Buzz

Αντζελίνα Τζολί: «Ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερες κακές μάγισσες»

στα 10

Παίζοντας με τον όρο «witch», με τον οποίο οι άντρες συχνά υπονομεύουν τις δυναμικές γυναίκες, η μάγισσα Αντζελίνα ξεπερνά τα όρια του «Maleficent: Mistress of Evil» και μιλά για την προσωπική της στάση στη ζωή και το πώς μεγαλώνει τις κόρες και τους γιους της.

Αντζελίνα Τζολί: «Ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερες κακές μάγισσες»

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Maleficent: Mistress Of Evil», η Αντζελίνα Τζολί φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο και το κεντρικό θέμα του περιοδικού Elle (τεύχος Σεπτεμβρίου, 2019) και (αντί συνέντευξης) γράφει η ίδια ένα προσωπικό κείμενο.

Παίζοντας με τον ρόλο της στην ταινία, αλλά και με πώς ο όρος «μάγισσα» («witch» / «wicked» / «maleficent»), χρησιμοποιείται για κάθε δυναμική γυναίκα εκεί έξω με την έννοια της σατανικής, μοχθηρής, που-μισεί-τους-άντρες μπιτσάρας, η Τζολί βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους.

Δείτε κι αυτό: Wild Thing: ο Εμάνουελ Λουμπέσκι φωτογραφίζει την Αντζελίνα Τζολί

Angelina Jolie Elle 607 1

Γιατί ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερες κακές μάγισσες «Τι σημαίνει κακιά μάγισσα; Ανέκαθεν, κάθε γυναίκα που επαναστατούσε στις νόρμες μιας κοινωνίας (κανόνες, φυσικά, καθορισμένους από άντρες), έβγαζε το όνομα της ιδιοσυγκροσιακής, της επικίνδυνης, της μοχθηρής, της κακιασμένης, της μάγσσας. Θα ήταν αστείο, αν δεν το βλέπαμε να συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι γυναίκες που έχουν ελεύθερη γνώμη και ελεύθερη σεξουαλική ζωή χαρακτηρίζονται ως "κακές επιρροές", "κακές μητέρες", "ανήθικες", "προκλητικές"....»

Angelina Jolie Elle 607 2

«Στη Δύση, γυναίκες που υποστηρίζουν την άποψή τους, στέκονται αυτόνομες στη δουλειά τους, ή διαφωνούν με έναν άντρα στο δωμάτιο χαρακτηρίζονται «δύσκολες», «σκληρές», «μπιτσάρες». Στην Ανατολή, γυναίκες που γελάνε δυνατά, φωνάζουν ή χορεύουν σε κάποιες χώρες λιθοβολούνται. Γυναίκες που παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γυναίκες που ντύνονται διαφορετικά, γυναίκες που δεν το βάζουν κάτω, γυναίκες που δεν το βουλώνουν - αν αυτές οι γυναίκες είναι «κακές μάγισσες», τότε ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερες...»

Αν ζούσα σε άλλες εποχές, είναι βέβαιο ότι θα με έκαιγαν στην πυρά. Απλά, γιατί θα ήμουν ο εαυτός μου...»

Είμαστε οι εγγονές των μαγισσών που δεν προλάβατε να κάψετε «Κοιτάξτε τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα κατεβαίνει στην πολιτική. Πόσες έχουν κριθεί κι αυτομάτως χαρακτηριστεί από τα media ως "κακές μάγισσες". Γιατί τόση κακή ενέργεια για να υποβιβάζονται συνεχώς οι γυναίκες; Για να μένουν σιωπηλές στη θέση τους; Μερικές τέτοιες κακές μάγισσες, απλώς έχουν κουραστεί από την αδικία. Την κακοποίηση. Την απαξίωση. Είναι γυναίκες που, όχι, δεν θα συμβιβαστούν με το σύστημα, ούτε θα υποκύψουν σε κανόνες και κώδικες στους οποίους δεν πιστεύουν...»

Διαβάστε κι αυτή τη συνέντευξη: Αντζελίνα Τζολί: «Ανυπομονώ να γίνω 50 χρονών και να ξέρω πώς νίκησα!»

Angelina Jolie Elle 607 3

Τι συμβουλεύει τις κόρες της «Να καλλιεργούν το μυαλό τους. Πάντα μπορείς να βάλεις ένα όμορφο φόρεμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, αν δεν έχεις ένα όμορφο μυαλό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό, τίποτα πιο "μαγικό" αν θέλετε, από μία ανεξάρτητη γυναίκα που βασίζεται στις απόψεις της και στο μυαλό τους...»

Είμαι πολύ περήφανη για τους γιους μου «Δε θα μπορούσα να μην καμαρώνω τους γιους μου, που μεγαλώνουν και γίνονται τέτοιοι άντρες. Αντρες που σέβονται τις αδελφές τους, σέβονται τις γυναίκες, κι έτσι, και οι ίδιοι αξίζουν κάθε σεβασμό...»

Αντί επιλόγου «Με αγάπη σε όλες τις κακές μάγισσες εκεί έξω. Και στους άντρες που τις καταλαβαίνουν και τις αποδέχονται όπως ακριβώς είναι...»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Αντζελίνας Τζολί στο επίσημο site του περιοδικού Elle.

Διαβάστε περισσότερα:

Angelina Jolie Elle 607 4