Buzz

Η Αντζελίνα Τζολί για άλλη μια φορά στο πλευρό των προσφύγων

στα 10

Με την ιδιότητα της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης του ΟΗΕ βρέθηκε στο Περού η Αντζελίνα Τζολί και παρακίνησε την κυβέρνηση να δεχθεί τους πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα που έχουν κατακλύσει τα σύνορά της.

Η Αντζελίνα Τζολί για άλλη μια φορά στο πλευρό των προσφύγων

Η Αντζελίνα Τζολί είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ εδώ και 15 χρόνια. Καθόλου «διακοσμητικά». Ενεργή στο πόστο της, πιστή στις υποχρεώσεις της. Μόνο από το 2011 έχει κάνει 11 ταξίδια στη Συρία, έχει επισκεφθεί στρατόπεδα προσφύγων καταγράφοντας τις συνθήκες και πριν τρία χρόνια ρίσκαρε τη ζωή της στα σύνορα με το Νταρφούρ (όταν αντάρτες επιτέθηκαν στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών), ειρωνικά ανήμερα τελετής των βραβείων Οσκαρ, όσο οι συνάδελφοί της περπατούσαν στο κόκκινο χαλί. Δε θα είχε πια κανένα λόγο να συνεχίζει: δε χρειάζεται πλέον να αποδείξει τίποτα, η καριέρα και το status της έχουν πάρει άλλη ρότα, πήρε τα βραβεία της για την ανθρωπιστική της δράση, 15 χρόνια θα ήταν αρκετά για να καθαρίσουν τις τύψεις μίας ενοχικής προνομιούχας σταρ. Συνεχίζει όμως.

Θυμηθείτε επίσης: Αντζελίνα Τζολί στα Ηνωμένα Εθνη για τους Σύριους πρόσφυγες: «Αποτύχατε»

Και χθες, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, βρέθηκε στο Περού και συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νέστορ Ποπολίτσιο.

Angelina Jolie Peru 607 1

Σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου στο Κυβερνητικό μέγαρο εξέθεσαν τις θέσεις τους απέναντι στην μεταναστευτική κρίση. Η Αντζελίνα είναι άλλωστε εκεί για να στηρίξει τους πρόσφυγες που συρρέουν στο Περού από τη Βενεζουέλα.

Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε:

«Κάθε Βενεζουελανός που γνώρισα μου περιέγραψε την κατάσταση στη χώρα του ως "απελπιστική" και "αδιέξοδη". Ακουσα ιστορίες με τον κόσμο να πεθαίνει από έλλειψη φαρμάκων και βασικής περίθαλψης. Καρκινοπαθείς που οι χημειοθεραπείες τους σταμάτησαν απότομα. Διαβητικοί που δεν είχαν πρόσβαση σε ινσουλίνη. Παιδιά που πέθαναν από έλλειψη αντιβιοτικών. Ακουσα ιστορία για κόσμο να πεθαίνει από την πείνα...»

Angelina Jolie Peru 607 2

«Κανείς, ούτε ένας, από τους περήφανους αυτούς ανθρώπους δεν ζητάει ελεημοσύνη. Ζητούν μία ευκαιρία να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Το μήνυμα που πήρα από τα λόγια τους ήταν "εμείς δε θα φεύγαμε ποτέ από τη χώρα μας, από τα σπίτια μας. Αναγκαστήκαμε". Πρέπει να ανοίξετε τα σύνορά σας. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για αυτούς τους ανθρώπους...»

Διαβάστε περισσότερα: