Buzz

Ο Αλεκ Μπόλντγουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χεϊλίνα Χάτσινς

στα 10

Και μαζί του και η οπλουργός Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ.

Ο Αλεκ Μπόλντγουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χεϊλίνα Χάτσινς

Ο Αλεκ Μπόλντγουιν και η οπλουργός στα γυρίσματα του «Rust» θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίς Χεϊλίνα Χάτσινς τον Οκτώβριο του 2021. Η εισαγγελέας της Σάντα Φε, Μέρι Κάρμακ-Αλτγουις, ανακοίνωσε το κατηγορητήριο χτες Πέμπτη.

Ο Μπόλντγουιν πυροβόλησε και σκότωσε την Χάτσινς ενώ ετοιμαζόταν να στήσει μια σκηνή στο κτίριο της εκκλησίας του Bonanza Creek Ranch κοντά στη Σάντα Φε της Νέας Υόρκης. Η οπλουργός, Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, γέμισε το όπλο.

Η εισαγγελέας ανακοίνωσε επίσης ότι ο Ντέιβ Χολς, ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη, συμφώνησε να παραδεχθεί την ενοχή του για την κατηγορία της «εξ αμέλειας χρήσης θανατηφόρου όπλου». Ο Χολς παρέδωσε το φορτωμένο Colt .45 στον Μπόλντγουιν. Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο Χολς θα τεθεί σε επιτήρηση έξι μηνών, αλλά δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Διαβάστε ακόμα: H έκθεση του FBI που ενοχοποιεί τον Αλεκ Μπόλντγουιν

Halyna Hutchins

Ο Μπόλντγουιν είχε δηλώσει ότι ο Χολς του είπε ότι το όπλο ήταν «κρύο», που σημαίνει ότι περιείχε μόνο πλασματικά φυσίγγια. Αλλά μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι το όπλο ήταν γεμάτο με μία σφαίρα, η οποία διαπέρασε από τον κορμό της Χάτσινς και έπεσε στον ώμο του σκηνοθέτη Τζόελ Σόυζα. Ο Μπόλντγουιν έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι δεν φταίει για το περιστατικό. Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι τρία μέλη του πληρώματος και ένας προμηθευτής όπλων ευθύνονταν για μια σειρά από λάθη που οδήγησαν στον πυροβολισμό.

Μεγάλο μέρος της έρευνας επικεντρώθηκε στην Γκουτιέρεζ Ριντ, την 24χρονη οπλουργό. Η Γκουτιέρεζ Ριντ δούλευε σαν οπλουργός για δεύτερη φορά και ο χρόνος της στα γυρίσματα του «Rust» μοιράστηκε μεταξύ αυτής της δουλειάς και μιας δουλειάς στα σκηνικά.

Τον Οκτώβριο του 2022 οι παραγωγοί του «Rust», συμπεριλαμβανομένου και του Αλεκ Μπόλντγουιν, ήρθαν σε μια συμφωνία με την οικογένεια της Χάτσινς, καθώς ετοιμάζονταν να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας τον Ιανουάριο του 2023, ελπίζοντας πως θα ολοκλήρωναν την ταινία έτσι ώστε να την υποβάλουν για βραβεία φωτογραφίας, αλλά μέρος αυτής της συμφωνίας ήθελε η υπόθεση να πήγαινε στα δικαστήρια παρόλα αυτά.