Industry

411 επαγγελματίες της αμερικανικής τηλεόρασης ζητούν αποζημίωση για εργασία σε πολιτείες που απαγορεύουν την άμβλωση

στα 10

Από τη Σόντα Ράιμς ως την Εϊμι Σέρμαν Παλαντίνο, με δυνατή φωνή!

411 επαγγελματίες της αμερικανικής τηλεόρασης ζητούν αποζημίωση για εργασία σε πολιτείες που απαγορεύουν την άμβλωση

Οι επαγγελματίες της αμερικανικής τηλεόρασης βρήκαν τον πιο δυναμικό και, ταυτόχρονα, αξιοπρεπή τρόπο ν' αντιδράσουν στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στις Η.Π.Α. που ακυρώνει τη συνταγματική προστασία των εκτρώσεων.

Διαβάστε ακόμη: «Μια μαύρη μέρα για την Αμερικανική Ιστορία.» Το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώνει τη συνταγματική προστασία των εκτρώσεων, το Χόλιγουντ αντιδρά στην οπισθοδρομική απόφαση

Πάνω από 411 τηλεοπτικοί παραγωγοί, δημιουργοί και σεναριογράφοι συνυπογράφουν μια επιστολή προς τις μεγάλες αμερικανικές εταιρίες παραγωγής τηλεόρασης και στρίμινγκ - το Netflix, την Disney, τη Warner Bros, το NBC, την Apple, την Paramount, τη Lionsgate, το AMC ανάμεσά τους - ζητώντας να εφαρμοστεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο για τις εγκύους εργαζόμενες σε παραγωγές τους σε διάφορα μέρη της χώρας. Οταν εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, πριν από ένα μήνα περίπου, αρκετές πλατφόρμες δήλωσαν ότι θα αποζημιώνουν τις εργαζόμενες για ταξιδιωτικά έξοδα, εάν δουλεύουν σε κάποια από τις πολιτείες που απαγόρευσαν την άμβλωση, προκειμένου να μεταβούν αλλού και να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους, εάν το θελήσουν. Τώρα, κάποιες από τις διασημότερες επαγγελματίες της τηλεόρασης, σαν τις Σόντα Ράιμς, Ισα Ρέι, Νατάσα Λιόν, Αμπι Τζέικομπσον, Εϊβα ΝτιΒερνέ και Εϊμι Σέρμαν Παλαντίνο, ζητούν από τις εταιρίες παραγωγής να εφαρμόσουν ένα συγκεκριμένο κανονισμό προστασίας για τις εργαζόμενες που αναγκάζονται να δουλέψουν σε «κόκκινες πολιτείες», σ' εκείνες δηλαδή όπου η άμβλωση απαγορεύεται.

Διαβάστε ακόμη: Η Ντιάμπλο Κόντι νιώθει τρομοκρατημένη που βλέπει ο κόσμος το «Juno» ως αρνητική ταινία στο θέμα των αμβλώσεων

Η επιστολή, που απαιτεί ν' ανταποκριθούν οι εταιρίες παραγωγής δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευσή της (χθες, στις 28 Ιουλίου), αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι απαράδεκτο να ζητάς απ' οποιονδήποτε να επιλέξει μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και της εργασίας του. Αυτή τη στιγμή, κάθε άτομο που εργάζεται σε δική σας παραγωγή σε πολιτεία που έχει ποινικοποιήσει την άμβλωση, το κάνει με μεγάλο κίνδυνο. Μας ανησυχεί η έλλειψη συγκεκριμένου πρωτοκόλου προστασίας όσων εργάζονται για την εταιρία σας σε τέτοιες πολιτείες. Πολλές από εμάς δεν θα είχαμε σήμερα τις καριέρες και τις οικογένειες που έχουμε, εάν δεν μας είχε δοθεί η ελευθερία να επιλέξουμε ό,τι ήταν καλύτερο για τους εαυτούς μας.»

Η επιστολή ζητά, επιπλέον, να επιδοτούνται τα ταξιδιωτικά έξοδα εργαζομένων που χρειάζεται να μεταβούν σε άλλη πολιτεία για έκτρωση, αλλά, φυσικά, και να προστατεύεται η ιδιωτικότητά τους. Επίσης, απαιτεί από τις εταιρίες να πάψουν κάθε είδους οικονομική ενίσχυση σε πολιτικούς ή επιτροπές που αντιτίθενται στις εκτρώσεις. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή (συγκεκριμένα αυτή που στάλθηκε στο Netflix, στο Variety.