Buzz

Advent Calendar: 6 Δεκεμβρίου 2012

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη κινηματογραφική σκηνή.

Advent Calendar: 6 Δεκεμβρίου 2012

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, το Flix σας κάνει «δώρο» μια κινηματογραφική σκηνή στο… πνεύμα των ημερών, για να φτάσετε με καλή παρέα ως τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια σκηνή από μια ταινία που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, είναι ιδανική για σινεμά! Ταινίες παλιές και ταινίες καινούριες, κλασικές ή πιο ιδιοσυγκρασιακές, που φιλοξενούν οικογένειες, συμβατικές ή μη, ομάδες ανθρώπων με δεσμούς αίματος ή συναισθήματος που φτιάχνουν τη δική τους ζώνη ασφάλειας, στοργής και αγάπης.

Σήμερα πατάμε play στο «Ολα για τη Μητέρα μου» του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το 1999, την τελευταία χρονιά της χιλιετίας, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ έκανε μια ταινία για όλα τα παλιά και όλα τα καινούρια, για τον κύκλο της ζωής που αλλάζει πρόσωπα (και φύλα) αλλά παραμένει πάντα ο ίδιος στην καρδιά του. Αυτή είναι η ιστορία της Μανουέλα: ο γιος της, Εστέμπαν, σκοτώθηκε προσπαθώντας να πάρει ένα αυτόγραφο από την ηθοποιό Χούμα Ρόχο. Η Μανουέλα που είναι νοσοκόμα και δουλεύει στο τμήμα μεταμοσχεύσεων, δέχεται να δωρίσει την καρδιά του γιου της, αλλά αποφασίζει να την ακολουθήσει. Ταξιδεύει στη Βαρκελώνη, για να βρει τον πατέρα του Εστέμπαν, μια τραβεστί που λέγεται Λόλα και που αγνοούσε την ύπαρξη του γιου τους. Το ταξίδι της θα την οδηγήσει σε νέους ανθρώπους και μια νέα ζωή, που συνέχεια αποκαλύπτει τους συνδέσμους της με τα πρόσωπα του παρελθόντος. Στη σκηνή που ακολουθεί, η Μανουέλα φτάνει στη Βαρκελώνη και αναζητά, σε μια αλάνα με αυτοκίνητα όπου γίνεται ψωνιστήρι, τη φίλη της την Αγράδο, μια απολαυστική τρανσέξουαλ πόρνη, για να τη βοηθήσει στην αναζήτησή της. Το «Tajabone» του Ισμαήλ Λο απλώνει τη μελαγχολική του μελωδία. Ο Αλμοδόβαρ αφιερώνει την ταινία του: «Σε όλες τις ηθοποιούς που υποδύθηκαν τις ηθοποιούς. Σε όλες τις γυναίκες που υποδύονται. Στους άντρες που υποδύονται τις γυναίκες. Σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν μητέρες. Στη μητέρα μου.»

info Todo Sobre mi Madre / Ολα για τη Μητέρα μου / 1999 / σκηνοθεσία, σενάριο: Πέδρο Αλμοδόβαρ / Φωτογραφία: Αφόνσο Μπεάτο / Μοντάζ: Χοσέ Σαλσέδο / Μουσική: Αλμπέρτο Ιγκλέσιας / Παραγωγή: Αγουστίν Αλμοδόβαρ, Μισέλ Ρουμπέν / Πρωταγωνιστούν: Σεσίλια Ροθ, Μαρίζα Παρέδες, Καντέλα Πένα, Αντόνια Σαν Χουαν, Πενέλοπε Κρουζ, Ελοΐ Αζορίν, Τονι Καντό / Διάρκεια: 101’

Δείτε ακόμα: