το «Ghettokids» του Κρίστιαν Βάγκνερ.

Θυμηθείτε εδώ: Το masterclass του Παναγιώτη Ευαγγελίδη

Ιρβινγκ Παρκ 607 «Iρβινγκ Παρκ»

Οι προβολές είναι ανοιχτές για το κοινό με δωρεάν είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις συλλογικότητες, τις ταινίες, αλλά και το αναλυτικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα του 2ου BCK Συμποσίου Κινηματογράφου, θα βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης,, αλλά και στην σελίδα του στο Facebook.

2nd BCK FILM SYMPOSIUM 607