Buzz

Από την Κίνα στην Γαλλία, μια πανδημία δρόμος για τον καινούριο Αστερίξ

στα 10

Την πρώτη πρωτότυπη ταινία του Αστερίξ υπογράφει ο Γκιγιόμ Κανέ που παίζει τον δαιμόνιο Γαλάτη έχοντας στο πλευρό του τον Ζιλ Λελούς.

Flix Team
Από την Κίνα στην Γαλλία, μια πανδημία δρόμος για τον καινούριο Αστερίξ

Στη Γαλλία κι όχι στην Κίνα θα γυριστεί τελικά, η πέμπτη live-action περιπέτεια του Αστερίξ με τίτλο «Asterix & Obelix, Τhe Middle Kingdom» που καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω της πανδημίας και τώρα επιταχύνει και φιλοδοξεί να είναι έτοιμη για να βγει στις αίθουσες το 2022.

Η ιστορία της ταινίας δεν βασίζεται σε κόμικ των Γκοσινί και Ουντερζό, αλλά είναι ένα πρωτότυπο σενάριο των Φιλίπ Μισελέν και Ζιλιάν Ερβέ, που εκτυλίσσεται το 50 π.Χ. και παρακολουθεί την προσπάθεια απόδρασης, με τη βοήθεια φυσικά των δυο αγαπημένων ηρώων, της κόρης του Κινέζου αυτοκράτορα από τα χέρια ενός κακόβουλου πρίγκηπα.

H παραγωγή των 60 εκατομμυρίων ευρώ θα αποτελέσει την πέμπτη κινηματογραφική live-action περιπέτεια του Αστερίξ και του Οβελίξ μετά από τις τεράστιες επιτυχίες «Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα» το 1999, «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα» το 2002, «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» το 2009 και «Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» το 2021.

Τη σκηνοθεσία και το ρόλο του Αστερίξ αναλαμβάνει ο Γκιγιόμ Κανέ, τον Οβελίξ υποδύεται ο Ζιλ Λελούς (με αποστολή μεγατόνων να καταφέρει να ξεπεράσει τον αμίμητο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που άφησε το ρόλο στην Ιστορία), την Κλεοπάτρα η Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Καίσαρα ο Βενσάν Κασέλ, ενώ στο καστ προστέθηκε μετά από φήμες που επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στον ρόλο έκπληξη ενός Ρωμαίου στρατιώτη με το όνομα Antivirus.

«Χαίρομαι πολύ που τελικά καταφέρνω να κάνω μια ταινία που τα δυο μου παιδιά μπορούν να δουν. Ο Αστερίξ είναι μια αναφορά στον πατέρα μου. Είχε τις περισσότερες από τις ιστορίες του και τις διάβαζα καθώς μεγάλωνα. Σήμερα είναι ο γιος μου που τις διαβάζει και τον συναρπάζουν», δηλώνει ο Γκιγιόμ Κανέ για ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στη σκηνοθετική και την καριέρα του ως ηθοποιού.

Διαβάστε ακόμη: O Αλμπέρ Ουντερζό, θα είναι για πάντα ο μπαμπάς του Αστερίξ