Φεστιβάλ / Βραβεία

7o Animfest: Η ζωή είναι cartoon!

στα 10

Για έβδομη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, «Animfest» φιλοδοξεί να μας δείξει την πιο πολύχρωμη πλευρά του σινεμά και της ίδιας της ζωής.

Flix Team
7o Animfest: Η ζωή είναι cartoon!

Από την 1η έως την 7η Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδα θα προβληθούν περίπου διακόσιες μικρού (και μεγάλου) μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων τόσο στα διαγωνιστικά του τμήματα όσο και σε αυτά των αφιερωμάτων.

Ανάμεσά τους, 19 ταινίες Ελλήνων δημιουργών που αποκαλύπτουν ότι υπάρχει μια δραστήρια κινηματογραφική κοινότητα που δουλεύει στο κομμάτι των κινουμένων σχεδίων και στη χώρα μας. Θα προβληθεί επίσης η ταινία του Ντίνου θεοδοσίου «Τα Σκυλιά» μια απόπειρα (μάλλον απογοητευτική) για την δημιουργία μιας ελληνικής τρισδιάστατης τιανίας κινουμένων σχεδίων.

Τα φετινά αφιερώματα περιλαμβάνουν ένα tribute στο Τσέχικο κινούμενο σχέδιο με σπουδαστικές ταινίες από τις σχολές της χώρες, μια θεματική ενότητα αφιερωμένη στο νέο κύμα του τσέχικου σινεμά καθώς και ένα αφιέρωμα στο MaurFilm το στούντιο animation που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή αρκετών βραβευμένων ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Πέρα από το τσέχικο animation υπάρχει ακόμη ένα spotlight στον Γερμανό animator, δημιουργό ειδικών εφέ, γλύπτη και multimedia καλλιτέχνη Τόμας Μπέρτελς, καθώς κι ένα παράλληλο πρόγραμμα με μια εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων κι ένα masterclassγια παιδιά 5-7 ετών με τίτλο «Ενα γράμμα μια ιστορία» με την συγγραφέα κι εκπαιδευτικό Σοφία Μαντούβαλου και τον σκηνοθέτη κινουμένων σχεδίων Αρίσταρχο Παπαδανιήλ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και τις ώρες προβολών στο site του φεστιβάλ