Buzz

Advent Calendar: 2 Δεκεμβρίου 2012

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη κινηματογραφική σκηνή.

Advent Calendar: 2 Δεκεμβρίου 2012

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, το Flix σας κάνει «δώρο» μια κινηματογραφική σκηνή στο… πνεύμα των ημερών, για να φτάσετε με καλή παρέα ως τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια σκηνή από μια ταινία που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, είναι ιδανική για σινεμά! Ταινίες παλιές και ταινίες καινούριες, κλασικές ή πιο ιδιοσυγκρασιακές, που φιλοξενούν οικογένειες, συμβατικές ή μη, ομάδες ανθρώπων με δεσμούς αίματος ή συναισθήματος που φτιάχνουν τη δική τους ζώνη ασφάλειας, στοργής και αγάπης.

Σήμερα πατάμε play στις «Μικρές Κυρίες» της Γκίλιαν Αρμστρονγκ. Αυτή είναι η ιστορία της οικογένειας Μαρτς. Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Εϊμι είναι οι τέσσερις «μικρές κυρίες», οι τέσσερις αδελφές που μαθαίνουν να κυνηγούν τα όνειρά τους μέσα από χαρές και λύπες και που βρίσκουν τον τρόπο να βλέπουν τα πολλά όταν έχουν λίγα. Αυτή είναι, για την ακρίβεια, η πέμπτη κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος που έγραψε η Λουίζα Μέι Αλκοτ το 1868 κι αναμφίβολα η πιο μοντέρνα σε φεμινιστικό πνεύμα και ρομαντικές αξιώσεις! Η Γουαϊνόνα Ράιντερ, η Κίρστεν Ντανστ, ο Κρίστιαν Μπέιλ και η Κλερ Ντέινς ταξιδεύουν με χρονοκάψουλα – ειδικά αν κάποιος παρακολουθεί το «Homeland» θα διασκεδάσει αφάνταστα. Η ταινία βγήκε στους αμερικανικούς κινηματογράφους 21 Δεκεμβρίου του 1994 (στην Ελλάδα 22 Δεκεμβρίου του ’95, ήταν ακόμα η εποχή που οι ταινίες καθυστερούσαν να ταξιδέψουν προς τα εδώ) κι ήταν υποψήφια για 3 Οσκαρ: για την ερμηνεία της Γουαϊνόνα Ράιντερ, τα κοστούμια της Κολίν Ατγουντ και τη μουσική του Τόμας Νιούμαν. Στη σκηνή που ακολουθεί, τα τέσσερα κορίτσια και η υπέροχη μαμά τους (Σούζαν Σαράντον), διαβάζουν ένα γράμμα που έχει έρθει από τον μπαμπά που πολεμάει στον αμερικανικό εμφύλιο. Είναι παραμονή Χριστουγέννων και κανείς δεν πρέπει να είναι θλιμμένος!

info Little Women / Μικρές Κυρίες / 1994 / σκηνοθεσία: Τζίλιαν Αρμστρονγκ / σενάριο: Ρόμπιν Σουάικορντ / Φωτογραφία: Τζέφρι Σίμπσον / Μοντάζ: Νίκολας Μπόμαν / Μουσική: Τόμας Νιούμαν / Παραγωγή: Ντενίζ Ντι Νόβι / Πρωταγωνιστούν: Γουαϊνόνα Ράιντερ, Τρίνι Αλβαράντο, Κλερ Ντέινς, Κίρστεν Ντανστ, Σαμάνθα Μάθις, Σούζαν Σαράντον, Κρίστιαν Μπέιλ, Ερικ Στολτς, Γκάμπριελ Μπερν / Διάρκεια: 115’

Δείτε ακόμα: