Buzz

Ο Αντριου Χέι θα σκηνοθετήσει τη βιογραφική ταινία για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

στα 10

Η ταινία θα βασίζεται στη βιογραφία του Γουόλτερ Αϊζακσον ο οποίος έγραψε και το βιβλίο για τον Στιβ Τζομπς, το οποίο ενέπνευσε την ταινία του 2015 σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ.

Ο Αντριου Χέι θα σκηνοθετήσει τη βιογραφική ταινία για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

Μετά την επιτυχία της τελευταίας του ταινίας, «Αγνωστοι Μεταξύ Μας», ο σκηνοθέτης Αντριου Χέι φαίνεται πως βρήκε το επόμενό του πρότζεκτ. Σύμφωνα με το Variety ο Χέι θα σκηνοθετήσει, για λογαριασμό της Universal, την βιογραφική ταινία του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο οποίος έζησε από το 1452 ως το 1519 κατά τη διάρκεια της ακμής της Αναγέννησης, μιας από τις πιο δημιουργικές εκρήξεις στην ανθρώπινη ιστορία.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντάρεν Αρονόσφσκι θα σκηνοθετήσει τη βιογραφική ταινία του Ελον Μασκ

leonardo da vinci

Η ταινία θα βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γουόλτερ Αϊζακσον και το σενάριο θα γράψει ο ίδιος ο Χέι. Το βιβλίο του Αϊζακσον έγινε ένα από τα πιο best selling λογοτεχνικά βιβλία όταν κυκλοφόρησε στην αγορά το 2017 και βασίστηκε σε χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάρια του Λεονάρντο ντα Βίντσι και σε νέες ανακαλύψεις για τη ζωή και το έργο του. Το βιβλίο συνδέει την υπερβατική τέχνη του ντα Βίντσι, που περιλαμβάνει τον πίνακα της Μόνα Λίζα, με την πρωτοποριακή επιστήμη του και δείχνει πώς η ιδιοφυΐα του οδηγήθηκε από μια ακόρεστη περιέργεια, προσεκτική παρατήρηση και μια ιδιότροπη φαντασία.

Η ταινία για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι σηματοδοτεί τη δεύτερη μεταφορά ενός βιβλίου του Αϊζακσον από τη Universal. Το στούντιο έφερε επίσης τη βιογραφία του «Steve Jobs» το 2011 στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Ντάνι Μπόιλ. Τέλος, άλλο ένα βιβλίο του Αϊζακσον ετοιμάζεται να γίνει ταινία, η βιογραφία του Ελον Μασκ σε σκηνοθεσία του Ντάρεν Αρονόφσκι, αυτή την φορά για την A24.